Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 37

Wątek: [PrzemoC] Czas poddać się krytyce

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Ale z lewej Lutka czy naszej ? Fajny ale kadr byłby IMHO sporo lepszy jakbyś przesunął sie z aparatem tak 0,5m w prawo , było by fajnie widoczne body Lutka
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Początki nałogu Awatar Przemoc
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Moje pierwsze próby z makro.

Muszę powiedzieć, że to wielka frajda uganiać się za robakami. :-D

1
    Załącznik 1444
    2
    Załącznik 1445
    3
    Załącznik 1446
    Ostatnio edytowane przez Przemoc ; 18-06-2006 o 20:37
    Pozdrawiam

PrzemoC

Uzależniony Awatar FOTOGRAF
    Miasto
    Holandia, Polska

Domyślnie

cos nie ostre te fotki
    Nikon Lowepro Zeiss Tamron Sigma Sony VAIO Manfrotto i duzo innych dupereli
    Canon? moze niedlugo!

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FOTOGRAF
    cos nie ostre te fotki
    Faktycznie, ostrość zagubiłem chyba przy kompresji, muszę wrócić do tematu.

* Wróciłem i podmieniłem fotki na mniej skompresowane, mam nadzieję, że teraz lepiej.
    Ostatnio edytowane przez Przemoc ; 18-06-2006 o 20:40
    Pozdrawiam

PrzemoC

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jeszcze jedno makro.

Koleżka w trakcie posiłku

Załącznik 1448
    Pozdrawiam

PrzemoC

Domyślnie

PrzemoC, jeśli chodzi o kadrowanie to idziesz w dobrym kierunku :-D, raczej nie mam uwag.
    Jakość jednak jest poniżej poziomu jaki można uzyskać z połączenia tamrona i raynoxa.
    Trudno powiedzieć co jest przyczyną, obstawiam za długi czas i poruszenie ręki. GO jest na tyle mała, że przesunięcie się z aparatem o kilka mm już przesuwa nam GO poza obiekt.
    W takich warunkach używam takiego triku: naciskam od razu spust migawki i liczę że AF dobrze się ustawi, blokowanie spustu nie ma sensu bo nie utrzymasz aparatu bez minimalnego poruszenia.
    Ostatnia sprawa to postproces, trochę zmodyfikowałem na level-sach fotkę i wyostrzyłem efekt w załączniku. Mma nadzieję że się nie obrazisz

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacam
    PrzemoC, jeśli chodzi o kadrowanie to idziesz w dobrym kierunku :-D, raczej nie mam uwag.
    Jakość jednak jest poniżej poziomu jaki można uzyskać z połączenia tamrona i raynoxa.
    Trudno powiedzieć co jest przyczyną, obstawiam za długi czas i poruszenie ręki. GO jest na tyle mała, że przesunięcie się z aparatem o kilka mm już przesuwa nam GO poza obiekt.
    W takich warunkach używam takiego triku: naciskam od razu spust migawki i liczę że AF dobrze się ustawi, blokowanie spustu nie ma sensu bo nie utrzymasz aparatu bez minimalnego poruszenia.
    Ostatnia sprawa to postproces, trochę zmodyfikowałem na level-sach fotkę i wyostrzyłem efekt w załączniku. Mma nadzieję że się nie obrazisz
    Dzięki za cenne uwagi, masz 100% racji, z przyzwyczajenia blokuję spust i gubię gdzieś ostrość, następnym razem wykorzystam wspomniany przez Ciebie trik i zobaczę jak to będzie wyglądało. Zdjęcia mogą być poruszone ponieważ robiłem je z ręki, statyw który posiadam nie nadaje się do "czołgania" w trawie.

Co do PS-a, staram się zbytnio nie kręcić, ponieważ nie czuję tego jeszcze tak jak bym chciał, szczególnie wyostrzanie próbuję odpowiednio dozować. Podoba mi się efekt który uzyskałeś , stosujesz jakiś konkretny schemat w levelsach, czy przesuwasz "na czuja"?
    Chętnie poznałbym Twój sposób postępowania w obróbce, jeżeli chciałbyś coś napisać to będę wdzięczny.

Tak jak napisałem wcześniej, dopiero zaczynam poznawać tajniki makro, te zdjęcia zrobiłem na pierwszym "polowaniu" dlatego wszystkie uwagi są dla mnie bardzo cenne i przyjmuję je z pokorą. Dzięki.
    Pozdrawiam

PrzemoC

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemoc
    Co do PS-a, staram się zbytnio nie kręcić, ponieważ nie czuję tego jeszcze tak jak bym chciał, szczególnie wyostrzanie próbuję odpowiednio dozować. Podoba mi się efekt który uzyskałeś , stosujesz jakiś konkretny schemat w levelsach, czy przesuwasz "na czuja"?
    Chętnie poznałbym Twój sposób postępowania w obróbce, jeżeli chciałbyś coś napisać to będę wdzięczny.
    Różnie w tym przypadku wybrałem polecenie levels i czarną pipetką kliknąłem na to co uważałem że ma być czarne na zdjęciu, czyli końcówka nogi konika.
    Ograniczyłem trochę poziomy w światłach i cieniach
    Na końcu użyłem unsharpmask z ustawieniami jakie stosuje przy zdjęcia na potrzeby stron. Amount dobieram do każdego obrazka indywidualnie.

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Sporo nieostrosci w tych fotkach, głownie portret kadry mi nie bardzo pasuja to do całosci :wink:

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jeszcze dwa z wakacyjnych zabaw makro.

1. Śmierdzący, ale ogólnie ładny. Nazywa się Odorek Zieleniak.
    Załącznik 1690
    2. Popularny model makro, bardzo cierpliwy.
    Załącznik 1691
    Pozdrawiam

PrzemoC

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów