POSIADAM APARAT CANON 300 I MAM ZAMIAR KUPIĆ BATTERY PACK TYLKO JAKI PASUJE DO MOJEGO APARATU.I JESZCZE JEDNO PYTANIE JAK KUPIĘ BP TO TEŻ I AKUMULATOREK - JAKI, I PEWNIE DO NIEGO ŁADOWARKĘ - JAKĄ?PROSZĘ O INFORMACJE. POZDRAWIAM.
BATTERY PACK DO CANONA 300
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Dlaczego KRZYCZYSZ piszac kapitalikami?
BP taki: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=34895266
O okumulatorkach bylo w innym topiku.EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000 -
1: Canon G5 + Speedlite 420EX, tuleja 52mm; UV Marumi MC-WPC 52mm; CF Kingston 512MB+32MB; torba; Velbon DX888; baterry pack
2: Praktica LB, CarlZeiss 35/2.8; Pentacon 50/1.8; Pentacon 200/4; pierścienie makro; osłona przeciwsłonecznaKomentarz
-
czy można stosować zwykłe baterie AA ( dobrej marki np. Duracel) do bp 200 i jak długo takie baterie wytrzymują.
I to samo pytanie odnośnie lampy błyskowej 420ex.Czy najlepiej stosować akumulatorki do bp 200 i do lampy błyskowej. Proszę o informacje.
50D; 17-50 2.8; 50 1.8; 70-200 4 IS L; Speedlite 580EX IIKomentarz
-
Re: BATTERY PACK DO CANONA 300
Oczywiście że można, kiepskiej też...Zamieszczone przez GRZECHUczy można stosować zwykłe baterie AA ( dobrej marki np. Duracel) do bp 200 i jak długo
Zależy ile pstrykasz, ale jeżeli masz zewnętrzną lampę i nie używasz wbudowanej to sporo. Producent podaje jakieś 70 rolek czy coś...Zamieszczone przez GRZECHUtakie baterie wytrzymują.
I to samo pytanie odnośnie lampy błyskowej 420ex.Czy najlepiej stosować Komentarz
-
A czy na wyświetlaczu w aparacie pokaże się wskaźnik stanu barerii jak są dobre i jak są blisko wyładowania
50D; 17-50 2.8; 50 1.8; 70-200 4 IS L; Speedlite 580EX IIKomentarz
-
Pewnie ze mozna, ale moze trafic sie sytuacja gdzie wlozylem 4 nowe baterie i po 3 rolkach aparat azdech. Okazalo sie ze jedna z 4 baterii padla, ale po wymianie na nowe chodzi do dzis dnia. Nie odpowiem jednoznacznie ile zrobilem rolek filmu bo po 20 przestajesz o tym pamietac. Jedno jest pewne ze raczej nigdy nie zabraknie ci energii, a druga sprawa przynajmniej dla mnie bardzo istotna to to ze 300 z BP lepiej trzyma sie w dloni. Ja nie mam dloni jak bochenki ale zdecydowanie lepiej sie trzyma, pewniej, a do pionowych kadrow jest idealny.Zamieszczone przez GRZECHUczy można stosować zwykłe baterie AA ( dobrej marki np. Duracel.
Komentarz
-
Nie wiem jak jest obecnie, ale jakieś dwa, trzy lata temu, kiedy masowo używałem baterii R6 do zasilania palmtopa, baterie Duracell, a Duracell Ultra coś tam w szczególności, uchodziły za najgorsze (i najdroższe) na polskim rynku! Typowym objawem był pad jednej z dwóch baterii zakupionych w jednym opakowaniu. O dziwo, w tym samym czasie, baterie tego samego typu, ale kupowane na zachód od nas, nie charakteryzowały się tą przypadłością.Zamieszczone przez donald7000Pewnie ze mozna, ale moze trafic sie sytuacja gdzie wlozylem 4 nowe baterie i po 3 rolkach aparat azdech. Okazalo sie ze jedna z 4 baterii padla...Zamieszczone przez GRZECHUczy można stosować zwykłe baterie AA ( dobrej marki np. Duracel.
Może to jest Twój problem?Komentarz
-
Zdecydowanie EOS 300 robi ponad 50. Ja korzystam z baterii IKEA i jestem zadowolony. Może robi i więcej ale po 50 przestałem notować...Producent podaje jakieś 70 rolek czy coś...
Ale najważniejsze jest lepszy chwyt i dogodny spust jaki masz używając gripa. Ja już chyba bym bez niego nie umiał...
Do lampy zewnętrznej jednak radzę akumulatorki.EOS 300D, EOS 300, 580EX, gripy, parę szkieł ale bez "L", + nostalgia: Zorkij, Zenit i parę szkieł M42Komentarz
Komentarz