Laptop do zdjęć..
Zwiń
X
-
Z tego co wyczytałem, polecanymi do obróbki ( choć to podobno mocno na wyrost) są modele właśnie X220, MBP lub 15,4" della XPS B+RG LED
http://www.notebookcheck.pl/Recenzja...M.51149.0.html . I jeżeli chodzi o laptopy i ich matryce to w zasadzie wszystko.______________________________________
Canon 6D 85/1,8 50/1,4 70-200 2,8 IS USM II TCx2III 430EXIIKomentarz
-
No tylko szkopuł w tym, że ta matryca tylko fajnie się nazywa. Niestety nadal jest TN i przesunięcia kolorów do obróbki są nie do przyjęcia.Z tego co wyczytałem, polecanymi do obróbki ( choć to podobno mocno na wyrost) są modele właśnie X220, MBP lub 15,4" della XPS B+RG LED
http://www.notebookcheck.pl/Recenzja...M.51149.0.html . I jeżeli chodzi o laptopy i ich matryce to w zasadzie wszystko.
Oglądałem dzisiaj tego Sonego i muszę stwierdzic 2 rzeczy:
1. Matryca jest najlepsza, jaką kiedykolwiek widziałem w laptopie. Jest to raczej IPS . Szkoda tylko, że tylko w tym modelu, te mocniejsze lapki 16,4" mają już niestety matryce gorsze, na moje oko jakieś kiepskie PVA (choć i tak lepsze niż w innych laptopach). U Sony jednak one wszystkie się nazywają Vaio Display Plus, a niestety nie są to te same panele.
2. Niestety nie widzę tego laptopa podczas obróbki. Chłodzenie jest w nim strasznie kiepskie... Ale nie pracowałem na nim, więc mogę się mylić, chociaż na półce w sklepie bez żadnego obciążenia był lekko spocony... :/Ostatnio edytowany przez Cichy; 343.O obiektywach wiem prawie wszystko
Komentarz
-
Matryca ledowa, ma dobre kąty widzenia, ale gdzieś wyczytałem, że z kolorami już nie jest tak pięknie zwłaszcza z kolorem czerwonym. Jeżeli chodzi o sonego, to przyzwoite ekrany są z serii vaio display premium, ta display plus jest jednak trochę gorsza.
Ausführlicher Test des Sony Vaio VPC-SE1Z9E/B (Intel Core i7 2640M, AMD Radeon HD 6630M, 15.5", 2 kg) mit zahlreichen Messungen, Benchmarks und Bewertungen
pozdrOstatnio edytowany przez tomek s; 13495.Komentarz
-
czyli jaka ?
Fabrycznie słabo oprofilowana.
Oglądałem Vaio z wszystkich serii. Se1e1e ma moim zdaniem najlepszy panel.O obiektywach wiem prawie wszystko
Komentarz
-
Ktoś brał pod uwagę della XPS 702x? Nie przez pryzmat matrycy bo będzie przeznaczony do zewnętrznego monitora.
Specyfikacja oprócz mocnego procka i nienajgorszej grafiki ma jeszcze kilka zalet:
- 4 banki pamięci (można rozbudować do 16GB za przyzwoite pieniądze - kość 8GB jest 2x droższa niż 2 kości 4GB)
- miejsce na drugi dysk twardy
- usb 3.0 i DP umieszczone z tyłu przez co nie plączą się kable
- solidnie wyglądająca obudowa
A może ktoś używa i mógłby napisać parę słów na jego temat?6d / 40d / Samyang 14 / Sigma 35 / 85L / Pocket WizardKomentarz
-
małe sprostowanie dotyczące della XPS 702x:
- 4 banki pamięci nie są standardem. Zależy od modelu.
- można zamówić matową matrycę
- nie da się kupić komputera z matową matrycą i 4 bankami pamięci...6d / 40d / Samyang 14 / Sigma 35 / 85L / Pocket WizardKomentarz
-
O obiektywach wiem prawie wszystko
Komentarz
-
a co myślicie o http://allegro.pl/dell-inspiron-q17r...048911873.html + jakiś zewnętrzny EIZO ?30D | 17-50/2.8 | 50/1.8 | Sunpak 42PX | 2x YH460m2Komentarz
-
Mój znajomy ma identycznego. Wszystko fajne smiga, ale on ma problemy z migajacym wyświetlaczem... czemu, nie wiem..a co myślicie o http://allegro.pl/dell-inspiron-q17r...048911873.html + jakiś zewnętrzny EIZO ?Komentarz
-
Napisz, co chciałbyś o tym Dellu wiedzieć.Ktoś brał pod uwagę della XPS 702x? Nie przez pryzmat matrycy bo będzie przeznaczony do zewnętrznego monitora.
Specyfikacja oprócz mocnego procka i nienajgorszej grafiki ma jeszcze kilka zalet:
- 4 banki pamięci (można rozbudować do 16GB za przyzwoite pieniądze - kość 8GB jest 2x droższa niż 2 kości 4GB)
- miejsce na drugi dysk twardy
- usb 3.0 i DP umieszczone z tyłu przez co nie plączą się kable
- solidnie wyglądająca obudowa
A może ktoś używa i mógłby napisać parę słów na jego temat?5Dmk3, 60D, 16-35L/4, 35L, 100L/2.8, 85/1.8, 50/1.4, 24-105L, 17-85, 580EX IIKomentarz
-
Po 1 czy się grzeje pod obciążeniem. Po 2 czy obudowa jest faktycznie taka solidna na jaką wygląda? Oczekiwałbym opinii co jest największym minusem i na jakie wady muszę być przygotowany. Wszelkie przechwałki usłyszałem już od sprzedawców.6d / 40d / Samyang 14 / Sigma 35 / 85L / Pocket WizardKomentarz
-
Oj grzeje się, ale też i chłodzenie ma wydajne a obudowa z pewnością w tym chlodzeniu bardzo pomaga-zrobiona z aluminium.
Dzięki temu samemu aluminium obudowa Della jest bardzo solidna i przyjemna w dotyku. Mając w rękach tego lapka czujesz że to zupełnie inna półka.
Z wad to zdecydowanie jego głośność pod obciążeniem. Być może dlatego wcisneli głośniki JBL z subwoferem żeby ten cały hałas zagłuszyć. I powiem ci że skutecznie
Wadą jak do tej pory to wyskakujący przewód zasilania z gniazka. A to tylko z mojej winy bo jako DTR zabieram go do wyra.5Dmk3, 60D, 16-35L/4, 35L, 100L/2.8, 85/1.8, 50/1.4, 24-105L, 17-85, 580EX IIKomentarz
Komentarz