Laptop do zdjęć..

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Andrus
    Początki nałogu
    • 2005
    • 269

Zamieszczone przez krolewicz

jak dla mnie jedyna konkurencja to macbook pro
    macbook odpada chociazby przez brak trackpointa i wbudowanego modemu
    | galeria | portfolio |

Komentarz

• Cichy
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 7450

Sony VPC-SE1E1E - 15,5" fullHD, ma bardzo szerokie kąty, ale nigdzie nie mogę znaleźć, co to za panel.
      O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• savage67
        Bywalec
        • 2010
        • 122

Z tego co wyczytałem, polecanymi do obróbki ( choć to podobno mocno na wyrost) są modele właśnie X220, MBP lub 15,4" della XPS B+RG LED
        http://www.notebookcheck.pl/Recenzja...M.51149.0.html . I jeżeli chodzi o laptopy i ich matryce to w zasadzie wszystko.

Komentarz

• Cichy
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 7450

Zamieszczone przez savage67
          Z tego co wyczytałem, polecanymi do obróbki ( choć to podobno mocno na wyrost) są modele właśnie X220, MBP lub 15,4" della XPS B+RG LED
          http://www.notebookcheck.pl/Recenzja...M.51149.0.html . I jeżeli chodzi o laptopy i ich matryce to w zasadzie wszystko.
          No tylko szkopuł w tym, że ta matryca tylko fajnie się nazywa. Niestety nadal jest TN i przesunięcia kolorów do obróbki są nie do przyjęcia.

Oglądałem dzisiaj tego Sonego i muszę stwierdzic 2 rzeczy:

1. Matryca jest najlepsza, jaką kiedykolwiek widziałem w laptopie. Jest to raczej IPS . Szkoda tylko, że tylko w tym modelu, te mocniejsze lapki 16,4" mają już niestety matryce gorsze, na moje oko jakieś kiepskie PVA (choć i tak lepsze niż w innych laptopach). U Sony jednak one wszystkie się nazywają Vaio Display Plus, a niestety nie są to te same panele.

2. Niestety nie widzę tego laptopa podczas obróbki. Chłodzenie jest w nim strasznie kiepskie... Ale nie pracowałem na nim, więc mogę się mylić, chociaż na półce w sklepie bez żadnego obciążenia był lekko spocony... :/
          Ostatnio edytowany przez Cichy; 343.

Komentarz

• tomek s
            Bywalec
            • 2007
            • 180

Zamieszczone przez Cichy
            Sony VPC-SE1E1E - 15,5" fullHD, ma bardzo szerokie kąty, ale nigdzie nie mogę znaleźć, co to za panel.
            Matryca ledowa, ma dobre kąty widzenia, ale gdzieś wyczytałem, że z kolorami już nie jest tak pięknie zwłaszcza z kolorem czerwonym. Jeżeli chodzi o sonego, to przyzwoite ekrany są z serii vaio display premium, ta display plus jest jednak trochę gorsza.
            Ausführlicher Test des Sony Vaio VPC-SE1Z9E/B (Intel Core i7 2640M, AMD Radeon HD 6630M, 15.5", 2 kg) mit zahlreichen Messungen, Benchmarks und Bewertungen

pozdr
            Ostatnio edytowany przez tomek s; 13495.

Komentarz

• Cichy
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 7450

Zamieszczone przez tomek s
              Matryca ledowa...
              czyli jaka ?

że z kolorami już nie jest tak pięknie zwłaszcza z kolorem czerwonym.
              Fabrycznie słabo oprofilowana.

to przyzwoite ekrany są z serii vaio display premium, ta display plus jest jednak trochę gorsza
              Oglądałem Vaio z wszystkich serii. Se1e1e ma moim zdaniem najlepszy panel.

Komentarz

• jaroslaw.majcher
                Początki nałogu
                • 2009
                • 272

Ktoś brał pod uwagę della XPS 702x? Nie przez pryzmat matrycy bo będzie przeznaczony do zewnętrznego monitora.

Specyfikacja oprócz mocnego procka i nienajgorszej grafiki ma jeszcze kilka zalet:
                - 4 banki pamięci (można rozbudować do 16GB za przyzwoite pieniądze - kość 8GB jest 2x droższa niż 2 kości 4GB)
                - miejsce na drugi dysk twardy
                - usb 3.0 i DP umieszczone z tyłu przez co nie plączą się kable
                - solidnie wyglądająca obudowa

A może ktoś używa i mógłby napisać parę słów na jego temat?
                6d / 40d / Samyang 14 / Sigma 35 / 85L / Pocket Wizard

Komentarz

• jaroslaw.majcher
                  Początki nałogu
                  • 2009
                  • 272

małe sprostowanie dotyczące della XPS 702x:
                  - 4 banki pamięci nie są standardem. Zależy od modelu.
                  - można zamówić matową matrycę
                  - nie da się kupić komputera z matową matrycą i 4 bankami pamięci...

Komentarz

• Cichy
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 7450

Bardzo ciekawa propozycja - nowość - HP Envy 15 z matrycą IPS. Tylko nie do końca jst pewne, czy będzie sprzedawany w PL :/ Przynajmniej nie udało mi się tego ustalić dzisiaj.

Informacji o pierwszym ultrabooku HP towarzyszy ta o odświeżeniu popularnych także w Polsce laptopów Envy 15 i 17.

Komentarz

• sztywny
                      Dopiero zaczyna
                      • 2008
                      • 40

a co myślicie o http://allegro.pl/dell-inspiron-q17r...048911873.html + jakiś zewnętrzny EIZO ?
                      30D | 17-50/2.8 | 50/1.8 | Sunpak 42PX | 2x YH460m2

Komentarz

• Cichy
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 7450

No konfiguracja całkiem dobra, ale po co 17" skoro ma być podpięty pod Eizo ? Ta 17" to najsłabsze ogniwo tego lapka, ma strasznie kiepskie kąty.

Komentarz

• wiktor2323
                          Pełne uzależnienie
                          • 2009
                          • 1290

Zamieszczone przez sztywny
                          a co myślicie o http://allegro.pl/dell-inspiron-q17r...048911873.html + jakiś zewnętrzny EIZO ?
                          Mój znajomy ma identycznego. Wszystko fajne smiga, ale on ma problemy z migajacym wyświetlaczem... czemu, nie wiem..
                          Facebook

Komentarz

• raado
                            Bywalec
                            • 2010
                            • 149

Zamieszczone przez jaroslaw.majcher
                            Ktoś brał pod uwagę della XPS 702x? Nie przez pryzmat matrycy bo będzie przeznaczony do zewnętrznego monitora.

Specyfikacja oprócz mocnego procka i nienajgorszej grafiki ma jeszcze kilka zalet:
                            - 4 banki pamięci (można rozbudować do 16GB za przyzwoite pieniądze - kość 8GB jest 2x droższa niż 2 kości 4GB)
                            - miejsce na drugi dysk twardy
                            - usb 3.0 i DP umieszczone z tyłu przez co nie plączą się kable
                            - solidnie wyglądająca obudowa

A może ktoś używa i mógłby napisać parę słów na jego temat?
                            Napisz, co chciałbyś o tym Dellu wiedzieć.
                            5Dmk3, 60D, 16-35L/4, 35L, 100L/2.8, 85/1.8, 50/1.4, 24-105L, 17-85, 580EX II

Komentarz

• jaroslaw.majcher
                              Początki nałogu
                              • 2009
                              • 272

Zamieszczone przez raado
                              Napisz, co chciałbyś o tym Dellu wiedzieć.
                              Po 1 czy się grzeje pod obciążeniem. Po 2 czy obudowa jest faktycznie taka solidna na jaką wygląda? Oczekiwałbym opinii co jest największym minusem i na jakie wady muszę być przygotowany. Wszelkie przechwałki usłyszałem już od sprzedawców.

Komentarz

• raado
                                Bywalec
                                • 2010
                                • 149

Oj grzeje się, ale też i chłodzenie ma wydajne a obudowa z pewnością w tym chlodzeniu bardzo pomaga-zrobiona z aluminium.
                                Dzięki temu samemu aluminium obudowa Della jest bardzo solidna i przyjemna w dotyku. Mając w rękach tego lapka czujesz że to zupełnie inna półka.
                                Z wad to zdecydowanie jego głośność pod obciążeniem. Być może dlatego wcisneli głośniki JBL z subwoferem żeby ten cały hałas zagłuszyć. I powiem ci że skutecznie
                                Wadą jak do tej pory to wyskakujący przewód zasilania z gniazka. A to tylko z mojej winy bo jako DTR zabieram go do wyra.
                                5Dmk3, 60D, 16-35L/4, 35L, 100L/2.8, 85/1.8, 50/1.4, 24-105L, 17-85, 580EX II

Komentarz

Pracuję...