50D powrót do poprzedniego firmware

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Jasper
    Bywalec
    • 2008
    • 152

50D powrót do poprzedniego firmware

Podobno było na forum ale jakoś nie mogę znaleźć.
    Czy można z powrotem wgrać poprzedni soft? Czy nie namiesza się w oprogramowaniu? Jak znaleźć poprzedni firmware ( 1.0.3.) skoro na stronie już tylko jest 1.0.6.?
    Oczywiście przede wszystkim nie chciałbym zepsuć, więc podchodze do kwestii ostrożnie.
  • RomanS
    Uzależniony
    • 2007
    • 830

Bylo juz na ten temat. Mozna, nie bedzie zadnego klopotu. Oczywiscie trzeba miec poprzednie oprogromowanie.

Komentarz

• Jasper
      Bywalec
      • 2008
      • 152

No piękne dzięki! Ale dalej nie wiem skąd wytrzasnąć soft 1.0.3. Nawet ja znajdę w necie i zgrywam ( podany jako 1.0.3.) to i tak zgrywa sie nowy 1.0.6. Może ktos jeszcze ma?

Komentarz

• Yoshitaka
        Uzależniony
        • 2006
        • 585

Zamieszczone przez Jasper Zobacz wpis
        No piękne dzięki! Ale dalej nie wiem skąd wytrzasnąć soft 1.0.3. Nawet ja znajdę w necie i zgrywam ( podany jako 1.0.3.) to i tak zgrywa sie nowy 1.0.6. Może ktos jeszcze ma?
        Że niby co ??

A ten sprawdzałeś ?

lub

oraz
        Canon 50D + dodatki

Komentarz

• RomanS
          Uzależniony
          • 2007
          • 830

Jasper - Mam ten plik, powiedz gdzie go mam wyslac. Niestety cytowane powyzej adresy daja versja 1.06

Komentarz

• Yoshitaka
            Uzależniony
            • 2006
            • 585

Zamieszczone przez RomanS Zobacz wpis
            Jasper - Mam ten plik, powiedz gdzie go mam wyslac. Niestety cytowane powyzej adresy daja versja 1.06
            Dwa z trzech tak.
            Pod ostatnim linkiem jak ściągamy z "Backup Download Server" jest jeszcze wersja 1.0.3.
            Ostatnio edytowany przez Yoshitaka; 7067.
            Canon 50D + dodatki

Komentarz

• tezmarek
              Uzależniony
              • 2009
              • 840

Podobno było na forum ale jakoś nie mogę znaleźć.
              Czy można z powrotem wgrać poprzedni soft? Czy nie namiesza się w oprogramowaniu? Jak znaleźć poprzedni firmware ( 1.0.3.) skoro na stronie już tylko jest 1.0.6.?
              Oczywiście przede wszystkim nie chciałbym zepsuć, więc podchodze do kwestii ostrożnie.
              A jakie problemy sprawia wersja 1.0.6?

Komentarz

• Yoshitaka
                Uzależniony
                • 2006
                • 585

Zamieszczone przez tezmarek Zobacz wpis
                A jakie problemy sprawia wersja 1.0.6?
                Po zrobieniu 100 zdjęć aparat wybucha

Jak bardzo chcesz wiedzieć to poszukaj, bo był temat szeroko wałkowany.
                Canon 50D + dodatki

Komentarz

• tezmarek
                  Uzależniony
                  • 2009
                  • 840

Zamieszczone przez Yoshitaka Zobacz wpis
                  Po zrobieniu 100 zdjęć aparat wybucha

Jak bardzo chcesz wiedzieć to poszukaj, bo był temat szeroko wałkowany.
                  Jesli chodzi o "szumy" to sam go wałkowałem . Generalnie problem pozostał nierozstrzygniety - podawane były przykłady świadczące iz szumy są większe (RAW) lub wyraźnie mniejsze (SRAW1). Jak dla mnie remis. Dlatego podstępnie pytam co niepokojącego zauważył użytkownik wersji 1.0.6 który potencjalnie nie został jeszcze "skażony" tamtą dyskusją

Komentarz

• Yoshitaka
                    Uzależniony
                    • 2006
                    • 585

Zamieszczone przez tezmarek Zobacz wpis
                    Jesli chodzi o "szumy" to sam go wałkowałem . Generalnie problem pozostał nierozstrzygniety - podawane były przykłady świadczące iz szumy są większe (RAW) lub wyraźnie mniejsze (SRAW1). Jak dla mnie remis. Dlatego podstępnie pytam co niepokojącego zauważył użytkownik wersji 1.0.6 który potencjalnie nie został jeszcze "skażony" tamtą dyskusją
                    Pewnie pochwalił się, że ma nową wersję softu i ktoś go uświadomił, że na tym sofcie bardziej szumi matryca i stary soft jest lepszy.
                    I stąd cała zadyma. Używam 1.0.6 i nie znalazłem powodu, żeby wracać do wcześniejszych wersji.
                    Ale ja używam aparatu do fotografowania a nie onanizowania się
                    Canon 50D + dodatki

Komentarz

• Jasper
                      Bywalec
                      • 2008
                      • 152

Pewnie pochwalił się, że ma nową wersję softu i ktoś go uświadomił, że na tym sofcie bardziej szumi matryca i stary soft jest lepszy.
                      I stąd cała zadyma. Używam 1.0.6 i nie znalazłem powodu, żeby wracać do wcześniejszych wersji.
                      Ale ja używam aparatu do fotografowania a nie onanizowania się
                      Bardzo dowcipne i śmieszne uwagi. Dziękuję.Ja nie onanizuje się zwłaszcza, że na studiach w Krakowie byłem wiele lat temu. ;-)
                      A jeśli chodzi o przedmiotowy problem to po prostu chciałem popróbować m. in. z tego powodu:

chociaż wiem ,że lepsze jest wrogiem dobrego ale przecież zawsze można wrócić. Pozdrawiam
                      !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                      Dwa z trzech tak.
                      Pod ostatnim linkiem jak ściągamy z "Backup Download Server" jest jeszcze wersja 1.0.3.
                      I tu miałeś rację. To chyba jedyne miejsce gdzie pozostał stary soft. Jak pisałem wcześniej spróbuję sie pobawić. Przy okazji po sąsiedzku Dzięki!
                      Ostatnio edytowany przez Jasper; 16852. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• adi760303
                        Początki nałogu
                        • 2008
                        • 317

Bardzo dowcipne i śmieszne uwagi. Dziękuję.Ja nie onanizuje się zwłaszcza, że na studiach w Krakowie byłem wiele lat temu. ;-)
                        A jeśli chodzi o przedmiotowy problem to po prostu chciałem popróbować m. in. z tego powodu:

chociaż wiem ,że lepsze jest wrogiem dobrego ale przecież zawsze można wrócić. Pozdrawiam
                        !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

I tu miałeś rację. To chyba jedyne miejsce gdzie pozostał stary soft. Jak pisałem wcześniej spróbuję sie pobawić. Przy okazji po sąsiedzku Dzięki!
                        Ja tez mam 50D z 1.0.6 i nie narzekam.

Komentarz

Pracuję...
                        X