5D w akcji

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • SAM
    Bywalec
    • 2005
    • 206

Zamieszczone przez Paweł Grabowski

Odpowiadajac na pytanie mam zamiar jeszcze chwile poczekac przynajmniej do pojawienia sie w sprzedazy 30D tak aby oba porwnac w boju. Na razie cena jest 2kzl wyzsza niz w Szwajcarii , ech jak to jest ze tam jest taniej niz u nas a z zarobkami na odwrot :-(.
    Co w tym dziwnego, ludzie zarabiają tam więcej, więc sklepy sprzedaje też więcej, a sklepikarze w związku z tym mogą zadowolić się mniejszą marżą. :grin: Jadą na obrocie.

Pa!

Komentarz

• Paweł Grabowski
      Początki nałogu
      • 2004
      • 343

SAM - niby racja i niby proste ale jednak jakby bylo taniej i ceny nie takie wyzylowane to w Polsce tez wiecej by sie sprzedawaloto takie kolko zamkniete, ja mysle ze na to wplyw ma takze system podatkowy. Mniej drakonskie marze to napewno fakt. Nic tylko z Muflona brac przyklad :-).

Pozdrowki
      EOS 5 | EOS 30+BP-300 | 17-40/4.0 | 24-105IS/4.0 | 50/1.8 | 85/1.8 | 90-300/4.5-5.6 | 420EX

Komentarz

• Krakers
        Początki nałogu
        • 2004
        • 467

Panowie jestem zaszokowany jakoscia obiektywu 28-135 IS , a mialem 2 rozne egzemplaze i stwierdzam ze pracuja z 5D wysmienicie , niewidzialem ostrzejszych fot, probowalem rowniez 28-105USM i stwierdzam ze to porazka totalna , bylem naprawde tym faktem zaskoczony , poniewaz osobiscie uzywam stalki 50 f1,4 i daje glowe uciac ze nikt niejest w stanie odroznic fot wykonanych w formacie A4 wykonanych tymi 2ma obiektywami
        1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII

Komentarz

• Paweł Grabowski
          Początki nałogu
          • 2004
          • 343

Krakers - Dziekuje!!! :-). Choc jeden pozytywny glos w dyskusji!!! Jakos lzej mi sie bedzie szlo na sobotnie testy. Mam tylko nadzieje ze moj egzemplarz rowniez sie sprawdzi. Jezeli to mozliwe to napisz czy mozesz wyslac jakies sample w full rozdzielczosci. Z gory bede wdzieczny!

Pozdrowki Paweł
          EOS 5 | EOS 30+BP-300 | 17-40/4.0 | 24-105IS/4.0 | 50/1.8 | 85/1.8 | 90-300/4.5-5.6 | 420EX

Komentarz

• Wini
            Początki nałogu
            • 2005
            • 460

Zamieszczone przez Amber
            Wini,
            widze ze raw-y z 5D Cię przekonały ... Jednakże ten aparat pokazuje pazur przy naprawdę dobrych szkłach. Minimum to dobry egzemplarz tamrona 28-75 lub 24-xx L (zaleznie od preferencji i budżetu No i stałki...
            Jeszcze raz dzięki za raw-y. Co do obiektywów, zdaję sobie sprawę. Przerobiłem już ten temat w innym systemie.
            W zasadzie mam tylko problem z niezbyt szerokim kątem ??:
            28/1.8 czy 35/2 bo opinie w sieci bardzo różne (znaczy o 28/1.8)
            Pozdrawiam

PS. Dobrze,że jest forum Nikona, tutaj nikt w sprawie raw z 5D nikt nie pomógł
            Ostatnio edytowany przez Wini; 3420.
            Wini

Komentarz

• Krakers
              Początki nałogu
              • 2004
              • 467

Zamieszczone przez Paweł Grabowski
              Krakers - Dziekuje!!! :-). Choc jeden pozytywny glos w dyskusji!!! Jakos lzej mi sie bedzie szlo na sobotnie testy. Mam tylko nadzieje ze moj egzemplarz rowniez sie sprawdzi. Jezeli to mozliwe to napisz czy mozesz wyslac jakies sample w full rozdzielczosci. Z gory bede wdzieczny!

Pozdrowki Paweł
              Zauwazylem ze wiele osob powtarza przeczytane frazesy , niema to jak sprawdzic to na wlasnej skorze , niedawno kupilem sobie gazetke pod tytulem fotografia & aparaty cyfrowe i byl sobie taki maly tescik oraz dolaczone sample z 5D i powiem wam ze oczom niewiezylem ze ktos mogl dolaczyc tak nedzne foty chociaz patrzac na uzyty obiektyw ktorego rowniez przetestowalem z 5D mogly byc lepsze od tych dolaczonych ktore przypominaly zdjecia zrobione malpka 3 mega ale coz komus zalezalo by pkazac zdjecia sprzetu zakaldajac obiektyw akurat najgorzej wspolpracuajcy z 5D . Osobiscie zastanawialem sie czy wogle wspominac cokolwiek o rewelacyjnej wspolpracy obiektywu 28-135IS poniewaz balem sie ze zanim go kupie cena wziazku z tym wzrosnie . Pracuej zawodowo w fotografii i mam fot y wykonane w studio przy przysklonie 13 50f1.4 i 13 28-135 IS powaga sa nie do odruznienia , naprawde bylem tym tak mile zdziwiony ze postaralem sie o inny egzemplaz aby potwierdzic moje spostrzezenia gdyz cena tego szkla jest rewelacyjna a jakosc zdumiewa
              1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII

Komentarz

• Amber
                Bywalec
                • 2004
                • 133

Krakers,
                50 mm o ktorych piszesz (porownując do 50 1.4), to taki sweet spot tego szkla i ja rownież nie mam nic do zarzucenia tej ogniskowej.
                Rozumiem ze jestes rownież zadowolony z ostrości i kontrastu tego szkła na ogniskowej powyżej 100 mm...
                Jesli tak, to szczęściarz z Ciebie i pozostaje mi tylko pozazdrościć Ci dobrych egzemplrzy
                Ja mialem duże zastrzeżenia do pracy na dlugim koncu przy pełnej dziurze (5.6) do kopii którą posiadałem .

Pozdrawiam
                Wind i ...ciągłe wydatki...

Komentarz

• tomekzo

Cytat:
                  Napisał zendobendo
                  Ostatnio miałem okazję, przyglądać się dość dokładnie samplom z 5d i zauważyłem, że aparat strasznie szumi na Iso 400. Kompletnie nie nadaje się do nocnych fotek, myślę, że tutaj inżynierowie kamonqa muszą jeszcze popracować

heheh....czytalo sie fotokuriera? tam takie bzdury pisali wlasnie

Komentarz

• snowboarder
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 1358

Zamieszczone przez Wini
                    PS. Dobrze,że jest forum Nikona, tutaj nikt w sprawie raw z 5D nikt nie pomógł
                    Sorry, pewnie jakos sie prosba schowala. Trzeba bylo na PM,
                    z checia ci wszyscy pomoga.

Komentarz

• Wini
                      Początki nałogu
                      • 2005
                      • 460

http://canon-board.info/showthread.php?t=9180

Nie, nie, to nie o to chodzi :smile:
                      Na forum Nikona jestem od początku i nic dziwnego że tam "dostałem " raw-y z 5D.
                      Co do PM to trzymam Cie za słowo, bo pewnie w najblizszej przyszłości parę pytań będę miał.
                      Wini

Komentarz

• zendobendo

Zamieszczone przez djtermoz
                        To jakas prowokacja?
                        Nie po prostu stwierdzenie faktu, gdy testowałem ten aparat.

Komentarz

• KuchateK
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 4895

A nie masz ty przypadkiem za duzej lupy? Moze to punkty na monitorze byly...
                          ...

Komentarz

• Kubaman
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 4709

Zamieszczone przez zendobendo
                            Nie po prostu stwierdzenie faktu, gdy testowałem ten aparat.
                            pokaż sample

Twierdzenie, że najlepszy pod względem jakości obrazu i szumów aparat na rynku ma problemy przy ISO 400 nasuwa podejrzenia nie co do aparatu, ale "testującego".
                            www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• zendobendo

Zamieszczone przez Kubaman
                              pokaż sample

Twierdzenie, że najlepszy pod względem jakości obrazu i szumów aparat na rynku ma problemy przy ISO 400 nasuwa podejrzenia nie co do aparatu, ale "testującego".
                              30Mb a niby gdzie mam to wrzucić ???

Komentarz

• KuchateK
                                Pełne uzależnienie
                                • 2005
                                • 4895

Na rapidshare.de na przyklad.
                                ...

Komentarz

Pracuję...