No i dopadla mnie choroba MegaPixlow

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Niedzwiedz
    Uzależniony
    • 2004
    • 578

No i dopadla mnie choroba MegaPixlow

Wiec i przyszed na mnie czas porownywalem ogladalem i stwierdzam ze 3.1 mpx to malo w moim d30 zdjecia z 6 mpx tego samego motywu wygladaja duzo lepiej

wiec teraz stoje przed wyborem 300d albo d30 nadal

co doradzicie handlowac d30 i kupic 300d (w marcu wraca moja Marysia z USA wiec przywiezie jak bede potrzebował)

na 10d jestem za biedny ()

coz zrobic ?!
    www.mariuszspruch.pl - fotografie ślubne
    www.mariuszspruch.blogspot.com - fotoblog
  • Czacha
    fotograf
    • 2004
    • 4868

wstrzymaj sie z decyzja do targow PMA..niech Nikon wypusci D70.. wtedy 300D powinien potaniec.. o ile 10D tez nie stanieje
    https://www.piotrczechowski.pl

Komentarz

• JaW
      Początki nałogu
      • 2004
      • 258

Zamieszczone przez Czacha
      wstrzymaj sie z decyzja do targow PMA..niech Nikon wypusci D70.. wtedy 300D powinien potaniec.. o ile 10D tez nie stanieje
      Hm... a ja slyszalem, ze 300D ma podrozec. Taka polityka Canona w ramach roznicowania poszczegolnych segmentow.
      Pozdr - JaW
      Moja galeria Fotojaw
      Moje zdjęcia na plfoto
      Kiedyś miałem: 300D, Canon 28-135 IS, Canon 100mm Macro USM, Canon 50mm f/1.8, 550EX

Komentarz

• Czacha
        fotograf
        • 2004
        • 4868

Tia.. rozne rzeczy ludzie gadaja ;-) IMO nie warto podejmowac teraz decyzji, tylko obserwuj to co sie dzieje na rynku.

BTW.. idiotyzmem jest podnoszenie ceny 300D skoro D70 jest od niego duzo bogatszy w funkcje, a malo co drozszy... to by bylo samobojstwo.. myslisz ze Canon by poszedl na cos takiego.. czy tez jakakolwiek inna firma? ;-) Lepiej sprzedac wiecej i taniej niz mniej a drozej... i ta zasade stosuje wlasnie Canon... wiec nie wiem dlaczego mial by zmieniac polityke? ;-)
        https://www.piotrczechowski.pl

Komentarz

• arqs

Ja natomiast proponuje zaznaczam iz proponuje tylko, zastanowic sie nad zakupem D60 z ebaya - cena porownywalna do KITa 300D, czy poczujesz roznice - nie wiem. Nie uzywalem ani D30 ani 300D [no moze poza lopatologicznym dotykaniem i pstrykaniem bez wynikow w MM], a D60 moze dac ci wiele satysfakcji, tymbardziej jesli masz juz obiektyw/y z D30

Podpisuje sie rowniez czterema lapami pod postem kolegi Czachy. Warto poczekac na D70 - on powinien lekko poruszyc ceny, mysle ze na lepsze dla klientow.

Komentarz

• JaW
            Początki nałogu
            • 2004
            • 258

Zamieszczone przez Czacha
            Tia.. rozne rzeczy ludzie gadaja ;-) IMO nie warto podejmowac teraz decyzji, tylko obserwuj to co sie dzieje na rynku.
            Znajomy uslyszal to od polskiego przedstawiciela Canona - chca ceny nieco "rozepchac" aby zrobic miejsce dla nowych modeli. Nie wnikam czy to madre czy nie, nie wiem tez czy to prawda - ot, taka pogloska. Rozsadni ludzie, ktorzy tu bywaja i tak nie wierza w pogloski przeciez
            Pozdr - JaW
            Moja galeria Fotojaw
            Moje zdjęcia na plfoto
            Kiedyś miałem: 300D, Canon 28-135 IS, Canon 100mm Macro USM, Canon 50mm f/1.8, 550EX

Komentarz

• Vitez
              zło konieczne
              • 2004
              • 19804

Re: No i dopadla mnie choroba MegaPixlow

Zamieszczone przez Niedzwiedz
              na 10d jestem za biedny ()
              Poszukaj lepiej D60 uzywanego niz 300D. Da ci wiecej funkcji, jest troche bogatszy niz 300D i lepiej wykonany.
              Ale skoro zaczales chorowac na megapixele... to lepiej daruj sobie 6 megapixelowca i zacnzij zbierac na 8 megapixelowego 1D MarkII w miedzyczasie nadal meczac sie z D30

Komentarz

• Niedzwiedz
                Uzależniony
                • 2004
                • 578

wlasni myslalem o d60 ale cz ma podswietlane pkt AF (w ciemnosciach sie przydaje) i cz af dziala lepiej w slabym swietle ??? niz d30 (to dwie wady d30 )

tak 1d mk II daje szczscie np. spot
                www.mariuszspruch.pl - fotografie ślubne
                www.mariuszspruch.blogspot.com - fotoblog

Komentarz

• Vitez
                  zło konieczne
                  • 2004
                  • 19804

Zamieszczone przez Niedzwiedz
                  wlasni myslalem o d60 ale cz ma podswietlane pkt AF (w ciemnosciach sie przydaje)
                  Gratuluje lenistwa, a na dpreview.com w opisie D60 jak byk stoi "unlike the D30 the D60 now highlights the selected / in use focus point with a red outline" :P

i cz af dziala lepiej w slabym swietle ??? niz d30 (to dwie wady d30 )
                  "Better low light AF if you enable the AF assist lamp "

A tak w ogole poczytaj sobie podsumowanie:
                  http://www.dpreview.com/reviews/canoneosd60/page24.asp

Wg tych cech gdybym ja mial wybierac ... to zdecydowanie lepszy od zarowno D30 jak i 300D (ma kompensacje flesza, ma custom functions, ma metalowe, czarne body).

Za to pod wzgledem paru opcji jest gorszy niz 10D (glownie AF i funkcje).

Komentarz

Pracuję...