[papuziara] do rozmowy kwalifikacyjnej

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • missgruszka
    Dopiero zaczyna
    • 2007
    • 35

Zamieszczone przez Vitez
    Działa, tylko trzeba się wyrobić w pół godziny, a najlepiej wyrobić sobie nawyk przeczytania swojego posta (zajmuje to przecież max kilka sekund) PRZED naciśnięciem 'Zatwierdź odpowiedź' lub tuż po jego wysłaniu.
    I tak też właśnie zrobiłam... doskonale wiem, że na edycję jest pół godziny Ale odkąd zainstalowałam firefoxa 3 nie działa u mnie ani szybka odpowiedź, ani właśnie edycja... ??:

przepraszam za ot.

Papuziara - mimo wszystko życzę powodzenia w dostawaniu się na ASP - wiem co to znaczy Też się powoli szykuję, ale na grafikę za rok cz dwa

A może wyjaśnij, dlaczego wybrałaś akurat fotografię?
    galeria na CB
    zdjęcia ślubne

Komentarz

• Vitez
      zło konieczne
      • 2004
      • 19804

Zamieszczone przez missgruszka
      I tak też właśnie zrobiłam... doskonale wiem, że na edycję jest pół godziny Ale odkąd zainstalowałam firefoxa 3 nie działa u mnie ani szybka odpowiedź, ani właśnie edycja... ??:

przepraszam za ot.
      To i ja przepraszam za OT ale to jest właśne powód dlaczego ściągnąłem ale nie zainstalowałem FF 3. Czekam aż Hazan zupdejtuje forum .

Komentarz

• ewa_olsztyn
        Początki nałogu
        • 2008
        • 311

Zamieszczone przez fotokor1
        Ewo w Olsztynie na Kortowie pomiędzy jakąś wodą a uczelnią było drzewo (...)
        Hmm... Nie wiem nic o nim, ale zapytam koleżankę, która tam długo mieszkała. Postaram się wytropić sprawę, a jak wytropię - zrobię Ci fotkę. A jakbyś się wybierała do Olsztyna - daj znać koniecznie!

Komentarz

• MacGyver
          Cenzor
          • 2006
          • 7043

Zamieszczone przez papuziara
          Wszystkie zdjęcia w tym wątku są jeszcze z kompaktu, kotek z lustra, które mam od bardzo niedawna - można dni policzyć.
          Tak jak już napisano, to bez znaczenia. Widziałem bardzo fajne zdjęcia robione aparacikami typu G5. Liczy się pomysł i świadome wykorzystanie sprzętu do jego realizacji. Odrobina wiedzy o zasadach kompozycji i technice fotografowania też raczej nie zaszkodzi.
          Zdjęcia, które tu pokazałaś są bardzo słabe, wszystkie. Jeśli poważnie myślisz o ASP odpuść w tym roku, potrenuj, postudiuj trochę teorii, oglądaj dużo zdjęć i idź na ten egzamin jak będziesz już na to gotowa. Próbując wystartować z Twoją obecną techniką i wiedzą nie osiągniesz nic, narazisz się tylko na bardzo przykrą sytuację.
          Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• brunovis
            Coś już napisał
            • 2008
            • 62

Zamieszczone przez papuziara
            Wszystkie zdjęcia w tym wątku są jeszcze z kompaktu, kotek z lustra, które mam od bardzo niedawna - można dni policzyć.
            Kiedyś oglądałem zdjęcia (dawno) z kompaktu Nikona (aparat pożyczony). Mówię sobie super zdjęcia super aparacik, jak będę kupował to tylko ten :smile:. Za jakiś czas zobaczyłem zdjęcia z tego aparatu robione przez właściciela tegoż Nikona. Jak myślisz. Jakie wnioski. To nie aparat robi zdjęcia tylko Ty. Wczoraj robiłem zdjęcia na zarośniętym ci zaniedbanym cmentarzu - nieodpowiednia pora co prawda, ale motyw ciekawy (przynajmniej tak mi się wydaje). Co myślę - dużo zdjęć, wybór tematu i trochę poczytać o kompozycji itd. (polecam galerie na forum). Pozdrawiam i powodzenia

Komentarz

• merger
              Uzależniony
              • 2006
              • 619

pomijajac fakt braku tematu, pomyslu i w ostatecznosci zdjec, to co sklania cie do pojscia na ASP? po co i dlaczego? w czym asp ma ci pomoc?
              5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
              430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Komentarz

• jinks
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 2178

Za MacGyverem w tym roku wstrzymaj się ze składaniem aplikacji. Poświęć ten czas na intensywną edukację i ćwiczenia praktyczne. Skąd wiesz, że tak na prawdę chcesz brnąć w fotografię/sztukę aż tak bardzo? Może za miesiąc Ci się znudzi. Ludzie, którzy zdają na tego typu uczelnie najczęściej mają już dosyć spore portfolio są pewni swoich możliwości i ograniczeń. Tutaj mam wrażenie, że po tygodniu posiadania aparatu stwierdziłaś, że fotografia to jest to co chciałabys robić.
                Miłego dnia
                moja www

Komentarz

• MalFunkTion
                  Coś już napisał
                  • 2007
                  • 72

a ja ciagle mam cicha nadzieje ze ten watek to prowokacja

www.djmal.pl

Komentarz

• Mellan
                    Pełne uzależnienie
                    • 2007
                    • 1851

A skąd ta teoria spisku? Dziewczyna się uczy i chciałaby poznać opinię innych fotografujących. Jak dla mnie jest wiarygodna.
                    Szkoda, że tak mało rzeczowych porad, a tak wiele złośliwości...Na pewno jest jej przykro.
                    C-F-K - forever

Komentarz

• McKane
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 2015

Zamieszczone przez Mellan
                      A skąd ta teoria spisku? Dziewczyna się uczy i chciałaby poznać opinię innych fotografujących. Jak dla mnie jest wiarygodna.
                      Szkoda, że tak mało rzeczowych porad, a tak wiele złośliwości...Na pewno jest jej przykro.
                      No ale co można rzeczowego poradzić widząc te zdjęcia ? One się do niczego nie nadają. Żeby chociaż jedno dwa były ok to by się w tym kierunku dziewczynę popchnęło. Lepiej niech jej będzie przykro jak my jej to powiemy niż w trakcie rozmowy kwalifikacyjnej przed komisją.

Żeby nie było że brakuje pomocy proszę:

contemporary photography art in poland; wspolczesna polska fotografia artystyczna.

To link do strony profesora ASP z Łodzi wykładającego fotografię. Miłego oglądania życzę a może przede wszystkim głębokich refleksji.

Pozdrawiam
                      http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Komentarz

• adamek
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 2265

a tutaj jest link do zdjęć w katedrze fotografii na poznańskiej akademii
                        Miłego dnia
                        adam jastrzębowski
                        cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
                        tu tu

Komentarz

• wojkij
                          Pełne uzależnienie
                          • 2007
                          • 1915

By bylo w miare konstruktywnie powiem tyle - asp narazie sobie odpusc a skoro koniecznie chcesz sie ksztalcic w fotografii to zdecyduj sie na jakas szkole policealna na kierunku fototechnik.

Wbrew obiegowym opinia szkola tego typu to nie tylko proteza dla ludzi "malo zdolnych" bo z tego co zauwazylem wiekszosc to pasjonaci dziennie uczacy sie na zwyklych "nie-artystycznych" kierunkach/uczelniach.

Dowiesz sie wielu rzeczy z zakresu pracy w studio, popracujesz w nim, przemaglujesz wszystkie podstawy od ogniskowych po kompozycje, nauczysz sie pracowac na sprzecie srednio/wielko formatowym i zostaniesz zmuszona by bardzo dokladnie przerobic prace w ciemni itd. Jedynie na photoshopa nie ma co liczyc ale po takich dwoch latach przy odrobinie pracy wyrobisz sobie mocny warsztat przy ktorym bedziesz mogla myslec o czyms lepszym.

Po rzuceniu ekonomii ratowalem sie przed wojskiem "profesja" i sie bardzo pozytywnie zaskoczylem mimo iz myslalem ze bedzie padaka. Duzo pracy praktycznej, bardzo sympatyczni wykladowcy, troche minusow typu chemia procesow czy materialoznawstwo ale jak to w szkole.

Bedziesz miala proteze asp - w pozytywnym tego slowa znaczeniu a za 2 lata z silnym warsztatem dostaniesz to o czym marzysz

ps. Wybacz najmocniej ze w efekcie nie doszlo do tego spotkania forumowego na wystawie ale uciekl mi bus i dotarem sporo po czasie do Wroclawia. Kiedys odpokutuje targajac Ci blende jesli bedzie trzeba
                          Ostatnio edytowany przez wojkij; 11622.
                          www.kwapisz.org

Komentarz

• jinks
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 2178

Zamieszczone przez MalFunkTion
                            a ja ciagle mam cicha nadzieje ze ten watek to prowokacja
                            Dobrze to ująłeś

Zamieszczone przez wojkij
                            By bylo w miare konstruktywnie powiem tyle - asp narazie sobie odpusc a skoro koniecznie chcesz sie ksztalcic w fotografii to zdecyduj sie na jakas szkole policealna na kierunku fototechnik.

Wbrew obiegowym opinia szkola tego typu to nie tylko proteza dla ludzi "malo zdolnych" bo z tego co zauwazylem wiekszosc to pasjonaci dziennie uczacy sie na zwyklych "nie-artystycznych" kierunkach/uczelniach.

Dowiesz sie wielu rzeczy z zakresu pracy w studio, popracujesz w nim, przemaglujesz wszystkie podstawy od ogniskowych po kompozycje, nauczysz sie pracowac na sprzecie srednio/wielko formatowym i zostaniesz zmuszona by bardzo dokladnie przerobic prace w ciemni itd. Jedynie na photoshopa nie ma co liczyc ale po takich dwoch latach przy odrobinie pracy wyrobisz sobie mocny warsztat przy ktorym bedziesz mogla myslec o czyms lepszym.

Po rzuceniu ekonomii ratowalem sie przed wojskiem "profesja" i sie bardzo pozytywnie zaskoczylem mimo iz myslalem ze bedzie padaka. Duzo pracy praktycznej, bardzo sympatyczni wykladowcy, troche minusow typu chemia procesow czy materialoznawstwo ale jak to w szkole.

Bedziesz miala proteze asp - w pozytywnym tego slowa znaczeniu a za 2 lata z silnym warsztatem dostaniesz to o czym marzysz

ps. Wybacz najmocniej ze w efekcie nie doszlo do tego spotkania forumowego na wystawie ale uciekl mi bus i dotarem sporo po czasie do Wroclawia. Kiedys odpokutuje targajac Ci blende jesli bedzie trzeba
                            To jest BARDZO dobra rada. Wojkij szkoda, ze mi nikt tego nie doradził 5 lat temu Ze mnie artysty i tak nigdy nie będzie, ale chociaż miło spędziłbym czas przy tym co kocham.

papuziara - na pewno się nie poddawaj. Jesli lubisz fotografować rób to dalej! Na akademi (czego Ci życzę) lub poza.
                            Ostatnio edytowany przez jinks; 4925.
                            Miłego dnia
                            moja www

Komentarz

Pracuję...