Zdjęcia samochodów

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • enter
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1201

coś nowego dla amatorów RIGów

Komentarz

• esteper
      Uzależniony
      • 2006
      • 635

nowe jak nowe
      już ten motyw od dawna lata po sieci, plusem jego jest to że jest to dość tanie rozwiązanie, minusem to że dość niskie kadry da się tym robić
      5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Komentarz

• enter
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1201

a jak wysoko potrzebujesz umieścić focidło?

Komentarz

• Canion
          Uzależniony
          • 2008
          • 551

nie wiem czy było, ale może komuś sie przyda

Firma fotograficzna Fotoryzacja znajduje się w Brzozowie. Jej usługi są skierowane do osób, które chcą sprzedać pojazd i potrzebują jego profesjonalnych zdjęć.

Komentarz

• sebfoto
            Początki nałogu
            • 2009
            • 380

Kilka zdjęć bez PS:

Więcej: http://sebfoto.com/blog/1-kjs-moto-sport-gliwice.html

Edit: jeśli kogoś interesuje exif: zdjęcia z ręki przy TV 1/125 z C17-85 + polar, iso od 100 do 250.
            Ostatnio edytowany przez sebfoto; 29084.
            Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.

Komentarz

• rauf
              Początki nałogu
              • 2008
              • 371

Rig shots

w sumie znalazłem najpierw TEN WĄTEK ale widzę, że zamknięty, więc pozwolę sobie tutaj w zbiorczy o motoryzacji

Napisałem art. o rig shotach, ujmujący dokładnie zagadnienie wraz z fotami pokazującymi co i jak. Dla zainteresowanych może być to ciekawa propozycja wprowadzająca w temat fotografii samochodów w ruchu.8)
              Do znalezienia w jednym z grudniowych magazynów foto ;-)

A artykule znalazły się informacje o:
              -rodzajach dynamicznej fotografii samochodowej (panning, rolling, rig)
              -rodzaje mocowań uchwytów, wady/zalety
              -gotowy przepis na własny rig z opisem elementów i możliwości rozbudowy
              -niezbędne akcesoria jak filtry i ich mocowania z uwzlędnieniem specyfiki szerokiego kąta
              -logistyka sesji rig (jak zabawnie by to nie brzmiało, to jest to sporo elementów do zgrania w czasie i miejscu)
              -porady praktyczne, ale takie od serca, wiecie, warsztatowe
              -podstawowe info o edcyji, to jest jednak materiał na osobny tekst...

Zabrakło miejsca może na kilka rzeczy, no ale to wymóg zmieszczenia się w ramach. Czytając taki tekst chciało by się, żeby to był przystępny tutorial, a nie kolejny pokaz "zobaczcie jakie fajne zdjęcia robię". I tak też starałem się to przygotować. Mam nadzieję, że najbardziej wnikliwy czytelnik jakim jest forumowicz, znajdzie w sobie pokłady zrozumienia. :wink: (czytaj: będzie mniej kopania, więcej konstruktywnej krytyki)

papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II

Komentarz

• Goomis
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 1893

napisz lepiej w jakim magazynie konkretnie - to nie zbrodnia :-P
                5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Komentarz

• MatusP
                  Początki nałogu
                  • 2008
                  • 442

Zamieszczone przez Goomis
                  napisz lepiej w jakim magazynie konkretnie - to nie zbrodnia :-P
                  D i g i t a l F o t o - V i d e o (nie wiem, jak to jest z reklamami na forum, dlatego "zamaskowałem" nazwę)
                  BLOG

Komentarz

• Vitez
                    zło konieczne
                    • 2004
                    • 19804

Zamieszczone przez MatusP
                    D i g i t a l F o t o - V i d e o (nie wiem, jak to jest z reklamami na forum, dlatego "zamaskowałem" nazwę)
                    Co za problem użyć przycisku "Podgląd wiadomości" zamiast tak kombinować?

Komentarz

• MatusP
                      Początki nałogu
                      • 2008
                      • 442

Zamieszczone przez Vitez
                      Co za problem użyć przycisku "Podgląd wiadomości" zamiast tak kombinować?
                      Nie chodziło mi o to, jak to będzie wyglądać, ale czy powinno się na forum pisać nazwy magazynów.
                      BLOG

Komentarz

• quins
                        Coś już napisał
                        • 2008
                        • 68

Co do jakości tych zdjęć w ruchu na długich czasach to może jest tak:
                        1- robią fotkę na długim czasie w spoczynku
                        2- robią fotkę w ruchu
                        3- łączą obie fotki w PSie wymazując zbędne elementy

Poniżej mój pupil )
                        Profesjonalne sklepy internetowe MaxShop
                        Otwórz swój sklep internetowy z nami.

Komentarz

• Lukis
                          Dopiero zaczyna
                          • 2009
                          • 26

Ma ktoś jakiś polski przepis, na skonstruowanie takiego 'statywu' samemu, najlepiej jak najniższym kosztem?
                          Canon 450D | C18-55 IS | C50mm f/1.8 | Samyang 8mm fisheye | Sunpak PZ42X

Komentarz

• iso
                            Uzależniony
                            • 2009
                            • 547

Zamieszczone przez quins
                            Co do jakości tych zdjęć w ruchu na długich czasach to może jest tak:
                            1- robią fotkę na długim czasie w spoczynku
                            2- robią fotkę w ruchu
                            3- łączą obie fotki w PSie wymazując zbędne elementy
                            po co byłaby fotka na długim czasie w spoczynku? koledzy już od początku piszą o rigu czyli rurce podczepionej na samochód. samochód rusza otwiera się migawkę i mamy fotkę. Samochód będzie ostry koła i tło poruszone. później tylko w PS usuwamy widoczny rig i ot cala magia

Komentarz

• esteper
                              Uzależniony
                              • 2006
                              • 635

Zamieszczone przez Lukis
                              Ma ktoś jakiś polski przepis, na skonstruowanie takiego 'statywu' samemu, najlepiej jak najniższym kosztem?
                              Przyssawki do szyb, odpowiednio długa i sztywna rura, byle jak najlżejsza, na końcu głowica statywowa.
                              Rurę mocujesz do przyssawek w dowolny sposób jaki będziesz chciał, byle się trzymało (stabilnie). Głowicę warto przykręcić śrubą.
                              Przyssawki warto takie z "pompką", żeby odessać powietrze, lepiej się trzymają.
                              Można na końcu zamocować Manfrotto Magic Arm + SuperClamp + szybkozłączkę, da Ci to pewne pole manewru w nie ruszając samych przyssawek.
                              5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Komentarz

• Goomis
                                Pełne uzależnienie
                                • 2006
                                • 1893

Zamieszczone przez Lukis
                                post #51 czytałeś kolego uważnie? Za 2 tyg. będziesz mógł mieć taki przepis. Ja na pewno kupię, przymierzam się do riga jak pies do jeża - z jakiś rok już będzie(odkąd kumpel kupił audiczkę) ale chroniczny brak czasu, lenistwo i problem ze zgraniem się z kumplem skutecznie to uniemożliwiają :-P Może jak będę miał dobry how-to to i może większa chęć najdzie - tym bardziej, że inny kumpel zaczął się bawić w sprowadzanie aut i będzie co focić
                                5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Komentarz

Pracuję...