nieuczciwy kupujący Conrado5 - ostrzegam!

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Wiesiek_TGT
    Coś już napisał
    • 2005
    • 78

nieuczciwy kupujący Conrado5 - ostrzegam!

Witam

31 stycznia sprzedałem tym forum Canona 5D ogłaszając sie na tym forum
    3000 PLN z dodatkową matówką i akumulatorem.
    Kupił go ten gość http://canon-board.info/showthread.php?t=43354
    Wcześniej sprzedałem mu 70-200/2,8
    Przesłał nie cała kasę a ja mu wysłałem aparat. Twierdził , że to kilka dni.
    Od 4 stycznia nie odbiera moich telefonów, nie odpisuje na maile ani na wiadomości na GG.
    Ostrzegam prze tym oszustem

Wiesiek
    Ostatnio edytowany przez gwozdzt; 3209. Powód: edit thread
    www.tgt.pl/galeria_wieslaw_czerniawski
  • gietrzy
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 5727

Wiesiek, napisz coś konkretniej, czy masz korespondencję pisemną, w której Conrado zobowiązuje się zwrócić tobie pozostałą należność.
    Proszę o to dlatego, że przeczytawszy twój post zadzwoniłem do Conrado i ten twierdzi, że kontaktował się z tobą wczoraj i wszystko macie dogadane.
    Ze swojej strony deklaruję czas i chęci by udać się do miejscowości K, by porozmawiać z Conrado lub z kimś innym...
    the silence is deafening

Komentarz

• Wiesiek_TGT
      Coś już napisał
      • 2005
      • 78

Zamieszczone przez gietrzy
      Wiesiek, napisz coś konkretniej, czy masz korespondencję pisemną, w której Conrado zobowiązuje się zwrócić tobie pozostałą należność.
      Proszę o to dlatego, że przeczytawszy twój post zadzwoniłem do Conrado i ten twierdzi, że kontaktował się z tobą wczoraj i wszystko macie dogadane.
      Ze swojej strony deklaruję czas i chęci by udać się do miejscowości K, by porozmawiać z Conrado lub z kimś innym...

Zadzownił dopiero wczoraj jak mu zagrosiłem, że opiszę sprawe na forach na których sie logował. Powiedział, że nie ma pieniędzy i może w sobotę będzie miał.
      Ja mu dałem czas do dzisiaj do 12:00

Moje ogłoszenie, ktore znikło z tego forum zawierało opis aparatu i cenę

Dla mnie jeśli ktos przez tydzień nie odpowiada (kilkadziesią telefonów, maili wiadomości GG z mojej strony) i nie chce oddac pieniędzy a loguje się na fora , jest na GG jest oszustem.
      Niewiele mam więcej do dodania.
      Żałuję , że zaufałem takiemu typowi.

Wiesiek
      www.tgt.pl/galeria_wieslaw_czerniawski

Komentarz

• wojkij
        Pełne uzależnienie
        • 2007
        • 1915

Tutaj masz konto allegro "kolegi"- coś mi tu śmierdzi...

http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=7435739
        www.kwapisz.org

Komentarz

• czajna
          Początki nałogu
          • 2005
          • 401

Zamieszczone przez wojkij
          Tutaj masz konto allegro "kolegi"- coś mi tu śmierdzi...

http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=7435739
          To jest jego konto, ale też zawieszone:
          http://allegro.pl/show_user.php?uid=3873917
          wg. http://209.85.129.132/search?q=cache...lnk&cd=3&gl=pl

Komentarz

• MM-architekci
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 2227

Ten osobnik generalnie zajmuje sie handlem sprzetem foto , co do tego nie wnikam , kazdy robi co chce , ale to tak na marginesie calej sprawy , wiec nie popuszczaj bo pieniadze to on na pewno ma.
            no comment...

Komentarz

• Rafał32
              Bywalec
              • 2007
              • 129

Skoro nie ma kasy-niech odesle Ci obiektyw a Ty oddasz mu co jego.
              Jesli nie to juz inny temat..
              Aparat Foto

Komentarz

• wojkij
                Pełne uzależnienie
                • 2007
                • 1915

W aukcjach konta podanego w moim linku nr gg zgadza się z tym w ogłoszeniu - nr tel jest inny ale w erze prepaid to nie problem. Gość z dwoma zawieszonymi kontami allegro - ja już bym był na komisariacie
                Ostatnio edytowany przez wojkij; 11622.
                www.kwapisz.org

Komentarz

• Conrado5
                  Zablokowany
                  • 2007
                  • 36

Panowie,
                  bez przesady, pieniądze Panu Wiesławowi już zwróciłem,
                  właśnie dokonałem przelewu,
                  z tego co widzę to mnie już oceniliście,
                  szkoda, że żaden z Was mnie nie zna, poza Gietrzy

Nie odpowiadałem na telefon bo podczas zajęć w L.O. nie można odbierać telefonu, jestem prawie cały czas aktywny na forum bo z mojego komputera korzysta rodzina,
                  Ostatnio jest u mnie strasznie ciężko z czasem bo mam zajęcia, koniec semestru, remont w domu i nie miałem głowy do tego...

Z drugiej strony rozumiem zdenerwowanie Pana Wiesława, z tym, nie mogę pojąć dlaczego napisał do moich znajomych na NASZA.KLASA o tym problemie skoro wiedział, iż jest rozwiązany, nie ma co zemsta za 10 dni zwłoki ze spłatą 3% kwoty...super ...

Konto na allegro mam zablokowane za rachunki, znów nie dotrzymywanie terminów...
                  No może mnie to czegoś nauczy...

Mam nadzieję, że chociaż 1% z Was zrozumie, jak nie to szkoda...w końcu mam tylko 18 lat i moją pasją jest oszukiwanie, a nie robienie zdjęć...

Pozdrawiam
                  Konrad

P.S
                  Szkoda, że Pan Wiesław nie wspomniał o tym, że miały być 3 akumulatory, a są 2 i to podróbki, matryca jest tak brudna jakby ktoś zmieniał obiektywy na pustyni, a nie w teatrach jak to miało być, ale tego się już nie widzi...no cóż,

jak to powiedział pewien Św.P, profesor: "sprawiedliwość jest na tym świecie tylko w jednym miejscu : w słowniku języka polskiego przy indeksie spr..."

Uważam wątek, za godny zamknięcia. już i tak wylało się za dużo zarzutów pod moim adresem, ale cóż...takie jest życie.

Komentarz

• Kolekcjoner
                    Obertroll
                    • 2006
                    • 18793

Nie nie takie życie. Tacy ludzie 8). Możesz mieć pretensje tylko do siebie o to wszystko.
                    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                    Kapitan Wagner

Komentarz

• Bronekc1

Pacta sum servanta
                      Jeżeli nie mogłeś odebrać telefonu to trzeba było oddzwonić, każdy telefon ma taką funkcję…
                      To że ktoś się zdenerwował i chwytał się wszelkich możliwych sposobów żeby się z tobą skontaktować wydaje się całkowicie uzasadnione.
                      Argument w stylu mam 18 lat, handluje drogim sprzętem i wybaczcie mi jeśli gogoś oszukam też jakoś do mnie nie przemawia…
                      Może Wiesiek_TGT powinien zadzwonić do skarbówki żeby troche skontrolowała ten twój „biznes”…
                      Do wściekłości doprowadza mnie głupie tłumaczenie w takich sytuacjach...!

Komentarz

• Conrado5
                        Zablokowany
                        • 2007
                        • 36

myślę, że sprawa jest już rozwiązana, mam nadzieję, że to szybko zamkniemy

Komentarz

• Kolaj
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 3293

Zamieszczone przez Conrado5
                          myślę, że [...]
                          Myślę, że coś jeszcze wypadałoby Wieśkowi powiedzieć...

Komentarz

• Kolekcjoner
                            Obertroll
                            • 2006
                            • 18793

Takie magiczne słowo 8).
                            "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                            Kapitan Wagner

Komentarz

• Kolaj
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 3293

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                              Takie magiczne słowo 8).
                              Nie podpowiadaj

Komentarz

Pracuję...