Zakaz Fotografowania - Dyskusja&Porady

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • komer34
    Dopiero zaczyna
    • 2011
    • 39

Uff przekopałem się przez caaały wątek ale warto było teraz już mam trochę pojęcia. Czy wzywać policję i jak się bić z ochroniarzami.
    CANON 60D_Tamron 17-50 f/2.8 VC_ C85 1.8_430ex II

Komentarz

• ChM
      Coś już napisał
      • 2008
      • 61

Zamieszczone przez workinger
      Mam pytanie czy ktoś może mi powiedzieć w jaki sposób i w miarę szybko mogę zrobić legitymacje prasową i czy w ogóle jest taka możliwość ??
      Ale wątpię żeby sama legitymacja prasowa uprawniała do fotografowania na "zakazie", może pomóc w zdobyciu zgody właściciela lub innej władzy zwierzchniej.
      Ciekawe czy np galeria handlowa, będą miejscem użyteczności publicznej jest jednocześnie czyjąś prywatną własnością. A prawo własności jest dosyć mocnym argumentem do postawienia zakazu fotografowania. Ot właściciel nie lubi fotografów, ma do tego prawo. Co wtedy?

Komentarz

• airhead
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 2495

Zamieszczone przez workinger
        Mam pytanie czy ktoś może mi powiedzieć w jaki sposób i w miarę szybko mogę zrobić legitymacje prasową i czy w ogóle jest taka możliwość ??
        ja bym spróbował w jakieś gazecie... nie musi być od razu Time, możesz spróbować w studenckiej, internetowej itp.
        Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
        Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Komentarz

• dinderi
          Pełne uzależnienie
          • 2009
          • 3028

Zamieszczone przez ChM
          Ciekawe czy np galeria handlowa, będą miejscem użyteczności publicznej jest jednocześnie czyjąś prywatną własnością. A prawo własności jest dosyć mocnym argumentem do postawienia zakazu fotografowania. Ot właściciel nie lubi fotografów, ma do tego prawo. Co wtedy?
          Lepiej nie dyskutować. Uszanować prawo właściciela i tyle. Uporem można dorobić się tylko totalnej awersji, a to nikomu nie wyjdzie na dobre.
          Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
          09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

Pracuję...