[Szczecin-Koszalin] Canon-Foto-Klub - Plener

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wariaty
    Dopiero zaczyna
    • 2008
    • 34

Zamieszczone przez Mellan
    Zdecydowanie by się przydało więcej, mniej zarośniętych buzi!!!
    Jest jeszcze jedna deklarująca się, ale jak do tej pory miała krucho z czasem. Może jak się dowie że nie będzie jedyna, to wreszcie się pojawi (muszę do niej napisać).
    Jeśli to o mnie mowa, to nie moja wina, że jakieś takie chińskie te terminy wybieracie I chętnie się pojawi, tylko musi wiedzieć kiedy i gdzie. I najlepiej, żeby koleżanka też była, to będzie raźniej :razz:

Komentarz

• Mellan
      Pełne uzależnienie
      • 2007
      • 1851

Wow! Pojawiła się i zgadła! Tak, wspominałem o Tobie, miło by było Cię poznać.
      Eeee... środy o 16-tej nie wydają się chińskie.
      Jest chęć spotkać się w tym samym miejscu, w którym był ost. plener migawki, czyli tej willi w sobotę, ale o niebo kameralniej. Po południu powinno być wiadomo na 100% i podam komunikat.
      C-F-K - forever

Komentarz

• wariaty
        Dopiero zaczyna
        • 2008
        • 34

Proszę, tylko nie weekend, bo przez cały jestem na uczelni

Komentarz

• DominikaR
          Bywalec
          • 2010
          • 200

Zamieszczone przez xsardas
          No tak wiedziałem że ta fota z flacha zawiśnie :P A miło było bardzo Bo w końcu zawitała w nasze szeregi pani fotograf
          Pani fotograf to troszkę za dużo powiedziane :P
          Mam aparat i próbuję go oswoić, trochę bardziej niż zwykły zjadacz chleba hehe. Dobrze, że wiedziałam mniej więcej o czym mówiliście ;P
          50D + dodatki

“Fotografując staraj się pokazać to czego bez ciebie, nikt by nie zobaczył.” – Robert Bresson

Komentarz

• piotrek72t
            Początki nałogu
            • 2007
            • 380

Dziękuję wszystkim obecnym za pojawienie się ! w przyszłym tygodniu moze jakieś (tak dla odmiany ) zdjęcia porobimy ......
            P.S.
            Zdjęcie trzech satyrów spożywających lizaczki bardzo mnie się podoba
            Ostatnio edytowany przez piotrek72t; 13569.
            Piotr Talarczyk
            1ds III 1d

Komentarz

• Pawel_G
              Uzależniony
              • 2008
              • 527

Byłem w Pałacu Młodzieży w sprawie warunków udostępnienia pomieszczeń na nasz plener. Sprawa wygląda tak że nalezy złożyć wniosek o udostepnienie (kilka stron z informacjami kto, po co, kiedy i na jak długo). Wniosek jest rozpatrywany przez max 7 dni i po tym czasie mamy dostać odpowiedź. Pani w sekretariacie twierdzi, że mają sporo takich wniosków i muszą kazdy dostosować do swojego kalendarza udostępniania pomieszczeń. Z krótkiej rozmowy wynikało, że raczej nie odmawiają.
              Ponadto jest jedna kwestia formalna. Jeśli o udostępnienie pomieszczeń wnosi grupa nieformalna (a taką na dzień dzisiejszy jesteśmy) to winna ona wyznaczyć lidera który będzie ją reprezentował. Rozmawiałem z Mellanem i uzgodniliśmy że moge to być ja (tak by dziś od razu złożyć wniosek i czekać na odpowiedź). Jednakże wczytałem się w regulamin i w przypadku grup nieformalnych konieczne jest podpisanie zobowiązania do przestrzegania postanowień regulaminu udostępniania przez wszystkich członków grupy, ponieważ ponoszą oni solidarną odpowiedzialność za przekazane pomieszczenia. W związku z tym proponuję aby wszystkie osoby zainteresowane plenerem przybyły w następną środę tj. 13 stycznia na spotkanie u Piotra w studiu w celu podpisania tego oświadczenia no i zapoznania się z nim. W związku z tym myslę że ralną datą zorganizowania pleneru o którą powinniśmy wnosić jest (jesli ma to być sobota) to 23 stycznia lub termin późniejszy o ile ten będzie zajęty. Myślę że jeśli już to nie wskazany jest tu pośpiech. Proponuję abyśmy wnosili też o udostępnienie energii elektrycznej aby móc zastosować lampki studyjne. Większa ilość czasu pozwoliłaby nam również zorganizować jakieś ciekawe modelki i charakteryzację.
              Napiszcie co o tym sądzicie. Ja postaram się zeskanować cały wniosek jaki otrzymałem aby do środy już każdy mógł go sobie przeczytać. Myślę że do wniosku należałoby załączyć również pismo przewodnie (które mogę napisać) które wyjaśniałoby że jesteśmy członkami tworzącego się stowarzyszenia. Myślę, że wtedy powinni potraktować nas poważniej. Dodatkowo znam kogoś (również Canonier) kto być może ma dostęp na dytektora tej instytucji Pana Sztarka więc myślę że mógłby mu szepnąć dobre słowo o naszej inicjatywie.

Komentarz

• thedoc
                Początki nałogu
                • 2006
                • 328

Jest to bardzo dobry pomysł. Mam nadzieje, że termin, który wybierzecie w końcu wpasuje się w mój kalendarz :/

Komentarz

• dinderi
                  Pełne uzależnienie
                  • 2009
                  • 3028

Zamieszczone przez Pawel_G
                  myslę że ralną datą zorganizowania pleneru o którą powinniśmy wnosić jest (jesli ma to być sobota) to 23 stycznia lub termin późniejszy o ile ten będzie zajęty.
                  Włożę łyżkę dziegciu...
                  23 stycznia to jak na razie jedyny termin, na który odpowiedziało najwiecej osób w kwesti spotkania inicjacyjnego CFK. Podejrzewam wiec, ze co najmniej 2 z Was moze nie być móc być
                  Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
                  09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• Pawel_G
                    Uzależniony
                    • 2008
                    • 527

Tak właśnie doczytałem. Generalnie jest to data płynna i tydzień czy dwa później myślę że też mogłoby być.

Komentarz

• xsardas
                      Uzależniony
                      • 2008
                      • 731

No to sobota wolna :P

Komentarz

• Janusz Body
                        Moderator
                        • 2004
                        • 5757

Zamieszczone przez xsardas
                        No to sobota wolna :P

Ale można "zastępczo" gdzie indziej.

Janusz,
                        Old enough to know better - but I do it anyway.

Komentarz

• xsardas
                          Uzależniony
                          • 2008
                          • 731

Tylko gdzie ?

Komentarz

• Pawel_G
                            Uzależniony
                            • 2008
                            • 527

Proponuję jakiś plener leśny - trzebaby złapać trochę tej zimy w obiektyw. Do tej pory nie miałem okazji.
                            Ostatnio edytowany przez Pawel_G; 15994. Powód: ort

Komentarz

• Janusz Body
                              Moderator
                              • 2004
                              • 5757

Zamieszczone przez Pawel_G
                              Proponuję jakiś plener leśny - trzebaby złapać trochę tej zimy w obiektyw. Do tej pory nie miałem okazji.

Ja jestem za. Proponuje zbiórkę gdzieś w centrum i dalej pojedziemy. Ze 3 osoby mogę zabrać. :-)

Janusz,
                              Old enough to know better - but I do it anyway.

Komentarz

• Mellan
                                Pełne uzależnienie
                                • 2007
                                • 1851

Czyli nie umawiać modelek?
                                Miałem nadzieję, że Paweł wypełni druk o udostępnienie na przyszłą sobotę, a kwity podpiszemy przed wejściem
                                Tak jak pisał Dinderi - 23-go prawie na bank będzie spotkanie założycielskie w Łodzi, więc na BVQ, Tasia i mnie nie możecie liczyć tego dnia. Mało tego: chętnie byśmy kogoś z Was wzięli ze sobą.

A wracając do tematu pleneru, to zdecydowanie wolałbym się powłóczyć nie w sobotę tylko w niedzielę i nie po lesie, ale po wydarzeniach związanych z finałem WOŚP.
                                To okazja jedyna taka w roku, uchwycić atmosferę tej wspanialej akcji.
                                Wspaniale by było rozegrać dużego battla nieograniczonego do rejonu Szczecina, ale i dla każdego chętnego z kraju (ma się rozumieć - przyszłego klubowicza )
                                Ostatnio edytowany przez Mellan; 10776.
                                C-F-K - forever

Komentarz

Pracuję...