Doradźcie proszę, czy istnieje jakaś możliwość sprawdzenia, ile dany egzemplarz 20D napstrykał fotek?
Jak sprawdzić ilość wykonanych zdjęć w 20D
Zwiń
X
-
Jak sprawdzić ilość wykonanych zdjęć w 20D
Pozdrawiam
Sławomir Wasielewski
--------------------
EOS 20D + KIT 18-55 + SIGMA 70-300 APO DGTagi: Brak -
W serwisie mogą to sprawdzić.1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...
-
No tak, a za pomoca kabelka i jakiegoś oprogramowania z internetu?Pozdrawiam
Sławomir Wasielewski
--------------------
EOS 20D + KIT 18-55 + SIGMA 70-300 APO DGKomentarz
-
O ile wiem, to żaden taki soft nie istnieje. Ale zawsze mogę się mylić :-)Zamieszczone przez wasielewskisNo tak, a za pomoca kabelka i jakiegoś oprogramowania z internetu?
Generalnie trzeba przyjąć, że tylko serwis ustali prawdziwy przebieg aparatu. Nie wiem też jak się ma sprawa przy np. wymianie migawki, tzn. czy licznik przebiegu się zeruje czy też leci dalej.1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...
Komentarz
-
-
co Auwo ? co Auwo ? hehehe
Do jedynek jest specjalny soft (który posiadam) - inne modele chyba tylko serwis.Komentarz
-
-
Po kolei
Istnieje, ale nie można go ściągnąć "z internetu" (przynajmniej nam się nie udało, a swego czasu ostro próbowaliśmy ;-)). Zarezerwowany dla serwisu.Zamieszczone przez bundyO ile wiem, to żaden taki soft nie istnieje. Ale zawsze mogę się mylić
A w 1D numerek jest rzeczywiście zapisany w exifie - nie potrzeba specjalnego softu, podawałem kiedyś na forum stosowne zaklęcia.Komentarz
-
W 10D leci dalejZamieszczone przez bundyNie wiem też jak się ma sprawa przy np. wymianie migawki, tzn. czy licznik przebiegu się zeruje czy też leci dalej.
Komentarz
-
A propos 1-nek to jest soft CanCount pod Maca i Windowsy:
Trochę screenshotów:
Koszt: 9,95 EuroAparacik, szkiełeczka, lampeczka i plecaczek...Komentarz
-
To może ktoś napisze jakiś sherware na 20/30/300/350D w końcu to popularne puszki i jest na coś takiego zapotrzebowanie. Zwłaszcza teraz kiedy robi się rynek wtórny na takie puszki.EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
Komentarz
-
Nie napisze, bo o ile ta informacja jest zapisana w jedynkach w exifie i latwa do wyciagniecia, to w 20/30/300/350 nikt nie wie gdzie, jak i czy wogole to zapisali do exifa...Zamieszczone przez MacTo może ktoś napisze jakiś sherware na 20/30/300/350D w końcu to popularne puszki i jest na coś takiego zapotrzebowanie. Zwłaszcza teraz kiedy robi się rynek wtórny na takie puszki....Komentarz
-
Jeśli istnieje soft serwisowy, który potrafi zczytać te dane to znaczy, że gdzieś są zapisane, być może nie w exifach... ale gdzieś tak. Zatem wydaje mi się, że jednak jest taka możliwość i nadzieja.Zamieszczone przez KuchateKNie napisze, bo o ile ta informacja jest zapisana w jedynkach w exifie i latwa do wyciagniecia, to w 20/30/300/350 nikt nie wie gdzie, jak i czy wogole to zapisali do exifa...EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
Komentarz
-
Na Żytniej robia to w ok 20 sekund... wiec pewnie tylko podpiecie do softu, click i odczytanie.Zamieszczone przez MacJeśli istnieje soft serwisowy, który potrafi zczytać te dane to znaczy, że gdzieś są zapisane, być może nie w exifach... ale gdzieś tak. Zatem wydaje mi się, że jednak jest taka możliwość i nadzieja.Komentarz
-
Komentarz