XI AirShow Radom 29-30.08.2009

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pawel-foto
    Początki nałogu
    • 2008
    • 342

Zamieszczone przez CezaryM
    Byłem 300 m - 500 m od miejsca tragedii. Zrobiłem ostatnie zdjęcie w jego locie. Potem na chwilę mi zniknął za drzewami. Czekaliśmy aż zawróci. Po chwili usłyszeliśmy głuchy huk. Wszyscy myśleliśmy, że to na Skaryszewskiej stuknęły się samochody. I nagle krzyk - "rozbił się". Nikt nie wierzył. Dopiero jak zobaczyliśmy dym (nie był za duży) - uzmysłowiłem sobie, że to prawda. ....
    Byliśmy obok z kolegą na dachu obok miejsca gdzie się stukneły się właśnie te samochody. I jak podnieśliśmy głowy to nad lasem był dym.....
    1DIII, 6D, 450D; G10. S 8/3,5(F); S 14/2,8; C15/2,8(F); C 16-35/2,8 II; C 24-70/2,8; 28-105/3,5-4,5; C 50/1,4; C 135/2,0; C 70-200/2,8 IS; C 70-200/4; C Ex.1,4x II; C Ex.2x II, 580Ex II; 430Ex.... Studio w Kielcach (7xELFO)-możliwość wynajęcia ... SPRZEDAM:C 24-70/2,8, C 20/2,8....KUPIĘ obudowę podwodną do G10 (WP-DC28)

Komentarz

• ds74
      Bywalec
      • 2009
      • 241

Zamieszczone przez rypson
      WOW.... Polska.... <szok>
      A później przy wejściu były przepychanki co by oddać pieniądze za bilety bo pokazy były takie krótkie.

Komentarz

• aqua
        Uzależniony
        • 2004
        • 727

film:
        http://www.wiadomosci24.pl/artykul/r...107946--2.html

Czyli jednak udalo sie odwrocic samolot bo ostatnie zdjecia fotografujacych na Skaryszewskiej sa jak samolot leci na plecach, i na zdciach wyglada mial wylaczone dopalacze, chyba ze ich nie widac?
        Czy spaliny mog miec rozny kolor, bo na jednych zdjeciach nie ma ich wcale a na drugich sa?

Komentarz

• pawel-foto
          Początki nałogu
          • 2008
          • 342

Jest prośba o wysyłanie wszelkich zdjęć i filmów z tego lotu do organizatora pokazu.
          1DIII, 6D, 450D; G10. S 8/3,5(F); S 14/2,8; C15/2,8(F); C 16-35/2,8 II; C 24-70/2,8; 28-105/3,5-4,5; C 50/1,4; C 135/2,0; C 70-200/2,8 IS; C 70-200/4; C Ex.1,4x II; C Ex.2x II, 580Ex II; 430Ex.... Studio w Kielcach (7xELFO)-możliwość wynajęcia ... SPRZEDAM:C 24-70/2,8, C 20/2,8....KUPIĘ obudowę podwodną do G10 (WP-DC28)

Komentarz

• CezaryM
            Coś już napisał
            • 2008
            • 85

Ostatnie moje zdjęcie - Su na plecach. Jutro w nie zajrzę.... I wyślę do organizatorów.
            Tu miał być mądry tekst ale się skasował.

Komentarz

• aqua
              Uzależniony
              • 2004
              • 727

Zamieszczone przez pawel-foto
              Jest prośba o wysyłanie wszelkich zdjęć i filmów z tego lotu do organizatora pokazu.
              Na jaki @ i w jaki rozmiarach?

Komentarz

• Makudonarudo
                Początki nałogu
                • 2006
                • 381

UWAGA ! Osoby posiadające materiały foto-wideo mogące pomóc ustalić przyczyny wypadku samolotu Su-27 podczas AirShow 2009 w Radomiu proszone są o przesyłanie materiałów do: Rzecznik Prasowy DSP [email protected] lub [email protected]
                Prosimy przesyłać wyłącznie materiały związane z wypadkiem.

http://lotnictwo.net.pl/3-tematy_ogo...w_radomiu.html

Komentarz

• pawel-foto
                  Początki nałogu
                  • 2008
                  • 342

Zamieszczone przez aqua
                  Na jaki @ i w jaki rozmiarach?
                  Wysłałem zapytanie czy chcą pełną rozdzielczość i bez obróbki.Oraz czy cały przelot czy tylko ten ostatni odwrócony.

Komentarz

• allxages
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 2549

No a może coś tutaj tak wrzucić?

Komentarz

• Krzychu
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 3611

Zamieszczone przez allxages
                      No a może coś tutaj tak wrzucić?
                      Będzie, ale wrzuć trochę na luz może - bo ja osobiście nie mam na razie ochoty nawet zacząć je obrabiać...
                      Pozdrowienia,
                      KZ
                      KZ Aviation Photography

Komentarz

• arcadio

Zdjęcie SU-27 zrobione w sobotę...

Komentarz

• marekm
                          • 2006
                          • 2

Ostatnie zdjęcie Su które zrobiłem:

to już jest po tym jak przeleciał nad sektorem południowym, nad lasem, kilka sekund później już nie było słychać silników (żadnego uderzenia też nie)
                          że niby blog | troszkę zdjęć

Komentarz

• demir
                            Dopiero zaczyna
                            • 2006
                            • 28

Zamieszczone przez aqua
                            film:
                            http://www.wiadomosci24.pl/artykul/r...107946--2.html

Czyli jednak udalo sie odwrocic samolot bo ostatnie zdjecia fotografujacych na Skaryszewskiej sa jak samolot leci na plecach, i na zdciach wyglada mial wylaczone dopalacze, chyba ze ich nie widac?
                            Czy spaliny mog miec rozny kolor, bo na jednych zdjeciach nie ma ich wcale a na drugich sa?
                            Stałem pod lasem, po przeciwnej stronie pasa, ale na terenie lotniska. Su przeleciał nam nad głowami, prostując się, ostatnie zdjęcie mam zrobione jak wchodzi nad las, lecąc już w normalnej pozycji, bez dopalaczy. Potem zniknął mi z oczu, a po kilku sekundach zapadła cisza, silniki zgasły ewidentnie. Od razu pojawiły się czarne myśli. A po kilku sekundach dym nad lasem.
                            Z filmu wynika, że w ciągu tych kilku sekund, gdy był nad lasem nabierał wysokości. Potem zgasły silniki i poszedł jak kamień w dół.
                            Nie mam pojęcia czemu się nie katapultowali.
                            Ostatnie foto, może 5-10 sek później zapadła cisza:

Komentarz

• Krzychu
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 3611

Ja byłem za zachodnim i w pierwszej chwili dla mnie tak właśnie wyglądało jakby obcięło im silniki..... Wyślijcie te zdjęcia Panowie do DSP bo mogą coś wnieść do sprawy...
                              Pozdrowienia,
                              KZ
                              KZ Aviation Photography

Komentarz

• Vitez
                                zło konieczne
                                • 2004
                                • 19804

Zamieszczone przez demir
                                Nie mam pojęcia czemu się nie katapultowali.
                                Gdybyś miał wybór:
                                - katapultować się ratując ratując dwa ludzkie istnienia (swoje i kolegi) i samolot spada w zabudowania potencjalnie zabierając kilka, kilkanaście ludzkich istnień
                                - do ostatniej chwili próbować wysterowywać samolot bez ciągu i siły nośnej na pole, będąc prawie pewnym że to próba samobójcza

Co byś wybrał?

Cessna w Krakowie podobnie - spadła między drzewa a nie na ulicę/lotnisko pełne ludzi. Głównie dzięki doświadczeniu pilota, który wiedział co go czeka.

Zresztą wszelkie dywagowanie ma taki sam sens jak plotki co niedługo wypuści Canon . Lepiej poczekać na ustalenia komisji.

Spadł na moich oczach (byłem w sektorze południowym dla spotterów/prasy) za drzewa i ta cisza... taką samą ciszę słyszałem dwa lata temu...

Komentarz

Pracuję...