![]() |
|
|
#1 |
|
Początki nałogu
|
nie wiem czy byl juz te temat ale czy ktos moze podac choćby linak do instrukcji po polsku jak zmienic oprogramowanie w 20 d na nowe 2.0.3 ktore juz sciagnąlem. chce po polsku zeby niczego nie popsuc
zacznijmy od tego czy potrzebny jakis specjalny kabel czy mozna to przez zwykly usb? |
|
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forumowy mądrala
Miasto: Koszalin i okolice
|
1. soft na kartę
2. kartę do aparatu 3. włączamy aparat ..... 4. ..... czekamy ...... 5. ..... czekamy ...... 6. i już
|
|
|
#3 |
|
Początki nałogu
|
czyli karte format
i co tezba czytnik czy mozna to zrobic bez wyjmowania z aparatu? |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Forumowy mądrala
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Forumowy mądrala
|
Cytat:
2. Odkręć obiektyw 3. Ściągnij soft - Windows http://web.canon.jp/Imaging/dc/eos20d203.exe 4. Karte sformatuj w aparacie 5. Karte w czytnik 6. Rozpakowany plik 20d00203.fir (firmware) skopiuj na karte (w czytniku) 7. Bezpiecznie wyłącz czytnik USB z Windows 8. Włóż karte do aparatu (do aparatu nie ma podpiętego obiektywu a bateria w aparacie jest naładowana) 9. Wybierz kólkiem np. tryb Av 10. Włącz aparat 11. Naciśnij przycisk Menu 12. Przewiń kółkiem na żółte menu i wybierz to co na poniższym obrazku (zamiast XXX będzie twoja wersja firmware) ![]() 13. Naciśnij przycisk set umieszczony w środkowej części tylnego kółka ![]() 14.Pojawi się okienko aktualizacji firmware ![]() 15. Tylnym kółkiem wybierz OK i wciśnij SET ![]() 16. Pojawi się następne okienko ![]() 17. Tylnym kólkiem wybierz Yes i wciśnij SET Nie rób nic z aparatem przez około 2 minuty 18. Będziesz widział takie okienko ![]() 19. Wciśnij SET akceptując nową wersję firmware. ![]() 20. Na koniec zobaczysz ![]() Dopiero wtedy wyłącz aparat i wyjmij na pół minuty baterie Potem włóż baterie, włącz aparat i przyślij mi pierwsze zdjęcie zrobione na firmware 2.0.3. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Coś już napisał
Miasto: Warszawa
|
jestem pod wrażeniam..
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Początki nałogu
|
gietrzy ______________ SZACUNECZEK
nowy jestem tu jak widac i nie wiem czy tu daje sie jakies punkty, ale ci sie nalezy. ok wieczorem polece na miasto poszukam po kafejach kto ma czytnik (a wiem ze mają) i napisze relacje (swoje przezycia) a "mojego pierwszego".... update`a o to mi chodzilo znalazlem to po zagramanicznemu, ale wiecie pomylisz jakies slowko i moze kicha wyjsc - poprostu sie balem. juz raz przezylem wymiane migawki bo byla zarysowana , wiec teraz juz dmucham na zimne. wielkie dzieki |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Początki nałogu
|
no to opowiadam:
to bylo niesamowite . najpirw wyczyscilem potem rozebralem i zacząłem ładować, gdy juz zapełniłem to zacząłem dotykać i przyciskać guziki. było niesamowicei . to był mj pierwszy raz w pozycju update wszystko sie udalo dzieki wielkie |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Forumowy mądrala
Miasto: Silesia
|
Cytat:
|