Awaria A75, czy opłaca się naprawiać i gdzie?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • slawo

Hey
    I mnie dopadla padnieta matryca...
    Dzis wrocil po tygodniu moj piecioletni A70 z naprawy - padla calkiem matryca (czarne zdjecia). Do tej pory jestem w szoku - bezplatnie wymienili na nowa matryce i odeslali na swoj koszt. Brawo Canon!

Komentarz

• karmakoma

a75

mam podobny przypadek zdjęcie różowe w paski proszę o podanie adresu tego super serwisu.

Komentarz

• gwozdzt
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 5780

Zamieszczone przez karmakoma
        mam podobny przypadek zdjęcie różowe w paski proszę o podanie adresu tego super serwisu.
        http://www.google.pl/search?hl=pl&q=...lska+serwis&lr=

pierwszy wynik zaraz po "linkach sponsorowanych".
        Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• padeon
          Dopiero zaczyna
          • 2008
          • 21

jakie wady serwis canona naprawia za darmo?

Komentarz

• zbysiu13

padeon: wszystkie te wady, za usunięcie których nie trzeba płacić ;-)
            No i mnie dopadło, A75, firanka na wyświetlaczu.
            Ciekawi mnie, czy matryce, które serwis wsadzał-wymieniał kilka lat temu są nie do zdarcia. Czy też starczą na kilka lat, jak ich poprzedniczki....

Komentarz

• witaminowa

Witam .
              Mojego A85 dopadło po 4,5 roku użytkowania. Objawy jak u wszystkich przedmówców czyli różowy, rozmazany w pionie obraz. Wybieram się dziś do centralnego serwisu w wawie na ul. Żytnią i jestem ciekawa czy załapię się na darmowę akcję wymiany wadliwej matrycy ;-) Mam nadzieję, że mój aparacik nie jest ostatnim egzemlarzem w Polsce, w którym ujawniła się ta wada he he.

Komentarz

• roofman
                Początki nałogu
                • 2006
                • 386

Zamieszczone przez witaminowa
                Witam .
                Mojego A85 dopadło po 4,5 roku użytkowania. Objawy jak u wszystkich przedmówców czyli różowy, rozmazany w pionie obraz. Wybieram się dziś do centralnego serwisu w wawie na ul. Żytnią i jestem ciekawa czy załapię się na darmowę akcję wymiany wadliwej matrycy ;-) Mam nadzieję, że mój aparacik nie jest ostatnim egzemlarzem w Polsce, w którym ujawniła się ta wada he he.
                Niedawno kumpel wysyłał A60 więc jeszcze starszy model.
                Wymienili bez problemów. Ciekawe skąd oni jeszcze takie matryce mają

Komentarz

• jarekl
                  • 2009
                  • 11

Niedawno odebrałem z serwisu A75 po sześciu latach padła matryca,wymieniona na nową.Płaciłem tylko kuriera w jedną stronę.Serwis uporał się z problemem ekspresowo w poniedziałek wysłałem a w piątek aparat już miałem w domu.
                  C 450D / C 60D / C 18-55 / T 70-300 VC / C 50 / N Di622 / C 15-85 / C 35

Komentarz

• Robin76

Kolejny zadowolony klient serwisu na żytniej to ja W piątek wysłałem Canona A80. Po 5 latach użytkowania i rocznym leżeniu w pudełku padł przetwornik obrazu. Wycena już była w poniedziałek. Naprawa gratis i wysłanie już we wtorek (czyli dziś). Aktualnie czekam na sprzęt

Komentarz

• MAF
                      Początki nałogu
                      • 2010
                      • 420

Zamieszczone przez MST
                      Tak czy siak, wielki szacun dla Canona, za to że chociaż oficjalnie nie przyznali się, że to jakaś wada fabryczna to jednak aparat naprawili, mimo że nie miałem na niego żadnej gwarancji.
                      O ile dobrze pamiętam to Sony dało ciała z tym matrycami. Chyba wszystkich producentów to dotknęło wtedy. Także trudno winić tutaj Canona.
                      46756a6920582d5431202b2031302d32342f34202b2031382d 35352f322e382d34202b2035352d3230302f332
                      e352d342e38202b2032332f312e34202b2033352f312e34202 b2035362f312e32202b204d65747a206d343030

Komentarz

• Paprochwbody
                        Bywalec
                        • 2005
                        • 213

Gdy komuś jeszcze padła matryca w A75, w dalszym ciągu naprawiają to za darmo (w moim "staruszku" w ciągu 4 godzin. Trzeba ich pochwalić - ich tzn. serwis na Żytniej
                        (5III+1IIn+24-105+150+100-400)

http://www.pbase.com/tmirkowski/profile

Komentarz

• sabcio
                          • 2012
                          • 10

Witam.
                          Mi też kilka dni temu padł prawdopodobnie przetwornik (czarny obraz z czasie rzeczywistym) w A75.
                          Czy ktoś z kolegów lub serwisantów może potwierdzić, że nadal jest mozliwośc bezpłatnej wtmiany felernej części?
                          Ostatnio edytowany przez sabcio; 44076.

Komentarz

Pracuję...