Strona 8 z 23 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 226

Wątek: Grip BG-E6 parę pytań o oryginał i nieoryginał

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szuler Zobacz posta
    Przełącznik ON/OFF na gripie służy do wł/wył tylko i wyłącznie gripa.
    Nie... służy tylko do wyłączania kontrolerów na gripie (kółko, przyciski).
    Bo jak widzisz niektórzy mylnie to odbierają jako zupełne odcięcie gripa (w tym baterii w nim siedzących) od aparatu.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

http://cgi.ebay.ie/LCD-Timer-Battery...item3ca8596a59

używał ktoś coś takiego ? Szukam zamiennika dla bg-e6, najlepiej w ie ....

Dopiero zaczyna

Domyślnie

http://cgi.ebay.ie/LCD-Timer-Battery...item3ca8596a59

używał ktoś coś takiego ? Szukam zamiennika dla bg-e6, najlepiej w ie ....
    nieaktualne, znalazłem oryginał w dobrej cenie

Pełne uzależnienie

Domyślnie

No i mam ciekawostke...
    Grip Alpha doszedl. Wszystko ok, dziala ladnie. Nie zakupilem jednak 2x aku phottixa jak wczesniej planowalem, tylko dokupilem drugi oryginal. Aku pierwsze bedace w zestawie z markiem mialo juz ok 900 shutter count, po naladowaniu nowo kupionego drugiego aku oczywiscie wsadzilem oba do gripa. I tu dziwna sprawa - starsze aku sie zresetowalo pod wzgledem info o strzelonych fotkach.
    Nowe oczywiscie od poczatku ma 0 to normalne, ale stary takze.
    Na tym nie koniec. Gdy pracuja pojedynczo naliczane sa ok, ale juz wsadzajac oba na raz, stary z automatu ma ciagle ZERO, a nowy bez zmian nalicza jak byc powinno. Stary przy tym wogoe ma blokade naliczania i robiac zdjecia z oba ma ciagle zero. Przekladalem miejscami i ciagle to samo. Czy userzy Alphy majcie tak samo z oryginalami LP-E6?

Reset aku nie jest jakims virtualnym wymyslem zamiennika gripa, bo wsadzajac do samego body mam naliczane od zera stary akumulatorek Grip ewidentnie resetuje mi i blokuje licznik TYLKO starego aku bedacego w zestawie z markiem Nowo dokupiony ma obecnie 18 strzalow i tak jest jak ma byc, grip nie rusza jego licznika dodajac co zdjecie cyferke.
    Ostatnio edytowane przez siudym ; 30-12-2009 o 02:42 Powód: Automerged Doublepost

sunshine
    Guest

Domyślnie

Pytanie:
    Czy w oryginalnym gripie chodzą bez problemu zamienniki akumulatorków BP-511 np. marki "Delta" ?

Domyślnie

bp511 nie pasują do nowej piątki. ale w starej mam przy oryginalnym gripie 2 phottixy i działają ładnie.

Coś już napisał
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Mam oryginalny grip i oryginalne 2 aku w nowej piątce.
    Naliczanie zdjęć jest równomierne dla obydwóch..., tj.:
    Podczas ostatniego zlecenia zrobiłem ok. 1500 zdjęć i obydwa aku były zużyte w ok 45-50%, z różną ilością zdjęć, z tym że różnica nie była większa niż 50 klapnięć.
    Nie obserwowałem tego dokładnie, bo nie było na to czasu, ale mam przekonanie, że elektronika gripa steruje pobór energii raz z jednego raz z drugiego aku, utrzymując mniej więcej ten sam poziom zużycia obydwóch +/-ok. 5%...
    Dodam, że jeden aku ma już za sobą ok 20 tyś zdjęć, drugi jest nowy - jednak grip podczas pracy zużywa je równomiernie...
    Puszki dwie i kilka szkieł, światełka i parę innych gratów

Coś już napisał

Domyślnie

Może trochę lamerskie pytanie, czy ten grip alfy do 5DII akceptuje i współpracuje z akumulatorkami o napięciu 1,2v.
    Pytam , bo w jego opisach jest mowa o bateriach, chyba że jak zwykle coś przegapiłem ?

Domyślnie

Tak, wcześniej koledzy pisali, że działa ale nic nie pisali czy aparat podaje poziom naładowania tych AA?

Początki nałogu
    Miasto
    Jelenia Góra/Wrocław

Domyślnie

Grip Alfa mam od roku. Wczoraj odkleiła mi się prawie cała guma na nim (kilka h focenia, spocone ręce). Przy włączonym gripie czasami zdarza się, że górne kółko nastaw w body nie działa. Wył. i ponowne wł. gripa pomaga.

Strona 8 z 23 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów