Canon 24mm f/1.4 L II USM lens

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • BuRton
    Uzależniony
    • 2008
    • 681

Zamieszczone przez Pikczer
    Kurcze - ale czy juz wiadomo kiedy, gdzie i za ile?
    "Obiektyw jest nowością w ofercie Canona i będzie dostępny w drugiej połowie listopada, ale już przyjmujemy zamówienia. Ma Pan rację na stronie był błąd i dziękuje za zwrócenie uwagi."

To jest wypowiedź przesłana mi w e-mailu przez przedstawiciela firmy "Pstryk.pl" z poniedziałku.

Co do tego "błędu": pisało przy obiektywie na stronie sklepu: dostępność DWA dni :-D ! Cena 4.780 (coś w tej kwocie - z dokładnością do ok. 40 zł.)

Na moje zapytanie o faktyczną dostępność i cenę dostałem właśnie e-maila z treścią jak powyżej.

Cena po mojej "interwencji" (przepraszam , nie bijcie ;-)) na stronie pstryka podskoczyła sobie na "jedyne" 5.349 zł. z adnotacją: dostępność powyżej 14 dni .

Amen.
    Leica MP, 28/2, 35/2, 50/1.4, 75/2.8

Komentarz

• gietrzy
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 5727

Zamieszczone przez sebcio80
      czekam niecierpliwie na jakieś testy i sample, mam nadzieje ze poprawia ostrosc w rogach...
      Po co czekasz? Przecież piszesz, że

ja musze miec to szklo,
      Więc nie masz wyrobu/wyboru: jest 24/1.4, jest 24II i więcej (Nikon, Sony, itd) nic.

BTW: no z MTF'ów podobno widać, że im dalej od centrum kadru tym ostrzej (w porównaniu do I).
      the silence is deafening

Komentarz

• sebcio80
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 2655

czekam az 24II bedzie dostepne no i ktos porzadnie je przetestuje, sample zwyklych uzytkownikow tez byly by mile widziane
        Moje wątki na forum: sport | fashion
        | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• gietrzy
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 5727

czekam az 24II bedzie dostepne no i ktos porzadnie je przetestuje, sample zwyklych uzytkownikow tez byly by mile widziane
          Ale to ty musisz przetestować konkretny egzemplarz szkła i dodatkowo na twojej/ich puszkach, no chyba, że wierzysz w bełkot marketingowy o kontroli jakości elek.
          Sam fakt dodania AF MA w 50D już chyba coś nam mówi...
          the silence is deafening

Komentarz

• Pikczer
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 2578

czekam az 24II bedzie dostepne no i ktos porzadnie je przetestuje
            I to niewiele da, bo nawet jak roznica bedzie znikoma w jakosci porownujac
            do MKI, to i tak lepiej bedzie MKII zakupic

Komentarz

• kusy
              Bywalec
              • 2006
              • 124

Zamieszczone przez BuRton

"Obiektyw jest nowością w ofercie Canona i będzie dostępny w drugiej połowie listopada, ale już przyjmujemy zamówienia. Ma Pan rację na stronie był błąd i dziękuje za zwrócenie uwagi."

To jest wypowiedź przesłana mi w e-mailu przez przedstawiciela firmy "Pstryk.pl" z poniedziałku.

Co do tego "błędu": pisało przy obiektywie na stronie sklepu: dostępność DWA dni :-D ! Cena 4.780 (coś w tej kwocie - z dokładnością do ok. 40 zł.)

Na moje zapytanie o faktyczną dostępność i cenę dostałem właśnie e-maila z treścią jak powyżej.

Cena po mojej "interwencji" (przepraszam , nie bijcie ;-)) na stronie pstryka podskoczyła sobie na "jedyne" 5.349 zł. z adnotacją: dostępność powyżej 14 dni .

Amen.
              w FOTONOVA http://www.foto-nova.com.pl/cennik_d.../obiektywy.htm 4714 PLN:-D o dostępność nie pytałem
              ...a można sobie pooglądać http://www.dpreview.com/articles/pho...n/DSC_0857.jpg
              Ostatnio edytowany przez kusy; 7223.
              CANON...

Komentarz

• Perf

Gdzie można nabyć ten obiektyw ? Miał być w ofertach sklepów już od środy.

Komentarz

• sebcio80
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 2655

niestety - jak w przypadku 5DmkII - nigdzie go nie ma, i nikt go nie przetestowal
                  Moje wątki na forum: sport | fashion
                  | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• Perf

zadzwoniłem do canon-polska, twierdzą, że posiadają już ten obiektyw

Komentarz

• gkmrtoip
                      Bywalec
                      • 2008
                      • 116

5,5k pln?? OMG lepiej żeby był wart tych dodatkowych 1,5k pln więcej.Canon ostatnimi czasy polubił wypuszczanie nowych wersji obiektywów, które są niewiele lepsze od poprzedników za to są od nich o 30% droższe

póki co nie ma go nawet w bh photo, więc chyba nie ma co się spodziewać go przed premierą sklepową 5d2.
                      Ostatnio edytowany przez gkmrtoip; 20652.
                      Eos 500N/24f2.8/50f1.8/85f1.8

Komentarz

• kusy
                        Bywalec
                        • 2006
                        • 124

A ja jednak wziąłem markI za 3750 z FA VAT...za różnicę w cenie mam połowę 35L, świetny obiektyw, choć dopiero po testach na pudełkach:-D
                        CANON...

Komentarz

• himi
                          Zablokowany
                          • 2006
                          • 2638

U mnie już MKI sprawdził się ,,na robocie'', bardzo fajne szkło. O taki mi chodziło: jasno i szeroko.

Komentarz

• renes
                            Uzależniony
                            • 2007
                            • 510

Zamieszczone przez kusy
                            A ja jednak wziąłem markI za 3750 z FA VAT...za różnicę w cenie mam połowę 35L, świetny obiektyw, choć dopiero po testach na pudełkach:-D
                            Gdzie go kupiłeś?

Komentarz

• kusy
                              Bywalec
                              • 2006
                              • 124

Zamieszczone przez renes
                              Gdzie go kupiłeś?
                              sorki, to była okazja, 1 sztuka, tym razem nie pomogę - ale widziałem za 3900 w ceneo, nasi forumowi sprzedawcy też mieli w podobnej cenie
                              powodzenia w szukaniu
                              pozdrawiam
                              CANON...

Komentarz

• Blindseeker
                                Uzależniony
                                • 2006
                                • 522

Na Allegro są 2 oferty za 3900 z fakturą VAT. W Fotoit jest za 3950 zł także z fakturą.

Komentarz

Pracuję...