KIT 18-55mm f/3.5-5.6 IS !!! - opinie, przykładowe zdjęcia?
Zwiń
X
-
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
-
Albo projektantom zmieniła się optyka?
Stałki, stałkami... A dla parweniuszy ostre rogi w nowym EF 24-70/f2.8 L IS USM!
EOS - conditio sine Kwanon...Komentarz
-
Szatan z tego szkła :O Gdyby nie światło już bym biegł z wywalonym jęzorem i 7-mioma stówkami w kieszeni do sklepu :O Bo niestety, nawet IS w ciemnym sk8-parku gdzie najczęściej go używam, nie zda egzaminu :/Komentarz
-
I właśnie dlatego to szkło nie ma sensu, gdy jest oferowane "luzem" tak jak teraz. Prawdopodobnie sprzedaż jest znikoma, bo kto i dlaczego miałby je kupować? Canon czeka pewnie z wprowadzeniem tego szkła do zestawów na premierę 450d, a wtedy rynkowa wartość 18-55 IS spadnie dobre kilkadziesiąt procent. Coś mi się wydaje również (Ameryki raczej nie odkryję), że wyniki rozdzielczości tego szkła oznaczają, że wyścig na megapiksele w matrycach APS-C jeszcze się nie zakończył...Komentarz
-
-
Jest tak ciemny że to nie ma znaczenia, tak samo jak przy starym kicie nikt się nie użalał na FF/BF bo tam tego wogóle tego nie widać nawet jeśli jest.
A swoją drogą to niesamowite, wygląda na to że po tylu latach Canon wypuścił jakiegoś normalnego kita. To chyb niemożliwe, musi być jakiś haczyk :-)Komentarz
-
17-85 jest ciemniejszy a USM ma wiecJest tak ciemny że to nie ma znaczenia, tak samo jak przy starym kicie nikt się nie użalał na FF/BF bo tam tego wogóle tego nie widać nawet jeśli jest.
A swoją drogą to niesamowite, wygląda na to że po tylu latach Canon wypuścił jakiegoś normalnego kita. To chyb niemożliwe, musi być jakiś haczyk :-)
...
po 2 ja bym jednak poczekal az wieksza liczba uzytkownikow sprawdzi jak chodzi ten kit z IS....moze akurat redakcja dostala jakis wyjatkowy egzemplarz6D 30D 35 85 70-200 430EX
PozdrawiamKomentarz
-
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
No po tym teście na photozone to go na pewno kupię
Lecę za 3 dni do UK - może kupię go sobie w Southampton - jest tam jeden sklepij Jessops
- może będzie od ręki. Cena - pewnie niższa - funt poszedł w dół - już tylko 5,16zł 
Wracam w sobotę - może komuś coś odebrać jeśli przysyła z HK i przywieźć do Polski? Bagaż mam mały - jakby co to piszcie na PM. Sorry za OT.
EDIT:
No ddobra nie kupię w UK
W Jessopise kosztuje ~850zł
Ostatnio edytowany przez Calliactis; 1232.5D mkII | 17-40 f4 | 24-70 f2.8 | 85mm f1.8 USM | 580EX II | 430 EXII |
rozdarty pomiędzy architekturą a fotografią...Komentarz
-
Kit kitowi nierowny to sie zgodzę, ale nie wiem skąd stwierdzenie, że kit jest dobry tylko do zakresu 30mm, ja miałem zupełnie odwrotnie i najlepsze wyniki na 50-55 przy pełnej dziurze.FF
www.jaworski-foto.pl - fotografia ślubnaKomentarz
-
-
Aaa... przypomniałem mi się (ciąg dalszy mojego OT). Jeśli ktoś faktycznie coś potrzebuje to znalazłem dwie fajne rzeczy w Southampton:
- London Camera Exchange -> LINK
- Canon Pro Centre -> LINK
Jeśli ktoś coś faktycznie by chciał - proszę o kontakt na PM - ceny - stosunkowo niezłe - szczególnie na rzeczy 'USED'.
Sorry z OT - to już koniec
5D mkII | 17-40 f4 | 24-70 f2.8 | 85mm f1.8 USM | 580EX II | 430 EXII |
rozdarty pomiędzy architekturą a fotografią...Komentarz
-
Przeciez w porownaniu ze swoim starszym bratem to jest demon ostrosci
Komentarz
-
Komentarz
-
canon ma coraz wieksza konkurecje!!! to motywuje do pracy
i obnizania kosztow
)))))) sony, pentax oferuja rownie stabilizacje w korpusach! a nikon wypuscil pelna klatke..... wiec i canon wreszcie cos zrobil zeby nie stac sie "minolta"
ps. kitem w dobrym swietle i na 18mm mozna robic dobre zdjecia, nawet do formatu 20x30Canon EOS, Tokina, Tamron, SpeedLite, Quantuum, YongnuoKomentarz
Komentarz