Canon 24-70 vs Sigma 24-70 na 350D i 5D

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Quadrifoglio
    Początki nałogu
    • 2006
    • 364

Zamieszczone przez tomba
    właśnie, warto wymieniać tego tamrona na 24-70L? czy lepiej zamiast tego dokupić 70-200 2.8. Moja najdluzsza ogniskowa to 85mm, jakoś nie tęsknię za tele, ale jest jakas kasa na to więc się zastanawiam.
    szkiełko do 5d

Warto.
    99% celność AF, inna plastyka i kolor, budowa L ki.
    http://praca-magisterska.info
    http://alfetta.pl

Komentarz

• oszczepnik
      Początki nałogu
      • 2008
      • 279

Zamieszczone przez tomba
      właśnie, warto wymieniać tego tamrona na 24-70L? czy lepiej zamiast tego dokupić 70-200 2.8. Moja najdluzsza ogniskowa to 85mm, jakoś nie tęsknię za tele, ale jest jakas kasa na to więc się zastanawiam.
      szkiełko do 5d
      Oj tak szkło boskie, ja chciałbym, żeby moje Ele były tak pewne i dawały taki obraz jak właśnie 70-200 2,8. Śmiało brać i tylko się cieszyć, warte każdej złotówki, dolara czy czego tam chcecie
      pozdro
      "kto nie był buntownikiem za młodu, ten umrze świnią na starość..."

Komentarz

• koraf
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 1748

Mogę tylko potwierdzić,że optycznie 70-200/2.8 L jest lepszy od 24-70/2.8 L a z 5d to świetnie śmiga

Komentarz

• Hiv
          Początki nałogu
          • 2005
          • 321

Zamieszczone przez koraf
          Mogę tylko potwierdzić,że optycznie 70-200/2.8 L jest lepszy od 24-70/2.8 L a z 5d to świetnie śmiga
          Ja jestem z 24-70L bardzo zadowolony i nie zamieniłbym go na żadne inne szkło z tego zakresu(chyba, że na 16-35 z 5D). Tylko stałki go przerastają!

Co ciekawe, plastyka obrazu i kolory sa jednak jeszcze ciut lepsze na 70-200L!

PS. Ogromna różnica jest widoczna po zmianie 30/40D na 5D. Te same szkła nabierają całkiem nowego wyrazu!

Komentarz

• koraf
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 1748

Zamieszczone przez Hiv
            Ja jestem z 24-70L bardzo zadowolony i nie zamieniłbym go na żadne inne szkło z tego zakresu(chyba, że na 16-35 z 5D). Tylko stałki go przerastają!

Co ciekawe, plastyka obrazu i kolory sa jednak jeszcze ciut lepsze na 70-200L!

PS. Ogromna różnica jest widoczna po zmianie 30/40D na 5D. Te same szkła nabierają całkiem nowego wyrazu!
            Jeżeli już wspominasz 16-35II ( jak się domyślam) to musisz wiedzieć ,że ten obiektyw ma lepszą rozdzielczość niż 24-70 na przysłonie 24 :wink:, 35 za to jest lepszy w 24-70 :-D.
            Pozdrawiam.

Komentarz

• ARN
              Uzależniony
              • 2008
              • 757

Zamieszczone przez koraf
              Jeżeli już wspominasz 16-35II ( jak się domyślam) to musisz wiedzieć ,że ten obiektyw ma lepszą rozdzielczość niż 24-70 na przysłonie 24 :wink:, 35 za to jest lepszy w 24-70 :-D.
              Pozdrawiam.
              koraf - miałeś na myśli ogniskową, a nie przysłonę.
              Po drugie - jak to w życiu bywa - zależy od egzemplarza:wink:

Komentarz

• koraf
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 1748

Zamieszczone przez ARN
                koraf - miałeś na myśli ogniskową, a nie przysłonę.
                Po drugie - jak to w życiu bywa - zależy od egzemplarza:wink:
                ARN oczywiście ogniskową - ;-) , i z drugim również jak najbardziej wszystko się zgadza pisałem o swoich egzemplarzach.

Komentarz

Pracuję...