Jak ci sie poruszy na stykach to update firmware moze zglupiec, nie wgrac do konca i zawiesic permanentnie aparat - wtedy tylko serwis pomoze. Ja robilem ze dwa razy w zyciu update firmware i zawsze bez obiektywu i bez karty, z zaslepka na body by mi zadne styki nic nie namieszaly.
Update Firmware W Aparacie
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
-
Siadł mi program obsługujący canona A75. Nie wiem skąd go wziąć i jak go wgrać, proszę o pomoc DziękujęKomentarz
-
Co daje update?
Co update daje? W czym pomaga? Czy to tylko kwestia zmiany jezyka menu?
Czy w jakikolwiek sposób polepsza pracę puszki?Duża Puszka iKomentarz
-
Poprawia oprogramowanie aparatu, tak jak zmieniasz winde z 98 na XP, albo nowsze wersje worda, a komputer masz ten sam.
Producent poprawia błędy, usprawnia to i tamto, dodaje nowe funkcje. Dokładnie, zaleznie od modelu, poczytasz pewnie na stronie canona, co dana aktualizacja daje.
Aparat bez softu to tylko, jak piszesz, puszka :-)Komentarz
-
-
Komentarz
-
-
hmm czegoś nie rozumiem to, że bez obiektywu to ok. ale bez karty ?? w takim razie z czego wgrywałeś??
Nie zrozum mnie źle nie to abym się czepiał ale nigdy nie wymieniałem i chętnie poznam technikę, może kiedyś się ta wiedza przyda.
Z tego co wcześniej wyczytałem to wgrywamy na kartę zapodajemy kartę do body z softem i ładujemy, jeśli piszę źle to proszę o korektę.
Pozdr...Komentarz
-
Komentarz
-
aptur : napewno nie lepiej ponieważ dodajesz 3 punkty ryzyka : komputer, oprogramowanie i transmisja USB (tu można liczyć na zwis lub cokolwiek innego)
ja ze swojej strony polecam robienie tego przez kartę imho znacznie prościej i mniej ryzyka.Komentarz
-
-
Na pewno mozna to zrobic przez USB. Poszukaj hackowanego firmware'u Wasiaware i tam powinien byc tez maly przydatny programik do zgrywania softu na CF przez USB.D700 + N24-70/2.8 + MB-D10 + SB-900 + Slik 700DX Pro + URBAN GEAR U120 Naneu Pro + Canon IXUS 850IS + PQI mPack P800 40GB + inne dupereleKomentarz
-
Komentarz
-
Cos mi sie pochrzanilo
. Oczywiscie ze z karta.
Komentarz
-
Gdzie można pobrać to oprogramowanie, będę wdzięczny za link, albo na e-mail [email protected]
PozdrawiamKomentarz
Komentarz