Jaki komputer?

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Dominooo
    Bywalec
    • 2006
    • 199

Zamieszczone przez Vitez
    Google + Windows 7 RTM download. Można zainstalować jako 30dniowego triala bez wpisywania klucza. Have fun.
    Nie mogę ściągnąć tego systemu ze strony microsoftu...
    ...albo nie umiem...

Komentarz

• Vitez
      zło konieczne
      • 2004
      • 19804

Zamieszczone przez Dominooo
      Nie mogę ściągnąć tego systemu ze strony microsoftu...
      ...albo nie umiem...
      Dlatego odesłałem do googla. Tam są linki prowadzące nie tylko do Microsoftu .

Komentarz

• Canon 350D
        • 2007
        • 10

niech mi ktos powie czy warto zawracac sobie tym wynalazkiem glowe http://gdgt.com/hp/touchsmart/600-1050/specs/ tylko ze ten ktorego widzialem ma twardziela 1tb a nie 750gb jak ten w linku ......ciekawi mnie co myslicie??

Komentarz

• sid
          Uzależniony
          • 2004
          • 643

Wszystko zależy od przeznaczenia i priorytetów.

Jeśli szukasz stacji roboczej, do obróbki grafiki, to ten komputer ma z tym niewiele wspólnego.

Jeśli szukasz czegoś nowego z przyjemną obsługą, mającego spełniać funkcję domowej rozrywki i nie szkoda Ci kasy na nowinki technologiczne, to wybór całkiem ciekawy.

Komentarz

• Canon 350D
            • 2007
            • 10

wlasnie tak myslalem....szukam zlotego srodka.....mnie ma sluzyc do obrobki zdjec a zonie do reszty..hahaah....jakies propozycje??

Komentarz

• MM-architekci
              Pełne uzależnienie
              • 2008
              • 2227

a to "normalny" komputer w mniejsze budzie nie moze byc ?
              no comment...

Komentarz

• rauf
                Początki nałogu
                • 2008
                • 371

Zamieszczone przez piotrek72t
                A jakie zdanie macie na temat postawienia systemu, na dysku SSD . Przed przesiadką na 7, korci mnie zakup dysku SSD ( pojemność 120-128 ) i umieszczeniu na nim systemu i programów, przed zakupem chętnie bym posłuchał opini uzytkowników na temat takiego rozwiązania.
                Fajnie to działa, z tym że ja kupiłem na próbę ekonomicznie 64GB. Do pełnej gotowości system potrzebuje teraz może 8-10 sek. (W7 64bit), nic się nie kręci i nie szumi.
                SSD nie lubią ponoć zapisywania małych bloków i w tej generacji muszą nadpisywać jakiś większy kawałek za każdym razem, więc wywaliłem wszystkie tempy, robocze, Program Files itd. na osobny dysk.
                papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II

Komentarz

• misza1985
                  Dopiero zaczyna
                  • 2008
                  • 18

Zauważyłem że większość postów mówi o używaniu procesorów Intela. Athlon są słabsze? Mniej stabilne?

Komentarz

• Vitez
                    zło konieczne
                    • 2004
                    • 19804

Zamieszczone przez misza1985
                    Zauważyłem że większość postów mówi o używaniu procesorów Intela. Athlon są słabsze? Mniej stabilne?
                    Wojna Athlon vs Intel to nie na to forum. Wrzuć w googla "porównanie procesorów" i potem np interesujące Cię modele. Miłej lektury.

Komentarz

• misza1985
                      Dopiero zaczyna
                      • 2008
                      • 18

ok kumam to taki procesorowy canon vs. nikon

Komentarz

• MM-architekci
                        Pełne uzależnienie
                        • 2008
                        • 2227

no troche nie do konca ;]
                        no comment...

Komentarz

• cezarycezary
                          Bywalec
                          • 2009
                          • 122

Generalnie na intelu jest testowanych i dopracowywanych wiele wiecej programow niz na athlonie.
                          Canon F-1 + FD 24/1.4 Aspherical, 35/2 Concave, 85/1.8... oraz NEX-7 ( peaking Mode )

Komentarz

• gervee
                            Początki nałogu
                            • 2004
                            • 371

Zamieszczone przez cezarycezary
                            Generalnie na intelu jest testowanych i dopracowywanych wiele wiecej programow niz na athlonie.
                            Masz ku temu dowody (dane, możesz zacytować źródło tych informacji) czy tak Ci się tylko wydaje? Konkrety proszę bo inaczej to dywagacje w stylu "o wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkiej Nocy".
                            ||| FotogRAF ||| FotoKRAK ||| www.rebacz.pl ||| TaWanda ||| 500px |||

Komentarz

• Vitez
                              zło konieczne
                              • 2004
                              • 19804

Zamieszczone przez gervee
                              Masz ku temu dowody (dane, możesz zacytować źródło tych informacji) czy tak Ci się tylko wydaje? Konkrety proszę bo inaczej to dywagacje w stylu "o wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkiej Nocy".
                              Zdecydowanie proszę o nie kontynuowanie w tym kierunku. Dość tego typu dyskusji jest na forach komputerowych.

Komentarz

• Hubert01
                                Bywalec
                                • 2006
                                • 182

Mam do wyboru następujące pamieci ram, wszystkie z niskim napieciem ok 1,65v (procesor i7-860, płyta gł. GIGABYTE GA-P55A-UD4, P55, Dual DDR3-2000 MHz)

Kingston HyperX DDR3 2X 2GB 1600MHz Intel XMP Tall HS CL8 Core i5 KHX1600C8D3T1K2/4GX

Kingston HyperX DDR3 2X 2GB 1600MHz Intel XMP CL8 Core i5 KHX1600C8D3K2/4GX

Patriot Viper II DDR3 2x 2GB 1600MHz CL8 Core i5 + 3DM

i ew. Gskill f3-12800 Cl7(lub8)D-4G

Nie wiem czym tak naprawdę różnią sie te 2 pierwsze pamięci:/

Byłbym wdzięczny za pomoc w wyborze.
                                5d mkII | 35L | C50mm 1.4 | C85mm 1.8 | 135L | Skyport | 2x580exII

Komentarz

Pracuję...