Czytalem ze autofocus jest wolny na tym Tokina 50-135 f2.8 na H&B .A to wypowiedz posiadacza "I just wish that the autofocus was faster."
70-200 4.0L czy Tokina 50-135 2.8
Zwiń
X
-
-
akustyk: dokladnie
fotografuje glownie ludzi, portrety, koncerty oraz sluby (bez studia).
sport, czy fotografia przyrody jakos mnie nie kreci, wiec szybkosc AF nie ma az tak wielkiego znaczenia.
a zakres ogniskowych, przeslona /no i cena/ tej tokiny bardzo mi odpowiada.
Najlepsze testy obiektywów, testy aparatów cyfrowych i testy lornetek w sieci! Jeśli szukasz kompetentnych informacji z tematyki foto-optycznej to trafiłeś we właściwe miejsce. Czeka tu na Ciebie ogromna ilość profesjonalnych i obiektywnych testów sprzętu optycznego, obszerne i ciekawe artykuły, nowości z branży, bogaty w zawartość merytoryczną i ilustrowany słowniczek oraz bazy danych zawierające setki lornetek, aparatów i obiektywów.
jakosc zdjec - ostrosc, plastyka, kontrast itp jak za obiektyw za 1770 pln imho b. dobra.
wlasciwie juz sie przekonalem do zakupu, tylko ostatecznie waham sie z troche innego powodu.
na jesien lece do USA na 3 tyg, a jak zapewne wszyscy wiedza zakup obiektywow na terenie stanow jest o wiele bardziej atrakcyjny, i raptem okazuje sie, ze stac Cie na ef 70-200/2.8 L bez kompromisow.
tylko, ze do pazdziernika jeszcze 7 miesiecy (czyli 7 miesiecy bez teleobiektywu poki co)
ehh...
Fuji X-H2 | Viltrox 13/1.4 | Fujinon 16/1.4 R WR| Fujinon 23/1.4 R LM WR| Fujinon XF 35/1.4 R | Viltrox 75/1.2 PRO
Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/Komentarz
-
BeatX - Jak tylko będziesz miał tokinkę to napisz kilka zdań na forum jakie są Twoje odczucia i spostrzeżenia na temat w/w obiektywu. Tez powaznie myślę nad zakupem tego szkła. Rozdzielczość optyczna i światło 2,8 to poważne argumenty
Canon EOS 40D + 28-135 f3,5-5,6 IS USM + 50 f1.8 + kitKomentarz
-
jasne, dam znac.
poki co ciekawostka:
Bluehost - Top rated web hosting provider - Free 1 click installs For blogs, shopping carts, and more. Get a free domain name, real NON-outsourced 24/7 support, and superior speed. web hosting provider php hosting cheap web hosting, Web hosting, domain names, front page hosting, email hosting. We offer affordable hosting, web hosting provider business web hosting, ecommerce hosting, unix hosting. Phone support available, Free Domain, and Free Setup.Fuji X-H2 | Viltrox 13/1.4 | Fujinon 16/1.4 R WR| Fujinon 23/1.4 R LM WR| Fujinon XF 35/1.4 R | Viltrox 75/1.2 PRO
Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/Komentarz
-
Komentarz