Pierwsze kroki z portretem prosze o wskazowki

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • CrazyEyesDogg
    Bywalec
    • 2008
    • 201

Zamieszczone przez dreamstorm
    Potwierdzasz tylko tą wypowiedzą to co pisałem wcześniej.
    Pięknie się podsumowałeś. Następnym razem radziłbym się jednak zastanowić zanim coś takiego napiszesz.
    Pogrążasz się człowieku

A ja jutro idę na mały spacer z aparatem więc na pewno coś wrzucę. Tymczasem jeszcze jedna fotka z tego samego dnia w który testowałem blendę

.

Komentarz

• dreamstorm
      Uzależniony
      • 2009
      • 642

Zamieszczone przez CrazyEyesDogg
      Pogrążasz się człowieku
      Fajnie, że bronisz kolegę. Zastanów się tylko czy warto.
      Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5

Komentarz

• micles
        Zablokowany
        • 2006
        • 4359

Ja się do niego nie przyznaję

Tymczasem jeszcze jedna fotka z tego samego dnia w który testowałem blendę
        Ta pani ma laser w czole, że tak fajnie nim świeci? Kolejny kombinator Jak już robisz pod słońce, to staraj się, żeby było czymś zasłonięte (np głową). To, że nie ma go w kadrze, to nie znaczy jeszcze, że nie zrobi ci odblasków, które w tym wypadku nie dodają piękna temu zdjęciu. Druga sprawa, to to, że mama podchodzi już pod murzynkę przy tej konwersji do BW. Osobiście podciągnąłbym ją przynajmniej do poziomu jasności skóry córki.

Komentarz

• kucza21
          Uzależniony
          • 2007
          • 518

Micles jak pisałem, że czasem dobrze komuś dosadnie pojechać to w przypadku 2743 moim zdaniem przesadziłeś. Dajcie już panowie spokój

Komentarz

• CrazyEyesDogg
            Bywalec
            • 2008
            • 201

Hmmm, przy standardowych ustawieniach forum parędziesiąt stron temu wstawiałem swoje pierwsze foty... Looknij, według mnie warto było posłuchać :rolleyes: Chodź nie zawsze się zgadzam z kimś do końca warto posłuchać kto ma co do powiedzenia

W dużym stopniu pomógł mi również micles chodź nie zawsze 'prowadzi za rączkę' co i jak trzeba zrobić

Zamieszczone przez micles
            Ja się do niego nie przyznaję

Ta pani ma laser w czole, że tak fajnie nim świeci? Kolejny kombinator Jak już robisz pod słońce, to staraj się, żeby było czymś zasłonięte (np głową). To, że nie ma go w kadrze, to nie znaczy jeszcze, że nie zrobi ci odblasków, które w tym wypadku nie dodają piękna temu zdjęciu. Druga sprawa, to to, że mama podchodzi już pod murzynkę przy tej konwersji do BW. Osobiście podciągnąłbym ją przynajmniej do poziomu jasności skóry córki.
            I kto tu ma dziwne poczucie humoru Chyba że mówisz serio :-(

Heh, no w sumie jak teraz tak patrze to trochę dziwnie wygląda - oko saurona na czole czy coś :-?

Hmmm, jak bym miał określić w skali od 1/10 kto jaka ma karnacje to dziewczyna wyżej dostaje 8/10, a dziewczynka co najmniej 3/10. Pomyśle następnym razem o korekcji tonalnej...

Zamieszczone przez kucza21
            Dajcie już panowie spokój
            Też jestem za :wink:
            .

Komentarz

• Mad_Mac
              Pełne uzależnienie
              • 2009
              • 1458

Zamieszczone przez kucza21
              Dajcie już panowie spokój
              Jak najbardziej za. Od tego jest priv.

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
              Google: Precious-moment photography UK

Komentarz

• dreamstorm
                Uzależniony
                • 2009
                • 642

Jakby co zapraszam na prv, choć oczywiście myślę, że co już mieliśmy powiedzieć to powiedzieliśmy (przynajmniej ja).
                Fotki z serwera już usunięte. Szkoda, żeby wisiały tak długo, bo to są bardzo prywatne zdjęcia. Już wcześniej miałem poważny dylemat czy w ogóle zamieszczać. Absolutnie nie żałuję decyzji. Po przebrnięciu tego całego wątki i jeszcze jednego wątku autorstwa Allgsm widzę na co zwracać uwagę i że trzeba być jeszcze bardziej krytycznym. Zyskałem też sporo miejsca na dysku, bo wywaliłem masę zdjęć :-) Dzięki wszystkim. I proszę - o bardziej konstruktywne wypowiedzi w przyszłości.
                Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5

Komentarz

• CrazyEyesDogg
                  Bywalec
                  • 2008
                  • 201

Po przebrnięciu tego całego wątki i jeszcze jednego wątku autorstwa Allgsm widzę na co zwracać uwagę i że trzeba być jeszcze bardziej krytycznym. Zyskałem też sporo miejsca na dysku, bo wywaliłem masę zdjęć :-) Dzięki wszystkim. I proszę - o bardziej konstruktywne wypowiedzi w przyszłości.
                  Widzisz... Nie bolało

A ja dodam fotkę z innej beczki

.

Komentarz

• Mad_Mac
                    Pełne uzależnienie
                    • 2009
                    • 1458

CrazyEyesDogg Fota bardzo mi sie podoba, naprawde swietna ale ta miniaturka to jakas pomylka psuje cala duza fotke.

Micles zdradz mi prosze jak dokladnie przyswiecales fotografujac pania Darie S bo fotka jest moim zdaniem naprawde profi.

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200

Komentarz

• CrazyEyesDogg
                      Bywalec
                      • 2008
                      • 201

To może to zestawienie wam się spodoba

.

Komentarz

• Stanislaw
                        Bywalec
                        • 2008
                        • 124

fajnie jakby na lewym miała otwarte oczy. Dla mnie zdjęcia w dyptyku muszą się uzupełniać nawzajem :P
                        EOS R + 6D + 24L + 35IS + 50 1.4 + 85 1.8

Fotograf ślubny Opole
                        facebook

Komentarz

• Mad_Mac
                          Pełne uzależnienie
                          • 2009
                          • 1458

Rzeczywiscie z otwartymi oczami bylo by lepiej ale i tak mi sie podoba.
                          Doswietlales blenda?

Komentarz

• CrazyEyesDogg
                            Bywalec
                            • 2008
                            • 201

Chodziło o pokazanie make-up'u Niestety bez blendy

Ok, to macie z open/close (kliknijcie - powiększy się):

Btw. pytanie kieruje do Viteza, chyba że ktoś po za nim się zna Jakie kosmetyki do podkładu są najlepsze tak, aby cera nie 'świeciła'??
                            Ostatnio edytowany przez CrazyEyesDogg; 20618.
                            .

Komentarz

• gunia1990
                              Uzależniony
                              • 2008
                              • 550

matowe? na pewno nie żaden podkład rozświetlający.. matowe cienie, dobry puder.. to wszystko
                              galeria CB / ludzie... / picasa

Komentarz

• Vitez
                                zło konieczne
                                • 2004
                                • 19804

Btw. pytanie kieruje do Viteza, chyba że ktoś po za nim się zna Jakie kosmetyki do podkładu są najlepsze tak, aby cera nie 'świeciła'??
                                1. Baza matująca z silikonem (silikon zatrzymuje wydzielinę z twarzy by się nie tłuściła) - Dior Orchidea, MAC 'silikonowa baza matująca' , Sephora (w ostateczności)

2. Matujący podkład bez zawartości olejków i składników nawilżających (musi być gruby i ciężki) - MAC Studio Fix fluid; firmy Rimmel, Vichy, Estee Lauder, Kryolan mają też takie podkłady.

3. Puder matujący transparentny działający na zasadzie bibułek matujących ; można go nakładać warstwowo bo jest lekki - MAC Blot Powder, Inglot puder transparentny.

Oczywiście kolorystykę tych kosmetyków trzeba dobrać do cery/skóry i pokrywać nie tylko samą twarz a i co najmniej dekolt - tak by nie było wyraźnej granicy między skórą 'poprawianą' a obszarem już bez kosmetyków.

Powyższe detale podała moja dziewczyna-modelka-wizażystka ( www.anialaban-wizaz.maxmodels.pl )

A gdyby ktoś marudził "a tańszych kosmetyków to nie ma? " to poradzę że te podane warto kupić, bo mają dwie główne zalety. Po pierwsze - działają na pewno tak, jak mają działać (praktycznie brak obawy o spocenie/świecenie się modelki w czasie sesji) . Po drugie - są bardzo wydajne. Nie trzeba ich wiele zużywać na jedną sesję, więc cena przekłada się praktycznie na wiele miesięcy używania, co już nie wychodzi tak drogo.
                                Można oczywiście kupić dowolne, tańsze kosmetyki, tak jak można te same ujęcia zrobić kitem 18-55 zamiast 17-55 2.8 IS - mniej więcej taka różnica.

Komentarz

Pracuję...