Lustrzanki Samsunga trafiają do sprzedaży

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zabol
    Uzależniony
    • 2005
    • 643

Lustrzanki Samsunga trafiają do sprzedaży

jakoś te wszystkie nowe cuda do mnie nie przemawiają.
  • emisiaczek
    Uzależniony
    • 2005
    • 548

cena
    marka
    i brak mp3 pleyera ;P

do mnie tez nie przemawia

Komentarz

• zabol
      Uzależniony
      • 2005
      • 643

minolta, konica minolta... itd mało kto teraz jest w stanie podjąć walke z potentatem na rynku [Canon, Nikon]

Komentarz

• emisiaczek
        Uzależniony
        • 2005
        • 548

Ze jak? Zaraz wejdzie Sony z alfa i bedzie dobrze, potentaci to Canon i Sony, Nikon to nie wiem czy by sie utrzymal gdyby Sony zakrecilo kurek z ccd, zreszta canon tez by na cmosie nie pojechal bez kompaktow. Dla spiacysz ... nie ma juz KM.

Komentarz

• mattnick
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 1735

wracając do mp3...ja bym się wcale nie obraził gdyby można było kupić dslr'a z wbudowaną pamięcią na mp3...miło sobie przy robieniu zdjęć posłuchać muzyczki...tylko nie bijcie
          30D, C 17-40 f4 , 50 f1.8, 70-200 f4 , 430 ex, oraz -=iii=<)
          CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• Mac
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 2063

Ejjj profani, jak dSLR to nie mp3, tylko nie to. Mnie denerwuje w moim 30D ten przycisk do drukowania ale jakoś przeżyję.
            Sony to tylko marka z mitem, bez innowacji, kiepścizna. A na Samsunga nie narzekajcie, obserwuję ich od 1990 roku, zrobili niesamowity postęp i są coraz lepsi jakościowo.
            EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B

Komentarz

• zabol
              Uzależniony
              • 2005
              • 643

mam monitor samsunga i nie nażekam ale DSLR bym sobie nie sprawił... jakiś musi być tego powód że większość zawodowców smiga Canonem. Co nie mam racji?

Komentarz

• Mac
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 2063

Zamieszczone przez zabol
                mam monitor samsunga i nie nażekam ale DSLR bym sobie nie sprawił... jakiś musi być tego powód że większość zawodowców smiga Canonem. Co nie mam racji?
                Wiesz można to tłumaczyć na wiele sposobów, kiedy Canon robił body Samsunga nie było na świecie . Poza tym nie sztuka zrobić body ale poza nim potrzebny jest osprzęt etc. No a do tego dochodzą jeszcze strategiemarketingowe i kreowanie wizerunku firmy. Poczekajmy 10 lat i zobaczymy jaką bedzie miał pozycję Samsung i czy wogóle będzie na rynku.
                EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B

Komentarz

• McKane
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 2015

Nie no Panowie lustrzanka za 2500 zl w sklepie to rewelacja. Wezcie pod uwage ze w tym momencie za tyle to mozna kupic tylko 300D (Chyba nawet D50 jest drozszy). Nie sadze zeby ten Samsung byl gorszy od trabanta wiec mamy calkiem sympatyczna konkurencje w dslr z najnizszych polek.

Edit: I prosze to rowno tysieczny post jaki napisalem na forum
                  http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Komentarz

• emisiaczek
                    Uzależniony
                    • 2005
                    • 548

sklepowo
                    kit 350d - 2650
                    kit d50 ... cos 2300
                    wiec nie wiem ale samsung nie ma szans .... a trabant to cos 1900 za jakies ostatki refurbowe z gwarancja sklepowa

Komentarz

• McKane
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 2015

Nie no te ceny ktore podajesz to ceny allegro. Fotojoker czy inne sklepy w Lodzi Canona 350D sprzedaja za 3000 zl z tego co ostatnio widzialem d50 za okolo 2600 (U pstryka jest tanio bo kolo 2400 zl). W fotojokerze stał tez 300D za 2000 zl chyba. Sugerowana cena a o tej mowimy najczesciej dotyczy tej kategorii sklepow. Na allegro i u Tipow bedzie standardowo nizsza pewnie kolo 2k

Bez wzgledu jednak ktory sklep wybierzemy kazda konkurencja w tym sektorze jest korzystna dla klientow bo ida za nia nie tylko obnizki body ale takze i szkiel. Niech to bedzie nawet kilka % ale zawsze to cos ... zostanie na fltry.
                      http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Komentarz

• emisiaczek
                        Uzależniony
                        • 2005
                        • 548

-nic podobnego podaje ceny ze sklepow znalezionych na skapiec.pl
                        -tipy nie daja faktury
                        -konkurencja dobra rzecz , ale jak pokazuje rynek pl canon sobie bimba z konkurencji i klientow polskich ... nie ma sie co dziwic bo ich produkty sprzedaja sie bez reklamy

Komentarz

• Kubak82
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 2348

Zamieszczone przez emisiaczek
                          ale jak pokazuje rynek pl canon sobie bimba z konkurencji i klientow polskich ... nie ma sie co dziwic bo ich produkty sprzedaja sie bez reklamy
                          no ale wlasnie o tym byl niedawno watek - w sklepach pełno d50 a o 350d tylko mgliste wspomnienie zostało :-( .. nie wiem jak jest teraz ale czasem nawet najlepszy potrzebuje reklamy bo inaczej zaleje go konkurencja (obojetnie lepsza czy gorsza - tlumy kieruja sie w wiekszosci reklamami) .. chocby ostatnie targi w Łodzi - Canon nawet swojego stoiska nie mial tylko korzystał z posrednictwa Foto-Nova.. zeby tylko marketingowcy z Canona nie obudzili sie za pozno i to z reka w nocniku

Komentarz

• emisiaczek
                            Uzależniony
                            • 2005
                            • 548

Coz mysle ze jesli ktos kupuje dslr to znajdzie co chce, reklama to sprawa dla kompaktow ... a kazde male dziecko wie ze kupuje sie a610, a500, a700 ... osobiscie nie znam ani jednego modelu nikona czy innej marki ktore sa obecnie sprzedawane, na wystawach sa one brzydkie a sprzedawca i tak zachwali canona chyba ze nie ma na stanie
                            Dystrybutor canona na pl to niestety jakis len i lewus, zgadzam sie w calej rozciaglosci, jest jak tpsa dopiero jak dostanie po dupie to sie ruszy.

Komentarz

• Kubak82
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 2348

no wlasnie - "chyba ze nie ma na stanie" a czesto nie ma.. znajomy wlasnie ostatnio kupil d70s bo canon dał ciala a nie kazdy chce kupowac przez allegro.. no i w takich przypadkach canon traci rynek bo to nie tylko kwestia body ale calej reszty osprzetu a potem, jakkolwiek glupio by to nie brzmialo, wiezi z marka..

a to "polecanie Canona".. Nikon to rownie dobra firma i decyduje to glownie gust i preferencje kupujacych (chodzi mi o nowych uzytkowników ktorzy wchodza w system).. gdyby kazdy polecal Canona, nie byloby www.forum.nikon.org.pl ;-) z ponad 4200 userami.. a to nie wszyscy Nikoniarze ..

ostatnie wizyty w sklepach utwierdzaja mnie tylko w przekonaniu ze Nikon powoli wygryza Canona ze sklepowych polek, wlasnie poprzez agresywny marketing, ktorego Canonowi brakuje..ba, jemu brakuje jakiegokolwiek marketingu ;-) , przynajmniej w PL..
                              Ostatnio edytowany przez Kubak82; 4962.

Komentarz

Pracuję...