Canon EF-S 18-200mm F 3,5-5,6 IS

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • iso
    Uzależniony
    • 2009
    • 547

Jasne, zgadzam się jak najbardziej. Oby tylko właściciel nie pozostał przy tym 18-200. Bo właśnie wtedy lustrzanka wydaje się mieć znaczenie tylko jako lans-sprzęt.

ps. zmiana obiektywów niekoniecznie wiąże się z robieniem siary - można to robić z klasą

Komentarz

• GoomeX
      Początki nałogu
      • 2007
      • 338

Mam 18-200 IS od pół roku, stabilizacja świetna, af pracuje dość szybko i celnie (jak na brak usm'a) - ja mogę polecić, zwłaszcza jeśli ma to być szkło na wycieczkę, spacer, czy zwyczajnie kompromis 'all in one'. Wiadomo, że z założenia powinno się mieć kilka obiektywów, bo i po co kupować lustro, ale wszystko to zależy od tego, do czego człowiek chce używać sprzętu. Dla lepszej jakości czy zwyczajnie 'zabawy w fotografię' dobrze jest kupić jakieś ambitniejsze szkło i to nie koniecznie z czerwonym paskiem /co niniejszym zamierzam/

Komentarz

• MariuszJ
        Pełne uzależnienie
        • 2009
        • 1697

Zamieszczone przez iso
        Jasne, zgadzam się jak najbardziej. Oby tylko właściciel nie pozostał przy tym 18-200. Bo właśnie wtedy lustrzanka wydaje się mieć znaczenie tylko jako lans-sprzęt.

ps. zmiana obiektywów niekoniecznie wiąże się z robieniem siary - można to robić z klasą
        Zamieszczone przez GoomeX
        Mam 18-200 IS od pół roku, stabilizacja świetna, af pracuje dość szybko i celnie (jak na brak usm'a) - ja mogę polecić, zwłaszcza jeśli ma to być szkło na wycieczkę, spacer, czy zwyczajnie kompromis 'all in one'. Wiadomo, że z założenia powinno się mieć kilka obiektywów, bo i po co kupować lustro, ale wszystko to zależy od tego, do czego człowiek chce używać sprzętu. Dla lepszej jakości czy zwyczajnie 'zabawy w fotografię' dobrze jest kupić jakieś ambitniejsze szkło i to nie koniecznie z czerwonym paskiem /co niniejszym zamierzam/
        No i własciwie w atmosferze ogólnego zrozumienia swoich racji niniejszym zamknęliśmy wątek...

Poprosimy teraz o głos jakiegoś trolla
        Entuzjastyczny Neofita

Komentarz

• mathom
          Początki nałogu
          • 2007
          • 428

Zamieszczone przez MariuszJ
          Poprosimy teraz o głos jakiegoś trolla
          Żartobliwie oczywiście żeby wyrwać Was trochę z tego samozachwytu powiem tak: każda pliszka swój ogon chwali, jeśli o mnie chodzi to nie spałbym po nocach, gdybym np. z jakiegoś dłuższego wyjazdu przywiózł fotki zrobione takim kitem

I kit nawet z ostrością, z dobrych szkieł też mam duży odsetek nieostrych/poruszonych, ale kontrast, kolory, światło to już inna bajka. Po to kupuje się dslra, żeby wydusić z niego wszystko co się da.

Szkoda zdjęć po prostu Swoją przygodę z dslrem zaczynałem od 400d z kitem i jak teraz patrzę na te zdjęcia to aż wstyd - po kupnie tamrona różnica była kolosalna.
          FF + L
          Moje stocki
          Wyszukiwarka publikacji zdjęć wg autora

Komentarz

• iso
            Uzależniony
            • 2009
            • 547

ja się usprawiedliwiam - mnie ograniczają finanse ale robię co mogę

Komentarz

• rychu
              Bywalec
              • 2006
              • 242

Dlaczego wszyscy traktują spacerzoomy jako alternatywę dla innych szkieł? To taki sam obiektyw jak każdy inny - na specjalną okazję - letnie wycieczki i wakacyjne wyjazdy, a nie obiektyw "do wszystkiego". Jest w szklarni na takich samych prawach jak teleobiektyw lub rybie oko - zakładam wtedy, gdy się sprawdzi. A jak się nie sprawdza, to zakładam stałkę lub coś innego. I tyle!

Komentarz

• iso
                Uzależniony
                • 2009
                • 547

Zamieszczone przez rychu
                Dlaczego wszyscy traktują spacerzoomy jako alternatywę dla innych szkieł? To taki sam obiektyw jak każdy inny - na specjalną okazję - letnie wycieczki i wakacyjne wyjazdy, a nie obiektyw "do wszystkiego". Jest w szklarni na takich samych prawach jak teleobiektyw lub rybie oko - zakładam wtedy, gdy się sprawdzi. A jak się nie sprawdza, to zakładam stałkę lub coś innego. I tyle!
                tak, tylko zdarza się że superzoomy zostają jedynymi obiektywami na lustrzance. I wtedy jaki sens ma zmienna optyka, kiedy rynek po brzegi jest wypakowany kompaktami i hybrydami.

Komentarz

• siudym
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 2249

Ma sens. Bo jaki kompakt typu super/ultra zoom ma tak duza matryce? Nie ma. Bylo Sony R1, ale to ograniczona ogniskowa i wogole inna bajka.

Komentarz

• Kolekcjoner
                    Obertroll
                    • 2006
                    • 18793

Zamieszczone przez rychu
                    Nic dodać, nic ująć .

Zamieszczone przez siudym
                    Ma sens. Bo jaki kompakt typu super/ultra zoom ma tak duza matryce? Nie ma. Bylo Sony R1, ale to ograniczona ogniskowa i wogole inna bajka.
                    Że nie wspominajmy litościwie np. o prędkości działania AF-a .
                    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                    Kapitan Wagner

Komentarz

• gietrzy
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 5727

Wielce Szanowny Gospodarz Domu donosi:

daliśmy ciała jeśli chodzi o jedynkę ef-s 18-200IS

http://tinyurl.com/4ndlrtf

Przeklejcie do właściwego wątku bo wyszukiwarka na tym forum *******
                      the silence is deafening

Komentarz

• rychu
                        Bywalec
                        • 2006
                        • 242

Nie pierwsza nie ostatnia wpadka - jak widać dotyczy części produkcji. W stajniach innych producentów też były takie przypadki np. D5000 Nikona. To absolutnie nie dyskwalifikuje produktu, ale jest informacją dla dla posiadaczy pechowej partii. Ważne,że producent nie udaje, że problemu nie ma i naprawia!

Komentarz

• kunijoshi
                          • 2006
                          • 12

A czy może ktoś się już orientował na Żytniej jak to będzie naprawiane?

Komentarz

• ch4rli3
                            Dopiero zaczyna
                            • 2010
                            • 43

Zamieszczone przez maczetka
                            co w tym zlego? ja lubilem superzooma kiedys bardzo. jak bym nie kupil ff to w dalszym ciagu czasem bym go odkurzyl.

ktos napisal w tym watku, o kupowaniu lustrzanek z "duzym zoomem" zeby sie wysnobowac na Fotografa. dla mnie wiekszym snobizmem jest krytykowanie zestawu z 18-2xx z niedopowiedzianym stwierdzeniem, ze tylko StaLki z czerwonym paskiem sa godne nakrecania na bagnet EF.

A podobno w tym hobby chodzi o fun z robienia zdjec...
                            Potwierdzam słowa kolegi!! Jak zaczynałem od 400d i to był pierwszy zakup po kicie i do dnia dzisiejszego go nie żałuje. Z całą pewnością profesjonaliści taki sprzęt odrzucaja i jest w tym sporo prawdy, chociażby ze względu na jasność szkła. Mi jednak ten obiektyw pozwolił dojrzeć jako fotograf i dopiero po roku użytkowania stwierdziłem, ze należałoby jednak przesiąść się na inny sprzęt i niekoniecznie z literą L

Pzdr

Komentarz

• sniper88
                              Pełne uzależnienie
                              • 2007
                              • 1156

Zamieszczone przez kunijoshi
                              A czy może ktoś się już orientował na Żytniej jak to będzie naprawiane?
                              Generalnie nijak. Tzn. jeśli Ci się zepsuje, to naprawią, natomiast jeżeli się nie zepsuje, to nic z tym nie zamierzają zrobić (pomimo faktu, że wiadomo o wadzie).
                              WWW | 500px | IG
                              Semper in altum

Komentarz

Pracuję...