widze ze pojawiaja sie teraz same fakty w sprawie nowego 5D :P
5D i co dalej... ?
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
-
To jest czyjaś prywatna strona utrzymywana jako hobby. Nawet Ty sobie możesz tam wpisać kod na "Dupę Maryny" albo 17D mark 15.
MarcinChciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.Komentarz
-
Pewnie masz rację, ale:
1. http://www.upcdatabase.com/item/0013803010251
2. http://www.upcdatabase.com/item/0013803023787
Jeżeli się sprawdzi to co kiedyś czytałem na tym forum, że wyjdzie półprofi FF i profi FF - to szacunek dla tej stronki (nawet sens numeracji byłby możliwy: najniższy model FF 9D i wyższy od 5D a niższy od Marków - 4D)
PozdroOstatnio edytowany przez kosa666; 12938.
Komentarz
-
Sens tego jest o tyle marnyPewnie masz rację, ale:
1. http://www.upcdatabase.com/item/0013803010251
2. http://www.upcdatabase.com/item/0013803023787
Jeżeli się sprawdzi to co kiedyś czytałem na tym forum, że wyjdzie półprofi FF i profi FF - to szacunek dla tej stronki (nawet sens numeracji byłby możliwy: najniższy model FF 9D i wyższy od 5D a niższy od Marków - 4D)
Pozdro
że ze względu na przesądy skośnokich body z cyfrą 4 w nazwie raczej już nie wypuszczą
.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Hehe... przeciez juz w niektorych (jednym napewno) kompakcie jest wbudowany GPS
Praktycznie to zaden wielki problem wrzucic fizycznie to to (i inne 'ficzery') w body - problem jest tylko jeden: CZY KLIENT ZA TO ZAPLACI
(Aku mozna mu zapakowac na plecy
- w koncu te ficzery sa prado-zerne
).
(Pracuje w firmie produkcyjnej i zajmuje sie CS => czasami klienci psiocza, ze cos moglo by byc JESZCZE lepsze - odpowiadam krotko: nie ma sprawy, to bedzie kosztowac tyle i tyle - zaplacisz? I najczesciej mowia, ze praktycznie to 'maybacha' czy 'veyrona' nie potrzebuja
bo 'vw' czy innym 'toyotem' tak samo sie jezdzi
- i przestaja marudzic
Ci, ktorym zalezy na opcji 'wylizana-full-wypas' placa gruba kase, ale takich to ledwie procent czy inny promil jest w calym tym torcie...).
...ani krzty talentu + 1,5kg sprzetu...
Komentarz
-
to całkiem możliwe, a 15 MPx na cropie oznacza, że potrafią na FF dać prawie 40 MPx.Nikony, Canony (EOS 50e, AE1, AV1, T70) Olympus, Pentaxy, Minolta, Leica, Hasselblad, Rolleiflex, Voigtlander, FKD (Praktica, Zenit, FED, Zorkij, Kiev, Smiena i to nie wszystko)Komentarz
-
Komentarz
-
Unfortunately 21 mpix zaczyna być więcej niż rozdzielczość optyczna obiektywów do FF. Sens pogoni za mpix ma granice w fizyce/optyce.
O tych 21mpix to Canon sam gdzieś napisał - nie mogę linka zaleźć
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.Komentarz
-
Ale praktyka wykazuje ze jednak jest jeszcze zapas, odpowiednik 30mpix ma 450D i zanotowal poprawe w stosunku do 10mpix, nie widac tez mydla.
Jak osiagna granice to wtedy powinni jeszcze powiekszyc rozdzielczosc 4x aby nie interpolowac pikseli.Komentarz
-
Panie, panowie... no chyba jednak to będzie nowe FF od cmos-zill'i.
canon inc. straszy canonrumors!!!
http://www.canonrumors.com/index.php...y080827-181809
update: kazali m.in. usunąć logo - co z naszym forum
przypomnijmy
from canonrumors:
5D Mark II
This comes from a dude that seems to be right a lot lately.
* 21.1 MP 1.0x
* DIGIC IV
* ISO 100-6400 L:50 & H:12800
* 5 FPS
* 3.2" High Resolution Screen (LCD)
* 19 point AF
* HDMI Out
* Liveview
* HD Movie Mode
* Viewfinder: 100% Coverage
* Full weather sealing
* EF Lenses only
FAQU Canon - free net 4 everyone!Ostatnio edytowany przez gietrzy; 120.the silence is deafeningKomentarz
-
Ale to są tylko pojedyncze sztuki, w dodatku najczęściej dość stare. Jakieś 20/2.8, 35/2 i podobne. Nowe, popularne szkła dają sobie spokojnie radę. Mało tego, nawet niezależne wypadają całkiem dobrze.
Miałem możliwość podłączenia sigmę 150/2.8 do DsIII i nie miałem najmniejszych zarzutów do tego połączenia.
Bo nie masz możliwości obejrzenia obrazu z tej części obiektywu, gdzie mydło występuje aż miło. Wszystko ma swoje granie, na szczęście praktycznie nikt z nas amatorów nie drukuje codziennie A0 w 300dpi, więc szkła, które są spokojnie wystarczą.JarekKomentarz
-
Gietrzy - ale to info juz bylo pare postow wczesniej
Co pakowania matryc Mpix - moim zdaniem, przy technologii C, mogliby sprobowac (a moze juz dawno R&D nad tym pracuje?) powalczyc z matrycami typu FOVEON
Nie ma siatki Bayer'a, nie ma potrzeby interpolowania obrazu z sasiednich pikseli, skupiaja sie na tym, bo to nie szumialo (FOVEON'y grzeja sie strasznie), jest FF, dopracowuja rozpietosc tonalna, rozdzielczosc super 
No dooobra, koniec marzen
Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Wiesz, ale to jest 21 (czy ileśtam) pikseli w macierzy Bayera. Zwiększanie upakowania (trochę) powyżej limitu dyfrakcyjnego może nam dać:
1. Brak mory przy braku filtru antyaliasowego - to obiektyw będzie naszym filtrem
2. Brak jakichkolwiek artefaktów demozaikowania Bayerowskiego - i żadna Sigma nie będzie nam mówić i wrzeszczeć, że czarne jest zielone!Fotograf platoniczny
Komentarz
Komentarz