fuszera s3 is

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • poison

fuszera s3 is

kupilem aparat za 1700 plnów - pomyslalem canon, solidna firma i co.....

cos lata w srodku, nie wiem co ale wkurza mnie. chyba nie mam podstaw do korzystania z gwarancji skoro dziala

odrazu zakupilem tulejke i filtr ochronny TAMA. tulejka ma ********e luzy. lata jak jew po pustym sklepie. myslalem ze to wina tulejki wiec poszedlem do sklepu po kinga. king tez lata. ilekroc lapie za obiektyw chcac zrobic zdjecie bierze mnie cholera.

... a moglem miec fuji 9500.

czy ktos kupic moze orginalna tulejke ktora nie latala ??
  • mattnick
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1735

w środku to może lata to co mówi aparatowi czy jest w pionie czy w poziomie...a nie było tulejek innej firmy ?? może warto było sprawdzić jak będzie się sprawować ze sprzętem
    30D, C 17-40 f4 , 50 f1.8, 70-200 f4 , 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• FOTOGRAF
      Uzależniony
      • 2005
      • 762

w s1 is , s2 is, s3 is w kazdym z tych modeli tulejka lata! mogles kupic s2 is, s3 is to wieksze szumy, wiecej mpx, czarny kolor i wiekszy lcd.
      Canon? moze niedlugo!

Komentarz

• poison

Zamieszczone przez mattnick
        w środku to może lata to co mówi aparatowi czy jest w pionie czy w poziomie...a nie było tulejek innej firmy ?? może warto było sprawdzić jak będzie się sprawować ze sprzętem
        slyszalem ze firma eltec.pl sprzedaje tulejki firmy selco i siedza jak złoto. pojade osobiscie w poniedzialek do nich i sprawdze czy beda graly. o lataniu powoli zaczynam zapominac zreszta nie zdarza mi sie trzasac aparatem

Komentarz

• poison

Zamieszczone przez FOTOGRAF
          w s1 is , s2 is, s3 is w kazdym z tych modeli tulejka lata! mogles kupic s2 is, s3 is to wieksze szumy, wiecej mpx, czarny kolor i wiekszy lcd.
          s2 jest srebrny jakos nie przepadam za tym kolorem. moze i przeplacilem 500 za s3 ale skoro piotrus z dpreview.com daje mu highly recommended to cos to znaczy

Komentarz

• FOTOGRAF
            Uzależniony
            • 2005
            • 762

tez osobiscie nie przepadam za srebnym...
            Canon? moze niedlugo!

Komentarz

• PawelX
              Dopiero zaczyna
              • 2004
              • 45

Ja też kupiłem taki zestaw. Tulejka trochę lata ale co z tego? Niech sobie lata. Lepiej pomyśl o lepszym filtrze w miejsce "Tamy".
              Co do szumów to przeglądając dpreview doszedłem do wniosku że S3 ma wbrew teorii nieco mniejsze szumy niż S2, może coś w sofcie poprawili.
              S3 IS

Komentarz

• RJanusz
                Dopiero zaczyna
                • 2005
                • 30

Zamieszczone przez poison
                s2 jest srebrny jakos nie przepadam za tym kolorem. moze i przeplacilem 500 za s3 ale skoro piotrus z dpreview.com daje mu highly recommended to cos to znaczy
                S2 tez mial/ma highly recommended :-). szary? fakt. nie przepadam, ale sie przyzwyczailem.
                i mam tuleje od eltec.pl. tez ma luz. ja zyje z tym luzem od roku i nie jest on na tyle dokuczliwy, zeby bic piane. jest... zauwazalny :-).
                PowerShot IS S2 | Sandisk Ultra II 1GB | Apacer

Komentarz

• eska

Hej,

ja troche z innej beczki. Nie mam instrukcji do S3 a chcialbym sie dowiedziec do czego sluzy guzik umieszczony po lewej stronie obiektywu (patrzac od przodu)?

Komentarz

• Richie
                    Uzależniony
                    • 2006
                    • 625

Zależy z której strony patrzysz.Zdjęcie ''a'' przedstawia przycisk służacy do zdejmowania osłonki mocowania tuleji ochronnej natomiast przycisk ''b'' służy do włączania funkcji macro.Jeśli przycisniesz go dłużej to uruchomisz funkcję Super Macro z ostrzeniem od 0cm
                    Ostatnio edytowany przez Richie; 6228.
                    Richie
                    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Komentarz

• eska

Chodziło o przycisk A.
                      Dzieki za odpowiedz.

Komentarz

• Kubak82
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 2348

i tez byc narzekal.. s9500 ma tendencje do rozmywania szczegolow po bokach.. pod tym wzgledem s5500/5600 jest znacznie lepszy.. sam kiedys myslalem o s9500 jako backup ale odpuscilem sobie ??:

to tak by nie bylo Ci zal, ze kupiles s3 :smile: .. nie ma aparatow idealnych :-(

Komentarz

• sebastek

kupilem aparat za 1700 plnów - pomyslalem canon, solidna firma i co.....

cos lata w srodku, nie wiem co ale wkurza mnie. chyba nie mam podstaw do korzystania z gwarancji skoro dziala

odrazu zakupilem tulejke i filtr ochronny TAMA. tulejka ma ********e luzy. lata jak jew po pustym sklepie. myslalem ze to wina tulejki wiec poszedlem do sklepu po kinga. king tez lata. ilekroc lapie za obiektyw chcac zrobic zdjecie bierze mnie cholera.

czy ktos kupic moze orginalna tulejke ktora nie latala ??
                          Nie ma co sie denerwować. Mnie w S1 też latała - ale teraz ani drgnie. Wystarczy na tych wypustkach tulejki nakleić malutkie paski cienkiej papierowej taśmy klejącej (taka żółtawa do malowania). Z zewnątrz nic nie widać, nic się nie telepie, chwyt pewny

Komentarz

• satriani
                            Początki nałogu
                            • 2004
                            • 443

Zamieszczone przez FOTOGRAF
                            tez osobiscie nie przepadam za srebnym...
                            rozumiem że to ma cholerny wpływ na wykonywane zdjęcia ?
                            A wracając do tematu, odradzam ci jakiekolwiek filtry ochronne w kompakcie z tulejką. Przy pierwszym lepszym zdjęciu pod mniejsze lub większe slońce dostaniesz flary od środka i nawet 12 powłok ci nie pomoże cpl ok ale uv już sam kiedyś przerabiałem i momje doświadczenia są negatywne, pozdr
                            Ostatnio edytowany przez satriani; 570.

Komentarz

• Vitez
                              zło konieczne
                              • 2004
                              • 19804

Zamieszczone przez satriani
                              rozumiem że to ma cholerny wpływ na wykonywane zdjęcia ?
                              Ma to wplyw na twoj image i dobre samopoczucie.
                              A dobre samopoczucie to bardzo wazny element udanego zdjecia

Komentarz

Pracuję...