Dzięki za informacje , trochę poszperałem po necie i już wiem o co chodzi .skorzystam również z ww programu bo postanowiłem kupić 120G .
Digimate III+ / Digimate III plus - wrażenia
Zwiń
X
-
-
Posiadam palmtopa Mio550m , jest on zasilany przez gniazdo mini-USB , takie samo jak w DM III HI-SPEED . Czy jest możliwe wykorzystanie tego samego zasilacza .Komentarz
-
? O czym Ty piszesz ? Digimate ma oddzielne gniazdo zasilania i oddzielną ładowarkę która nie ma nic wspólnego z USB. Teoretycznie może być z USB zasilany ale to bardziej teoria niż praktyka - bez naładowanych baterii na samym USB nawet często nie ruszy...
A do USB to dostajesz zwykły kabel...Komentarz
-
-
-
Jeśli naładujesz DM III+ na full ładowarką to podpinając pod USB bez ładowarki DM będzie działał, bo USB jest w stanie podtrzymywać na nim energie. Jednak do kopiowania plików podłączyłbym również go pod ładowarkę, aby nie było takich sytuacji jak u mnie, które opisałem w tym wątku:
http://canon-board.info/showthread.php?t=34240
Przy kopiowaniu plików lepiej mieć podłączony USB i ładowarkę jednocześnie. Samo USB teoretycznie może i powinno wystarczyć jednak jest tak jak napisał Krzychu, powinien być podłączony do ładowania.Komentarz
-
Odkopuję wątek.
Kupiłem DM III w wersji Hi-Speed.
Mam te same przypadłości, co pozostali użytkownicy:
- gdy bateria słaba, to nawet się pod Windowsem nie podnosi i nie można czytać z niego, jak przenośnego dysku.
I tu moje pytanie:
Jak sobie poradziliście z baterią? Co zrobić, żeby maksymalnie wydłużyć pracę na niej? Sformatować, ale jak? Dodam, że nie mam zewnętrznej ładowarki - standartowy zestaw producenta.
Myślę, że 99% problemów, które były przez użytkowników opisywane w tym wątku, to problemy wynikające z zasilania. Nawet gdy wskaźnik pokazywał max, to słaba bateria powodowała, że urządzenie głupiało.
Podpowiedcie, w jaki sposób najlepiej i najskuteczniej sformatować w tym ustrojstwie akumulatorek?Puszki dwie i kilka szkieł, światełka i parę innych gratów
Komentarz
-
W standardowym zestawie ładowarka zewnętrzna jak najbardziej była. Mam dwie, zupełnie niepotrzebne, mogę Ci oddać...
Jak jeszcze próbowałem tego używać to kupiłem sobie dodatkową baterię - ale jak w czasie zrzucania zdjęć całe urządzenie się wyłączyło bo coś tam nie stykało (z powodu tandetnego wykonania) to sobie dałem spokój i wrzuciłem to dziadostwo do pudła z niepotrzebnymi rzeczami...Komentarz
-
Beznadzieja, zepsulem juz dwie obudowy. W pierwszej
polamane, niezabezpieczone sankami styki CF.
Drugi, wyswietlacz padl. Baterie w obu slabe.
Ogolnie nie polecam.www.piotrkras.pl http://pjolo.blogspot.com/ "albo miec ,albo byc."Komentarz
-
jesli macie problemy z czytaniem pod winda na slabych lub wyczerpanych bateriach a chcecie zczytac lub podladowac baterie bez ladowarki to trzeba zaopatrzyc sie w kabelek usb ale podwojny wsadza sie w 2 usb i podlancza digi i wsio jest okKomentarz
-
Sąsiada nim biłeś? Czy wykorzystywałeś jako przedmiot do obrony? Jeśli tak to do tego używa się statywu!
Swój mam już 2 lata, używam go w podróży w wakacje i zabieram go zawsze na zdjęcia, bo nigdy nie wiem kiedy się przyda, ponadto korzystam jako dodatkowy dysk do komputera.
Stan? - Jak Nowy!
Zero rys, folia na wyświetlaczu od nowości.
Jeśli chodzi o kilka rzeczy to miałem z nim problem z wtykiem od ładowarki, w sumie nie tylko ja, ale również forumowy kolega crater, razem reklamowaliśmy i było cacy jak wróciło do serwisu.
Bateria słaba, no może coś w tym jest. Aczkolwiek mogę śmiało zrzucić 3x4GB (więcej nigdy nie miałem potrzeby). Aczkolwiek mankamenty występują przy korzystaniu jako dysk zewnętrzny w komputerze. Przy podłączeniu do USB powinien się zasilać z USB jak każdy inny przedmiot, a czasem jest tak, że się wyłącza bo brakuje mu zasilania. Problem znika jak jest podłączony do komputera i do zasilania sieciowego przez ładowarkę. Miałem też przyjemność korzystać z tego co pisze quest1, czyli podwójnego kabla usb. Faktycznie jest efekt, jakby zasilał lepiej niż pojedynczy.
Jak nie wojujesz tym urządzeniem, tylko obchodzisz się elegancko z nim polecam. Niestety, ale styki to też mankament, nie mam z nimi póki co problemów, ale znajomy od CF ma wtyk jeden taki, że jak włoży kartę i wyjmie, zawsze jest lekko krzywy i musi go prostować :/Komentarz
-
Problem tkwi w wydajnosci pradowej zlacza usb - wynosi ono okolo 0,5A; co przy 2xusb da Wam ok 1A. Digi wymaga wiecej energi zasilajacej niz wydolnosc 1usb'ka. Jest takze sporo dyskow 2,5", ktore wymagaja wiekszego pradu zasilania niz 0,5AAczkolwiek mankamenty występują przy korzystaniu jako dysk zewnętrzny w komputerze. Przy podłączeniu do USB powinien się zasilać z USB jak każdy inny przedmiot, a czasem jest tak, że się wyłącza bo brakuje mu zasilania. Problem znika jak jest podłączony do komputera i do zasilania sieciowego przez ładowarkę. Miałem też przyjemność korzystać z tego co pisze quest1, czyli podwójnego kabla usb. Faktycznie jest efekt, jakby zasilał lepiej niż pojedynczy.Komentarz
-
Witaj,
zapasowa bateria*, mam tez takie male cudo - ladowarka sieciowa z koncowka usb (dostalem razem z Mio P550)- zawsze zabieram na wypady - czasami kabel usb sie przydaje, czasami cały zestaw (np. w schronisku w gorach).
* zobacz w Wawie na Slupeckiej (http://www.eltec.alpha.pl/) sa i akku, sa tez tanie ladowareczki. Swojego DM III mam juz laadnych pare lat i spoko, bez wiekszych problemow.Komentarz
Komentarz