Lustrzanki Samsunga trafiają do sprzedaży
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
-
minolta, konica minolta... itd mało kto teraz jest w stanie podjąć walke z potentatem na rynku [Canon, Nikon]Komentarz
-
Ze jak? Zaraz wejdzie Sony z alfa i bedzie dobrze, potentaci to Canon i Sony, Nikon to nie wiem czy by sie utrzymal gdyby Sony zakrecilo kurek z ccd, zreszta canon tez by na cmosie nie pojechal bez kompaktow. Dla spiacysz ... nie ma juz KM.Komentarz
-
wracając do mp3...ja bym się wcale nie obraził gdyby można było kupić dslr'a z wbudowaną pamięcią na mp3...miło sobie przy robieniu zdjęć posłuchać muzyczki...tylko nie bijcieKomentarz
-
Ejjj profani, jak dSLR to nie mp3, tylko nie to. Mnie denerwuje w moim 30D ten przycisk do drukowania ale jakoś przeżyję.
Sony to tylko marka z mitem, bez innowacji, kiepścizna. A na Samsunga nie narzekajcie, obserwuję ich od 1990 roku, zrobili niesamowity postęp i są coraz lepsi jakościowo.EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
Komentarz
-
mam monitor samsunga i nie nażekam ale DSLR bym sobie nie sprawił... jakiś musi być tego powód że większość zawodowców smiga Canonem. Co nie mam racji?Komentarz
-
Wiesz można to tłumaczyć na wiele sposobów, kiedy Canon robił body Samsunga nie było na świecieZamieszczone przez zabolmam monitor samsunga i nie nażekam ale DSLR bym sobie nie sprawił... jakiś musi być tego powód że większość zawodowców smiga Canonem. Co nie mam racji?
. Poza tym nie sztuka zrobić body ale poza nim potrzebny jest osprzęt etc. No a do tego dochodzą jeszcze strategiemarketingowe i kreowanie wizerunku firmy. Poczekajmy 10 lat i zobaczymy jaką bedzie miał pozycję Samsung i czy wogóle będzie na rynku.
EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
Komentarz
-
Nie no Panowie lustrzanka za 2500 zl w sklepie to rewelacja. Wezcie pod uwage ze w tym momencie za tyle to mozna kupic tylko 300D (Chyba nawet D50 jest drozszy). Nie sadze zeby ten Samsung byl gorszy od trabanta wiec mamy calkiem sympatyczna konkurencje w dslr z najnizszych polek.
Edit: I prosze to rowno tysieczny post jaki napisalem na forum
http://www.bykom-stop.avx.pl/
Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296
Komentarz
-
sklepowo
kit 350d - 2650
kit d50 ... cos 2300
wiec nie wiem ale samsung nie ma szans .... a trabant to cos 1900 za jakies ostatki refurbowe z gwarancja sklepowaKomentarz
-
Nie no te ceny ktore podajesz to ceny allegro. Fotojoker czy inne sklepy w Lodzi Canona 350D sprzedaja za 3000 zl z tego co ostatnio widzialem d50 za okolo 2600 (U pstryka jest tanio bo kolo 2400 zl). W fotojokerze stał tez 300D za 2000 zl chyba. Sugerowana cena a o tej mowimy najczesciej dotyczy tej kategorii sklepow. Na allegro i u Tipow bedzie standardowo nizsza pewnie kolo 2k
Bez wzgledu jednak ktory sklep wybierzemy kazda konkurencja w tym sektorze jest korzystna dla klientow bo ida za nia nie tylko obnizki body ale takze i szkiel. Niech to bedzie nawet kilka % ale zawsze to cos ... zostanie na fltry.http://www.bykom-stop.avx.pl/
Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296
Komentarz
-
-nic podobnego podaje ceny ze sklepow znalezionych na skapiec.pl
-tipy nie daja faktury
-konkurencja dobra rzecz
, ale jak pokazuje rynek pl canon sobie bimba z konkurencji i klientow polskich ... nie ma sie co dziwic bo ich produkty sprzedaja sie bez reklamy
Komentarz
-
no ale wlasnie o tym byl niedawno watek - w sklepach pełno d50 a o 350d tylko mgliste wspomnienie zostało :-( .. nie wiem jak jest teraz ale czasem nawet najlepszy potrzebuje reklamy bo inaczej zaleje go konkurencja (obojetnie lepsza czy gorsza - tlumy kieruja sie w wiekszosci reklamami) .. chocby ostatnie targi w Łodzi - Canon nawet swojego stoiska nie mial tylko korzystał z posrednictwa Foto-Nova.. zeby tylko marketingowcy z Canona nie obudzili sie za pozno i to z reka w nocnikuZamieszczone przez emisiaczekale jak pokazuje rynek pl canon sobie bimba z konkurencji i klientow polskich ... nie ma sie co dziwic bo ich produkty sprzedaja sie bez reklamy
Komentarz
-
Coz mysle ze jesli ktos kupuje dslr to znajdzie co chce, reklama to sprawa dla kompaktow ... a kazde male dziecko wie ze kupuje sie a610, a500, a700 ... osobiscie nie znam ani jednego modelu nikona czy innej marki ktore sa obecnie sprzedawane, na wystawach sa one brzydkie a sprzedawca i tak zachwali canona chyba ze nie ma na stanie
Dystrybutor canona na pl to niestety jakis len i lewus, zgadzam sie w calej rozciaglosci, jest jak tpsa dopiero jak dostanie po dupie to sie ruszy.Komentarz
-
no wlasnie - "chyba ze nie ma na stanie" a czesto nie ma.. znajomy wlasnie ostatnio kupil d70s bo canon dał ciala a nie kazdy chce kupowac przez allegro.. no i w takich przypadkach canon traci rynek bo to nie tylko kwestia body ale calej reszty osprzetu a potem, jakkolwiek glupio by to nie brzmialo, wiezi z marka..
a to "polecanie Canona".. Nikon to rownie dobra firma i decyduje to glownie gust i preferencje kupujacych (chodzi mi o nowych uzytkowników ktorzy wchodza w system).. gdyby kazdy polecal Canona, nie byloby www.forum.nikon.org.pl ;-) z ponad 4200 userami.. a to nie wszyscy Nikoniarze
..
ostatnie wizyty w sklepach utwierdzaja mnie tylko w przekonaniu ze Nikon powoli wygryza Canona ze sklepowych polek, wlasnie poprzez agresywny marketing, ktorego Canonowi brakuje..ba, jemu brakuje jakiegokolwiek marketingu ;-) , przynajmniej w PL..Ostatnio edytowany przez Kubak82; 4962.Komentarz
Komentarz