Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 37

Wątek: Afghanistan Now!

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Nie można porównywać zdjęcia portretowego do np. zdjęcia reportażowego.

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Dlaczego? Portret w reportażu chyba jest jak najbardziej na miejscu.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Domyślnie

Chodziło mi bardziej o portret klasyczny.

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Z tych zdjęć niewiele wynika. Wydaje mi się, że znacznie więcej walorów artystycznych wniesie szczający na koło autobusu nasz rodzimy kierowca niż żołnierz. Wynika z tego zdjęcia Afganistan?A może portret albo reportaż?

Domyślnie

Wynika jak wygląda życie polskiego żołnierza na "misji" w Afganistani. Że jak szcza to jak kierowca autobusu, że jak je to w grupie, że na muchy ma polską klapkę i że jak trzeba to się pomodli. Tak odebrałem ten reportaż. Nie jako reportaż z wojny (której przecież w sumie tam nie ma). Tylko jako reportaż z życia żołnierza na misji.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Aj tam gadacie, a nikt nie widział
    Ja wlasnie jadę zobaczyc, ktoś się dołacza? Za 40 minut jestem na miejscu.
    Maksymilian Rigamonti osobiście zapewnia, że dzisiaj będzie otwarte.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

allxages- tak jest jk piszesz tylko pokazane w nudny i bezbarwny sposób. Ciągnie się jak makaron. Jak by było skrócone do 12 najlepszych zdjęć byłoby ciekawiej. Zresztą dnderi jako naoczny świadek pewnie niebawem streści nam co i jak.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    allxages- tak jest jk piszesz tylko pokazane w nudny i bezbarwny sposób. Ciągnie się jak makaron. Jak by było skrócone do 12 najlepszych zdjęć byłoby ciekawiej. Zresztą dnderi jako naoczny świadek pewnie niebawem streści nam co i jak.
    Powiem Ci, że aż w między czasie zliczyłem zdjęcia które zrobiły na mnie wyjątkowe wrażenie i wyszło mi jakoś 27. Z tego pewnie kilka "podobnych" lub "oderwanych" kadrów bym wyrzucił i wyszłoby całkiem nieźle. Każdy reportaż powinien być zawężony do liczby bliższej 12 niż 47.

Bo oczywiście 47 zdjęć to nuda zawsze, choćby to były same najlepsze kadry. Choć podejrzewam, że w galerii 12 zdjęć byłoby dość mało...

Ehh napisałeś to tak, jakby te zdjęcia były na poziomie miclesa ;-) Albo conajmniej totalnie kiepskie technicznie. Bo, że Ci się mogą nie podobać to ok. Każdy ma swój gust - naturalnie..

Czekam na relacje

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Dzisiaj, moja cierpliwość została nagrodzona
    Wczoraj Pan Rigamonti odpisał na mój imejl i zapewnił, że będzie otwarte. Wpadłem więc z zamiarem "na chwilę" i tak jak wczoraj całowałem domofon, tak dzisiaj prawie zamykałem galerię.
    Galeria rzeczywiście znajduje sie w mieszkaniu. W Poniedziałki jest nieczynna. Oficjalne godziny otwarcia to 17:00-20:00, nie jak napisane jest na cytowanej wcześniej stronie.
    W 4 pomieszczeniach rozwieszonych jest kilkadziesiąt zdjęć, przedstawiających kilka oddzielnych opowieści - od codziennego życia w obozie, poprzez zagrożenia jakie czyhają na żołnierzy, akcje zbrojne, aż po niezwykle sugestywne, pełne treści portrety.
    Miałem szczęście spotkać autora zdjęc, który chętnie dzielił sie zarówno informacjami w jakich okolicznosciach powstały zdjęcia, jak i technicznymi szczegółami.
    Było bardziej ciekawie niż można było się spodziewać. Zdjęcia są na najwyższym poziomie, a wystawa pozostawia naturalny niedosyt. Chętnie zobaczyłbym wszystkie zdjęcia z tego wyjazdu. Gorąco polecam!

Wystawa pojedzie w Grudniu do Łodzi, a po Nowym Roku do Wrocławia. Informacji co, gdzie, kiedy trzeba szukać na blogu Maksymiliana Rigamonti.

A tu kilka zdzisiów:

Żona kazała mi wkleić jeszcze jedno

Jeszcze jedna informacja, pana Maksymiliana Rigamonti będzie można spotkac na wystawie również w najbliższą Sobotę.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Domyślnie

Kurde, będę musiał przyatakować Wrocław, obym był w kraju wtedy...

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów