Strona 50 z 357 PierwszyPierwszy ... 40484950515260100150 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 491 do 500 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Uzależniony Awatar mxdanish
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal
    W małym samolocie (który też jak najbardziej jest rejsowy - jak np. Embraer 145, często używany w LOT), w schowek nad głową ledwo wchodzi zwykły normalny plecak. Duży plecak Ci tam wejdzie z trudem. Jeszcze większy (jak Computrekker) - nie wejdzie wcale. Oddałbyś swój sprzęt foto do luku bagażowego?
    Niestety taka jest prawda
    Mój Computrekker jest bez szans jeśli chodzi o przewiezienie go w luku bagażowym w małym samolocie
    Nie raz obsługa chciała mi go zabrać, ale na szczęście zawsze jakoś wywalczyłem żeby go ze sobą zabrać
    Po prostu byłem skazany na podróż z plecakiem pod nogami (mniej wygodnie ale za to byłem pewien, że się nic nie stanie )
    5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
    RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxdanish
    Po prostu byłem skazany na podróż z plecakiem pod nogami (mniej wygodnie ale za to byłem pewien, że się nic nie stanie )
    No to się ciesz, że Ci pozwolili. Normalnie nie pozwalają plecaków takiej wielkości wnieść na pokład samolotu (a jakże - byłem świadkiem kilkukrotnie). Więc możesz mieć do wyboru - albo lecieć ze sprzętem foto w luku bagażowym albo... nie lecieć wcale. Niestety ja chyba też będę zmuszony do kupna Computrekkera, więc czeka mnie ten sam problem
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Uzależniony Awatar mxdanish
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cieszyłem się, a jakże!!!
    Czasem wystarczyło się uśmiechnąć do stewardesy, a czasem nawet sprzęt pokazać, że wartościowy i delikatny
    Na szczęście nie latam za często, a te pare razy w roku to jakoś daję radę żeby wywalczyć
    5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
    RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Wiesz. Jest sporo ludzi, którzy np. podrózują gdzieś (samolotem, samochodem, innym środkiem transportu) i używają plecaka nietylko do doniesienia sprzętu na miejsce focenia, ale także na przemieszczanie go. W tym wypadku mając laptopa - jeden plecak jest wygodniejszy do zabrania sprzętu foto i laptopa, niż plecak+torba na laptopa. Szczególnie jak się lata (byle nie małym samolotem).
    Jak pamiętam to Ty poruszyłeś temat latania samolotami (małymi) - o czym FOTOGRAF nie wspominał i radziłeś zakup Computrekkera (większy plecak) od Mini Trekkera (to nie jest duży plecak http://www.sklepfotograficzny.pl/sklep.foto/prod155/).

A teraz wychodzi na to, że to ja radziłem mu większy plecak. Otóż nic podobnego. Od początku nie możemy się zrozumieć jak widzę - proponuję więc zakończyć tą do niczego nie prowadzącą dyskusję.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Uzależniony Awatar FOTOGRAF
    Miasto
    Holandia, Polska

Domyślnie

a mozesz podeslac linka do tego watku bo nie moge go znalezc!?

Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robson01
    Jak pamiętam to Ty poruszyłeś temat latania samolotami (małymi) - o czym FOTOGRAF nie wspominał i radziłeś zakup Computrekkera (większy plecak) od Mini Trekkera (to nie jest duży plecak http://www.sklepfotograficzny.pl/sklep.foto/prod155/).
    Jako ostatnie podsumowanie - radziłem mu Computrekkera, bo napisał o laptopie, ale zaznaczyłem, że ten plecak się nie sprawdzi jak ktoś lata małymi samolotami. Przykro mi, że tego nie zrozumiałeś - inni widać nie mieli tego problemu.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Niestety ja chyba też będę zmuszony do kupna Computrekkera, więc czeka mnie ten sam problem
    A osobno torbe na laptopa i Mini Trekkera - pozwola wniesc na poklad? Wiadomo ze mniej wygodne ale lepsze to niz pchac i laptopa i sprzet foto (w jednym plecaku) do luku bagazowego .

Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    A osobno torbe na laptopa i Mini Trekkera - pozwola wniesc na poklad? Wiadomo ze mniej wygodne ale lepsze to niz pchac i laptopa i sprzet foto (w jednym plecaku) do luku bagazowego .
    Mini też nie wchodzi. Mieści się w 'koszykach' na badaż podręczny, ale do schowka w Embraerze nie wejdzie. Ostatnie co wchodzi to Mini 200, którego teraz mam. Osobno - oczywiście, że możesz, ale jak masz jeszcze do niesienia np. 2 koty, to...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Osobno - oczywiście, że możesz, ale jak masz jeszcze do niesienia np. 2 koty, to...
    A koty przyjmuja jako podreczny bagaz?

12@
    Guest

Domyślnie

Ja zamiezam kupic plecak Lowepro trekker 100 ten najmniejszy
    Tylko nie wiem czy tam sie miesci 350 z gripem podczepionym.
    Wciska moze ktos taki zestaw do w/w plecaka????

Strona 50 z 357 PierwszyPierwszy ... 40484950515260100150 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów