Odczytanie licznika w 40D, 450D, 50D, 500D, 5D MkII, 7D
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
-
Moze zupelnie inna puche dostales?why waste your time looking for proof?
what if the answer is never the truth?Komentarz
-
Komentarz
-
no i okazalo sie, ze ten sposob przynajmniej na 400D nie zadziala, pewnie to kwestia DIGIC'a.
przy probie odczytu : NOT SUPPORTED
pozostaje wiec : zytnia...
moge w wolnej chwili wrzucic programik, ktory wypisze wszystkie dostepne wlasciwosci, posiadacze 40D i lepszych puszek powinni sie wiecej dowiedziec...550D, 50 f1.4, 15-85 f3.5-5.6 IS USM, 580EX IIKomentarz
-
Ze strony IrfanView możesz sobie np. zassać
tylko u mnie w folderze EOS Utility są nowsze wersje
EDSDK.dll - wersja 2.4.0.1
EdsImage.dll - wersja 2.4.1.0
te z linki są takie same
Komentarz
-
No to wrzucaj... chętnie popatrzymyno i okazalo sie, ze ten sposob przynajmniej na 400D nie zadziala, pewnie to kwestia DIGIC'a.
przy probie odczytu : NOT SUPPORTED
pozostaje wiec : zytnia...
moge w wolnej chwili wrzucic programik, ktory wypisze wszystkie dostepne wlasciwosci, posiadacze 40D i lepszych puszek powinni sie wiecej dowiedziec...5DmkI, C85f1.2|580 EXII|Komentarz
-
Czy ktoś zabrał sie za grzebanie w kodzie. Jak coś to chętnie sie przyłącze do pisania i grzebania w codzie :] W razie potrzeby moge postawić gdzieś SVN'a dla projektu ;-)C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
http://magix.digart.pl/Komentarz
-
Do potestowania : http://www.wrzuta.pl/pliki/mxqzyPwaSr/
Program napisany na bazie sample'a z EDSDK, jesli ktos chcialby zrodla (PW)
Na 400D tak jak pisalem nie dziala ShutterCount i wiele innych wlasciwosci (Not supported albo properties unavailable).
Pewnie to kwestia Digic'a...
czekam na uwagi, testowany z 1 puszka na 1 PC wiec moga sie pojawiac problemy...
wymaga .Net 3.5550D, 50 f1.4, 15-85 f3.5-5.6 IS USM, 580EX IIKomentarz
-
Komentarz
-
u mnie w 40D wyszło, że 20 zdjęć mam zrobionych gratis przez kogoś a reszta się zgadza...Canon 6D x2 | Tamron 15-30 f/2.8 | Sigma A 35 f/1.4 | Canon 50 f/1.4 | Canon 85 f/1.8 | Tamron 90 f/2.8 | Canon 135 f/2.0 L | Canon 300 f/4 L | Canon Extender x2 III |Komentarz
-
Ciekawa sprawa: http://www.canon-board.info/showpost...postcount=1663
BTW: daję też tutaj, bo to się poniekąd łączy z tym tematem."Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
-
nie no
rewelacja
50D nie będzie miał movie mode a 40D tak... i jak jeszcze trochę popracują to może jeszcze uruchomią AF w filmach wtedy D90 się załamie
a Nikoniarze masowo zaczną popełniać samobójstwa i topić swoje sprzęty w morzu
Komentarz
-
-
od lat nie gram... no czasami pojeżdżę sobie F1 ;-)
Niestety te filmy w 40D to rozdzielczość mizerna, taka jak idzie do bufora live view do wyświetlacza. Tylko jak on ten kod podgląda poza tym dużo ciekawych rzeczy tam znalazł ;-)Komentarz
Komentarz