Jak robicie galerie?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Skibi

Jak robicie galerie?

Wielu z userów posiada pięknie sformatowane galerie, do których linki mozna podac na tym forum.Mam pytanie.Jak je robicie?

1) Widzę,ze można wykorzystać gotowe serwisy np. pbase naszego moderatora.
    Na co trzeba nastawic się przed zarejestrowaniem.Jest jakiś limit tematyczny czy ilosciowy?
    Jak nalezy przygotowac zdjęcia?Czy jest płatny? i ile.
    No i może czy mieliście kontakt z innymi podobnymi.

2)Programy,które pomoga stworzyć taka galerię i umieścić ją u swojego providera.
    Chodzi mi głównie o to,aby te galerie miały pełną nawigacje,strzałki,miniaturki podstrony itd.Przyznam się ze przed chwilą odpaliłem na moment testowego Pajączka z zamiarem zrobienia próbnej galerii na pulpicie.Jestem dyletantem HTMLowym więc za chwilę nie mogłem poznać pulpitu.Oczywiście zadnych strzałek nie było.Wiem,że jest to super program,ale czy akurat do tego celu warto go poznać?
    Jakie są inne programy pomocne w temacie.Niekoniecznie darmowe (no..tak umiarkowanie)

pozdrawiam
  • Vitez
    zło konieczne
    • 2004
    • 19804

Re: Jak robicie galerie?

Zamieszczone przez Skibi
    2)Programy,które pomoga stworzyć taka galerię i umieścić ją u swojego providera.
    Chodzi mi głównie o to,aby te galerie miały pełną nawigacje,strzałki,miniaturki podstrony itd.
    Arles Image Web Page Creator . Uzywam od dawna i bardzo polecam, Wiele przydatnych funkcji, ustawiania, mozliwosc ingerowania we wszelkie ustawienia galeryjki, plus wlasnie strzalki, slideshow, wlasne obrazki jako buttony, eh duzo by wymieniac. Mozna dodatkowo exifa do obrazokw podlaczyc, mozna nie zmieniajac nazwy pliku dodac mu tytul, mozna dowolnie ustawiac kolejnosc obrazkow w galerii. PRawie same zalety a dodatkowo program jest darmowy!
    Wady: nadaje sie tylko do galerii obrazkow praktycznie bez mozliwosci dopisywania tekstu (poza tytulami obrazkow/stron). Zeby cos dopisac to trzeba by sie recznie babrac w kodzie.

Komentarz

• Skibi

Arles Image Web Page Creator . Uzywam od dawna i bardzo polecam
      Dzięki.Programik jest super.
      O to mi chodziło.Mogę teraz np.znajomym wskazać link,a nie wysyłać zdjęć mailem.

Na szbko przemieliłem przypadkowy folder.

zdjecia

Nie przestraszcie się.Za parę dni to usunę.

Pozdrawiam

Komentarz

• alahari
        Początki nałogu
        • 2004
        • 343

Zamieszczone przez Skibi
        Nie przestraszcie się.Za parę dni to usunę.
        Canon G3 & Nikon D70

Komentarz

• Irish

zabki

hehehe , troche ten tegez dziwne te fotki takie inne

Komentarz

• Skibi

Przepraszam.Nie chciałem nikogo urazić.
            To nie jest galeria jako Galeria,tylko galeria jako przykład Galerii.

Zachwycony programem Arles Web Creator,widziałem absolutna konieczność jego sprawdzenia,mimo późnych godzin nocnych.
            Na kompie,na którym to robiłem miałem tylko takie foty.

A tak w ogóle to dlaczego sa takie dziwne? Przeciez można je podciągnąć pod martwą naturę. :wink:

Komentarz

• Irish

ej Skibi , przeciez nic sie nie stalo , ten programik tez mi sie podoba , chodz i ACDSee tez potrafi robic galerie .Ja sie tam tym nie urazilem

Komentarz

• Skibi

To fajnie.
                Mamy więc juz dwa programy do tworzenia galerii.

Tego ACDSee mam już od dwóch lat i nie doceniłem go.
                Cenię go za szbkość przeglądania.Do tego celu go przeznaczyłem i nie dojrzałem potrzebnej obecnie funkcji.
                Dzięki.
                Ważne,że początek mam za sobą.

Komentarz

• Irish

Jak bys cos potrzebowal co do ACDSee to pytaj smialo

Komentarz

• Vitez
                    zło konieczne
                    • 2004
                    • 19804

A jakbys mial cos do Arlesa to wal do mne 8) . Niedawno rozpracowywalem np dolaczanie Exifa jako podpisu... ale co tam - program jest ogolnie banalny (wystarcyz poklikac po roznych menu) i na razie zadnych jego powazniejszych minusow nie zauwazylem.

Komentarz

• mad3

Ciekaw...jestem czy Arles potrafi zrobić galerię bez strony z miniaturkami. Oczywiście nie chodzi mi o zwykły slideshow. Mają być strzałki i oglądacz ma sam sobie klikać :wink:

Pozdro

mad

Komentarz

• Irish

galerie

Znam jeszcze dwa programy - photoshop w wersji 7.0 na pewno robi , co do wczesniejszych wersji to nie wiem , oraz Picasa , dosyc fajny programik (posiada super wykonana galerie - timeline) jak narazie poznaje ten program , ma ciekawy desing . To tyle narazie jak cos jeszcze znajde to napisze

Komentarz

• Vitez
                          zło konieczne
                          • 2004
                          • 19804

Zamieszczone przez mad3
                          Ciekaw...jestem czy Arles potrafi zrobić galerię bez strony z miniaturkami.
                          Sciagnij i sam sprawdz - jest darmowy. Po co dywagowac w powietrzu?
                          Mi sie nie chce tego sprawdzac - jak bede mial kiedys taka potrzebe to sprawdze.

Komentarz

• mad3

boszsz...tylko spytałem, poza tym klepałem z firmowego kompa, gdzie i tak nie mógłbym nic sprawdzić. Myślałem, że dowiem się czegoś przez te kilka godzin.

Pozdro

mad

Komentarz

• rataj

Ja robie tak:
                              1. Resize zdjec - Photoshop
                              2. Kod strony - notepad.exe, to taki program co siedzi w katalogu WINDOWS
                              pozdr

Komentarz

Pracuję...