gruszka do czyszczenie matrycy?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Vitez
    zło konieczne
    • 2004
    • 19804

Jedno proste haslo do apteki: "gruszka do lewatywy" - to jest odpowiedni rozmiar.

Gruszka dla niemowlaka jest najmniejsza i nadaje sie co najwyzej do omiecenia body z zewnatrz z paprochow.
    Gruszka dla dziecka kilkuletniego juz jest neico wieksza i ostatecznie moze byc, ale zdecydowanie najlepsza i najwieksza jest do lewatywy. Jak apteka nie ma to spacerek do kolejnej apteki dobrze zrobi zamiast byc minimalista i ostatecznie brac mniejsza - taka gruszka przeciez starczy na co najmniej rok dmuchania wiec jak juz kupowac to najodpowiedniejsza.

Komentarz

• minek
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1386

Nie kupiłem najmniejszej, tylko własnie tą średnią.
      Teraz wiem, że jest trochę za mała.
      Ale torby na razie nie mam za dużej (ot, mieści body ze spacerzoomem, cyfrak, lampa, 135 sonnar i parę rolek filmów i ta gruszka gdzieś pomiędzy).
      Jak dokupię 100-300 to g5 będę musiał chyba już całkowicie żonie oddać (-:

Komentarz

• Zielony
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 2928

Ja też myślałem, że ta najmniejsza wystarczy... (sic!)
        Teraz zakupiłem tą największą, z tą tzw. kanką na końcu. Taka plastikowa rurka...
        Wydawało mi się, że bardziej dmucha...
        Myślę, że rodzaj końcówki nie ma znaczenia...
        Z zakupem nie miałem problemu, lewatywę robię przecież regularnie :rolleyes:
        13,0 PLN
        sigpic

Komentarz

• czajek

kto zna angielski??

moze ktos to przetłumaczyc o c w tym chodzi ??? http://www.zpaf.pl/pl/content/main/

Komentarz

• Wats0n
            Uzależniony
            • 2006
            • 996

Jestes pewien, ze to dobry link?
            Tako rzecze Watson.

/// //Galeria przejściowa

Komentarz

• gargamelos
              Dopiero zaczyna
              • 2006
              • 30

Ja mam średnią i na razie nie zawodzi.
              30D,grip, C17-40@4, [email protected], [email protected], [email protected], C430EX,

Komentarz

• EchoX
                Bywalec
                • 2005
                • 171

ostatnio tez stanalem przed wyborem gruszki
                byly dwie, z miekka koncowka z duza grucha i plastikowa z mniejsza gruszka
                wybralem z ta plastikowa koncowka bo zdecydowanie lepiej dmuchala
                Wojna to choroba psychiczna rozprzestrzeniajaca sie jak epidemia
                Strach nie ma sensu, Stary Ojciec już dawno napisał księgę twojego życia
                Jak długo można patrzeć na teściową z przymrużeniem oka?
                -aż się muszka zgra ze szczerbinką...

www.echoart.pl

Komentarz

• A610
                  Bywalec
                  • 2006
                  • 123

A ja zakupiłem sprężone powietrze w pojemniku, taki spray do komputerów; po rajdzie szutrowym idealnie wydmuchałem wszystko włącznie z gwintami filtra i tulejki...
                  CANON A610 moje skromne 63 Rajd Polski

Komentarz

• piast9
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 3267

Spray jest niebezpieczny bo potrafi plunąć jakąś podejrzaną cieczą. Bezpieczniej gruszką.
                    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Komentarz

• SimOn!
                      Początki nałogu
                      • 2005
                      • 371

Zamieszczone przez piast9
                      Spray jest niebezpieczny bo potrafi plunąć jakąś podejrzaną cieczą. Bezpieczniej gruszką.

Owszem tylko ze w A610 ciezko jest przedmuchac i ....pochlapac matryce
                      podpis...

Komentarz

• A610
                        Bywalec
                        • 2006
                        • 123

Zamieszczone przez piast9
                        A powietrze krystalicznie czyste do gruchy skąd pobierasz?

Komentarz

• Kubak82
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 2348

Zamieszczone przez A610
                          A powietrze krystalicznie czyste do gruchy skąd pobierasz?
                          ja jade w gory i zamykam do butelek :wink:

poczytaj sobie doswiadczenia innych ze sprayami i bedziesz wiedzial, ze suche powietrze z gruchy jest lepsze od drobin wilgoci ktore wypluwa z siebie czasem pucha z powietrzem.. przy a610 bedzie Ci to moze obojetne ale przy czyszczeniu odslonietej matrycy to istotna sprawa..

Komentarz

• A610
                            Bywalec
                            • 2006
                            • 123

Zamieszczone przez Kubak82
                            ja jade w gory i zamykam do butelek :wink:

poczytaj sobie doswiadczenia innych ze sprayami i bedziesz wiedzial, ze suche powietrze z gruchy jest lepsze od drobin wilgoci ktore wypluwa z siebie czasem pucha z powietrzem.. przy a610 bedzie Ci to moze obojetne ale przy czyszczeniu odslonietej matrycy to istotna sprawa..
                            Hmmm.... matryca? mam cos takiego? Co z oczu to z ... gruchy.
                            Miałem na myśli zewnetrzne oczyszczenie z pyłu plus tulejka, filterek i gwinty. Temu chyba nie szkodzi? Na matrycę w życiu ręki bym nie podniósł.

Komentarz

• Kubak82
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 2348

Zamieszczone przez A610
                              Miałem na myśli zewnetrzne oczyszczenie z pyłu plus tulejka, filterek i gwinty. Temu chyba nie szkodzi? Na matrycę w życiu ręki bym nie podniósł.
                              tak sie domyslalem tylko, ze ten watek czytaja tez i poczatkujacy posiadacze lustrzanek (teraz taka moda nastala ;-) ) i im pomysł ze sprezonym powietrzem moze wydac sie intrygujacy..potem wciela go w zycie i bedzie kolejny watek z cyklu "mam brudna matryce - pomocy" .. wole wiec dmuchac na zimne i powiedziec jasno, gdyby ktos opacznie zrozumial twoja wypowiedz - do a610 tak, do matryc - nie

Komentarz

• A610
                                Bywalec
                                • 2006
                                • 123

Zamieszczone przez Kubak82
                                tak sie domyslalem tylko, ze ten watek czytaja tez i poczatkujacy posiadacze lustrzanek (teraz taka moda nastala ;-) ) i im pomysł ze sprezonym powietrzem moze wydac sie intrygujacy..potem wciela go w zycie i bedzie kolejny watek z cyklu "mam brudna matryce - pomocy" .. wole wiec dmuchac na zimne i powiedziec jasno, gdyby ktos opacznie zrozumial twoja wypowiedz - do a610 tak, do matryc - nie
                                Ja zaczynam ze skromną małpką a czytam wszystkie wypowiedzi, informacja z jednego źródła to żadna informacja.

Komentarz

Pracuję...