futeraly na obiektywy przypinane do paska

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • lubiebardzo
    Coś już napisał
    • 2007
    • 53

szwayko - No właśnie o to chodzi, że raczej nie bardzo. Robiłem przymiarki w takie coś i fakt 580 sie mieści, ale jedyne co ją chroni przed wypadnięciem z pokrowca jest kominek ściągany na sznurek. Niestety klapki na rzepa sie nie zapnie w żaden sposób. Pokrowiec kanonowski do lampy ma 19,5 cm a ten Poucz tylko 15.
    Więc chyba jedynym pokrowcem, gdzie 580 można wsadzić, zamknąć i nie martwić się o jej wypadnięcie na glebe jest LensCase 2 ( 21 wysoki, 9 średnicy ).

Komentarz

• axk
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 2027

Zamieszczone przez lubiebardzo
      Robiłem przymiarki w takie coś i fakt 580 sie mieści, ale jedyne co ją chroni przed wypadnięciem z pokrowca jest kominek ściągany na sznurek. Niestety klapki na rzepa sie nie zapnie w żaden sposób. Pokrowiec kanonowski do lampy ma 19,5 cm a ten Poucz tylko 15.
      Więc chyba jedynym pokrowcem, gdzie 580 można wsadzić, zamknąć i nie martwić się o jej wypadnięcie na glebe jest LensCase 2 ( 21 wysoki, 9 średnicy ).
      W takim razie proponuję sakwę Strobe Press Pouch firmy Newswear - spełni ona wszystkie Twoje wymagania.
      EOS + Speedlite

Komentarz

• Jago
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 1503

Zamieszczone przez szwayko
        Co do lamp blyskowych, to Lowepro SlipLock Pouch 30 jest idealny do 550, 580EX.
        http://www.e-cyfrowe.pl/lowepro-pokr...30-p-5568.html
        Pokrowiec ten jest stanowczo za mały.

Zamieszczone przez lubiebardzo
        szwayko .........Więc chyba jedynym pokrowcem, gdzie 580 można wsadzić, zamknąć i nie martwić się o jej wypadnięcie na glebe jest LensCase 2 ( 21 wysoki, 9 średnicy ).
        Nie tylko. Jeśli chodzi o 580 to polecam: http://fotozakupy.pl/futeral-na-akce...owa-duzy,8263s
        Ostatnio edytowany przez Jago; 16499. Powód: Automerged Doublepost
        C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Komentarz

• szwayko
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 2085

Ale marudzicie ;-O
          A co wiecej trzeba, lampa jest lekka. Ja tam uzywam wspomnianego Lowepro SlipLock Pouch 30 do 550EX i sciagany kominek w zupelnosci wystarczy zeby lampa nie wypadla.
          frickr FB
          www.szwajkowski.pl

Komentarz

• Jago
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 1503

Zamieszczone przez szwayko
            Ale marudzicie ;-O
            A co wiecej trzeba, lampa jest lekka. Ja tam uzywam wspomnianego Lowepro SlipLock Pouch 30 do 550EX i sciagany kominek w zupelnosci wystarczy zeby lampa nie wypadla.
            Nie chodzi o marudzenie. Wymieniamy tylko inne pokrowce które mozna zastosować do lampy. Najważniejsze, że ten który masz Tobie odpowiada i jesteś z niego zadowolony

Komentarz

• enter
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1201

Zamieszczone przez Jago
              Nie tylko. Jeśli chodzi o 580 to polecam: http://fotozakupy.pl/futeral-na-akce...owa-duzy,8263s
              a możesz napisać czy 580ex mkI zmieści się z założonym stofenem?
              i jak wygląda szlufka do paska czy jest rozpinana czy tylko można założyc nawlekając na pasek ?

Komentarz

• Jago
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 1503

Zamieszczone przez enter
                a możesz napisać czy 580ex mkI zmieści się z założonym stofenem?
                i jak wygląda szlufka do paska czy jest rozpinana czy tylko można założyc nawlekając na pasek ?
                Pokrowiec wg wymiarów bez kłopotu pomieści 580EX (zresztą jest polecany np w tym sklepie: http://sklepfotograficzny.pl/torby,f...Tamrac/MX5385/ do właśnie tego modelu lampy). Biorąc pod uwagę stofena też z nim razem wejdzie, tylko zapięcie "będzie się łapać" na koniec rzepa. Jeśli chodzi o szlufkę, to jest ona rozpinana - zapięcie jest bardzo solidne tzn na rzep i dwa zatrzaski. Sama szlufka z tyłu pokrowca "rozciąga" się na całą szerokość i wysokość pokrowca, więc jest "solidna" nie tylko z powodu zapięcia na rzep i dwa zatrzaski (system Lowepro ma zapięcie szlufek futerałów tylko na rzep i jest ono w przypadku tego producenta wg mnie trochę mniej solidne). W każdym razie ten rodzaj pokrowca z Tamraca wykonany jest bardzo solidnie i można być z niego zadowolonym. Ponadto boczna kieszeń jest na tyle duża, że bez kłopotu pomieści zapasowe baterie lub stopkę od lampy. W sumie polecam ten pokrowiec. Za nim go zakupiłem trochę szukałem innych odpowiedników w sieci i szczerze mówiąc nic interesującego nie znalazłem.

Komentarz

• enter
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1201

dzieki

Komentarz

• lubiebardzo
                    Coś już napisał
                    • 2007
                    • 53

Ja swoj problem z zamocowaniem lampy rozwiązałem kupując Lowepro SlipLock Pouch 60. Taki największy chlebak do przymocowania na rzepa. Dziś kupiłem i jeszcze nie testowałem, niestety ciągle pada. W torebce mieszcze 580exII z mydelniczką i 50/1,8. jest jeszcze troche miejsca. W innej opcji wciskam dwie lampy, mydelniczki i wyzwalacze radiowe. Jutro postaram sie wrzucic na forum jakies zdjecia zestawu

Komentarz

• enter
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 1201

lubiebardzo - czekam na foty
                      a mógłbyś przy okazji sprawdzić czy 20D wchodzi do wewnątrz ?

Komentarz

• mellos
                        Dopiero zaczyna
                        • 2005
                        • 21

to i ja czekam bo też przymierzam się do tego systemu i mam 430 EX i 580 EXII i fajnie by było jak by 2 weszły z mydelnmiczkami

Komentarz

• Jago
                          Pełne uzależnienie
                          • 2008
                          • 1503

lubiebardzo a czy pokrowiec Lowepro SlipLock Pouch 60 AW ma w środku przegrodę

Komentarz

• mellos
                            Dopiero zaczyna
                            • 2005
                            • 21

masakra, kompletuje właśnie sprzęcik do pasa biodrowego Lowepro i szukam sobie po necie a sklep mam pod nosem, tak czy siak ceny bardzo przystępne i polecam http://prism.pl/sklep.php

Komentarz

• lubiebardzo
                              Coś już napisał
                              • 2007
                              • 53

Zdjęcia i opisy na forum:
                              http://canon-board.info/showthread.p...611#post656611

Polecam, bardzo fajny pokrowiec.

Komentarz

• axk
                                Pełne uzależnienie
                                • 2008
                                • 2027

Zamieszczone przez mellos
                                To praktycznie bliźniaczy sklep sklepu www.lowerpro.pl (zresztą na stronie tego drugiego jest link kierujący do pierwszego) o którym swego czasu było na forum głośno.
                                EOS + Speedlite

Komentarz

Pracuję...