O skutkach organizowania plenerów na Dworcu Centralnym w Wawie

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mungo
    Uzależniony
    • 2006
    • 535

Zamieszczone przez Bagnet007
    Nawet mnie nie strasz. Jutro wreszcie pogoda i idę robić zdjęcie do battle'a (a będzie to street photo). Jeśli komuś się nie spodoba i poprosi o skasowanie zdjęcia to będzie co najmniej ciekawie :cool:
    Załóż sobie filtr UV na obiektyw Bo pewnie paluchami ktoś napewno Ci pobrudzi. A gdzie idziesz na te foty? Bo ja jak chodziłem po Pradze[Warszawa], to nikt sobie zdjęcia nie pozwolił zrobić poza grupką podchmielonych panów, a pytałem dość dużo osób. Z kolei na śródmieściu już po spytaniu piątej osoby dostałem jej zgodę na fotę Koniec straszenia Jak nie będziesz nikomu obiektywem prosto w twarz celował to nie powinno być problemów

Zaczątek portfolio: link

Komentarz

• Bagnet007
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 1344

Zamieszczone przez mungo
      Załóż sobie filtr UV na obiektyw Bo pewnie paluchami ktoś napewno Ci pobrudzi. A gdzie idziesz na te foty? Bo ja jak chodziłem po Pradze[Warszawa], to nikt sobie zdjęcia nie pozwolił zrobić poza grupką podchmielonych panów, a pytałem dość dużo osób. Z kolei na śródmieściu już po spytaniu piątej osoby dostałem jej zgodę na fotę Koniec straszenia Jak nie będziesz nikomu obiektywem prosto w twarz celował to nie powinno być problemów
      Będę robił w centrum miasta [Kraków:wink:]. Mam małą przewagę, gdyż będzie to na szerokim kącie (o ile 35mm można uznać za szeroko). Zdaje mi się, że wtedy trudniej przechodniom wykryć gdzie się dokładnie celuje. A UV ani żadnego innego chwilowo nie posiadam :sad: Na szczęście aparat jest na tyle pancerny, że powinien wytrzymać spotkania 3-go stopnia :-)
      Ostatnio edytowany przez Bagnet007; 6605.

Komentarz

• mungo
        Uzależniony
        • 2006
        • 535

Powodzenia na łowach!

Zaczątek portfolio: link

Komentarz

• Bagnet007
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 1344

Zamieszczone przez mungo
          Powodzenia na łowach!
          Odrobinę spóźnione, ale dzięki Jednak się czepiali. Grupka 4 dresów + jakaś panna mieli za złe, że znaleźli się w kadrze (choć wmówiłem im, że nie :razz: ). Próbowali mnie również przekonać, że moja torba foto. wcale nie jest moja Na szczęście jeden z nich poszedł po rozum do głowy i rozkazał im (widocznie był wyżej w hierarchii) mnie zostawić. Chyba muszę rozważyć kupno jakiegoś gazu obezwładniającego

P.S. Czy jakiś Canonier przypadkiem nie robił zdjęć dziś ok 7:20 na Rynku ? Raz się minęliśmy. Czarny statyw, jakaś czarna puszka (nie zwróciłem uwagi jaka).
          Ostatnio edytowany przez Bagnet007; 6605.

Komentarz

• CYNIG
            Uzależniony
            • 2005
            • 694

Zamieszczone przez mungo
            ... bo w Polsce NIKT nie pozwoli robić sobie zdjęć...
            Mungo, jesli masz taka sytuacje jak cytuje, to zastanow sie gdzie robisz blad w podejsciu do ludzi. Ze znajomymi czesto jezdze na Polesie i tam miedzy innymi fotografujemy ludzi (takie portrety srodowiskowe). Robimy czesto zdjecia starszych i bardzo ubogich (choc tylko finansowo) ludzi, ich zagrod, itp. Czesto konczy sie to poczestunkiem kawalkiem ciasta, obdarowaniem workiem jablek czy tez zerwanym dorodnym slonecznikiem . W takich sytuacjach kluczem do sukcesu jest czas. Pojedyncza sesja zajmuje nam okolo 2 godzin z czego przez pierwsza wogole nie wyjmujemy aparatow tylko rozmawiamy (zapoznajmy) sie z czlowiekiem.
            Podsumowujac: duzo czasu, duzo rozmowy, duzo kultury i na koncu troche zdjec.
            https://500px.com/tkasiak/galleries

Komentarz

• Zielony
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 2928

Zamieszczone przez Bagnet007
              Chyba muszę rozważyć kupno jakiegoś gazu obezwładniającego
              Gaz sobie kup, ale wątpię czy byś go wykorzystał przeciwko czterem chłopa.
              Jakieś fotki zapodasz??
              sigpic

Komentarz

• Bagnet007
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 1344

Zamieszczone przez Zielony
                Gaz sobie kup, ale wątpię czy byś go wykorzystał przeciwko czterem chłopa.
                Jakieś fotki zapodasz??
                Będą będą, ale to w battle więc na razie nie ujawniam :-) . Oni byli w wieku może I liceum ? Trudno ocenić, ale ja nad nimi górowałem (wzrostem). Mimo wszystko przy czterech na jednego już może być problem :-?

Komentarz

• Zielony
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 2928

Wiesz, wszystko zależy od mocy bomby którą dostanie pierwszy z nich.
                  Wtedy reszta może spękać. Najlepiej to ponoć sierpowym od dołu prosto w brodę. Przy odpowiedniej strzale można nawet szczękę złamać. Nie żebym lubił przemoc. Bo nie lubię. EOT
                  sigpic

Komentarz

• Bagnet007
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 1344

Ja bym obstawiał również kolano lub krocze, takie dwa punkty witalne Ale też nie lubię przemocy. Później by mnie po sądach ciągali, że ich napadłem.

Komentarz

Pracuję...