Packshoty, czyli reklamowe zdjecia produktów

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Malin
    Początki nałogu
    • 2007
    • 276

Takie zdjęcia ma działać na ślinianki - u mnie poskutkowało ide na lunch
    Regulamin pkt 8

Komentarz

• hyzop
      Początki nałogu
      • 2006
      • 413

Smakowicie wygląda i o to chodzi.

Komentarz

• Tezet-gdynia
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 1283

czy takie zdjecie mozna juz uznac za udane podejscie ??

www.tomasz-lis.pl

Komentarz

• robgr85
          Pełne uzależnienie
          • 2007
          • 1719

mi się nie podoba, zerknij na:

Dzisiaj postaram się opisać kolejne zagadnienie. Będzie to fotografia szkła. Szkło jest obiektem który sprawia trudności początkującym fotog...

pozdrawiam
          Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Komentarz

• Piasek1989
            Bywalec
            • 2007
            • 153

witam wszystkich dostałem zlecenie na zrobienie fotografii przedmiotom porcelanowy i szklanym i teraz mam takie pytanie czy białe tło będzie dobre czy lepiej wziąć jakiś inny kolor i czy szkło tez się nadaje zamiast plexy
            50D+c17-55/2.8+c70-200/2.8+c50/1.8+c28/1.8+c430+2xyn460II+yn560III

Komentarz

• robgr85
              Pełne uzależnienie
              • 2007
              • 1719

Zamieszczone przez Piasek1989
              witam wszystkich dostałem zlecenie na zrobienie fotografii przedmiotom porcelanowy i szklanym i teraz mam takie pytanie czy białe tło będzie dobre czy lepiej wziąć jakiś inny kolor i czy szkło tez się nadaje zamiast plexy
              tło to najmniejszy problem. Często szkło fajnie wygląda na czarnym tle. Przeczytaj cały wątek, dużo już zostało na ten temat napisane...

Komentarz

• duss
                Coś już napisał
                • 2008
                • 62

ABY nie klonowac postow.....co myslicie o tym?

http://canon-board.info/showthread.php?t=34451

wiem ze fotka jest beznadziejna ale prosze o podpowiedz jak to "ugrysc" aby fotki wygladaly bardziej "profesjonalnie".............
                sigpic
                EOS 7D,S18-50f2.8,S120-400,430 EX
                Fotohasiok.pl rulezzzz.....!!!

Komentarz

• Veene2
                  Bywalec
                  • 2006
                  • 184

Nie moge znalezc watku o zdjeciach reklamowych, a dam sobie reke uciac, ze byl, takze wrzucam tutaj... Moje pierwsze kroki - co zrobic, zeby bylo lepiej?

Komentarz

• Szorstki
                    Dopiero zaczyna
                    • 2008
                    • 18

A ja mam pytanko techniczne... na jakich czasach robicie packi? Z kolegą złozyliśmy namiot bezcieniowy, po obu stronach mamy halogeny 500W i niestety żeby zrobić zdjęcie czegoś trzymanego np. w dłoni jest za ciemno- wychodzi poruszone, lub za ciemne. Nawet przy f8, wstępnym podnoszeniu lustra, etc.
                    Może zmiana prześcieradeł na kalki poprawi ilość światła? Z tym, że kalki mają chyba max rozmiar A4... kleić je?

Veene2
                    Wg. mnie jest bardzo dobrze naświetlone, mam tylko wrażenie, że na szkle są refleksy spoza namiotu Ale byćmoże takie szkło na butelce...
                    Ostatnio edytowany przez Szorstki; 20954.

Komentarz

• robgr85
                      Pełne uzależnienie
                      • 2007
                      • 1719

ja polecam przeskoczyć na oświetlenie błyskowe, nawet prymitywne (tzw 'żarówki błyskowe')...

Komentarz

• michal.s
                        Początki nałogu
                        • 2007
                        • 271

Popieram zdanie kolegi, używałem świetlówek, halogenów...
                        Błyskowe najlepsze
                        Pozdrawiam - Michał Słonczyński

Komentarz

• Szorstki
                          Dopiero zaczyna
                          • 2008
                          • 18

Mam dwie lampy, niestety nie są identyczne... zastanawiałem się nad wyzwalaniem radiowym i chyba coś w tym kierunku będę komvinować

Komentarz

• Szorstki
                            Dopiero zaczyna
                            • 2008
                            • 18

Heh, nie widzę opcji edycji postu, więc napiszę pod spodem... Nurtuje mnie jeszcze kwestia ostrości. Czytając poprzednie posty widziałem wytyczne, że packshoty powinny być bardzo ostre w pełnym zakresie, jednak przy moim obiektywie Canon 28-105mm f3.5-4-5 jest to niemożliwe... A przynajmniej mi nie wychodzi, na f8 i wyższych przysłonach ostra jest tylko część obiektu. Co prawda jest to większość, jednak dalszy plan niestety nie jest taki, jak powinien, tu przykład:
                            http://www.sxc.hu/photo/1093033

Doszedłem do wniosku, że trzeba robić 2 zdjęcia- ostry pierwszy, a na drugim zdjęciu drugi plan i je złożyć...

Komentarz

• robgr85
                              Pełne uzależnienie
                              • 2007
                              • 1719

Zamieszczone przez Szorstki
                              Heh, nie widzę opcji edycji postu, więc napiszę pod spodem... Nurtuje mnie jeszcze kwestia ostrości. Czytając poprzednie posty widziałem wytyczne, że packshoty powinny być bardzo ostre w pełnym zakresie, jednak przy moim obiektywie Canon 28-105mm f3.5-4-5 jest to niemożliwe... A przynajmniej mi nie wychodzi, na f8 i wyższych przysłonach ostra jest tylko część obiektu. Co prawda jest to większość, jednak dalszy plan niestety nie jest taki, jak powinien, tu przykład:
                              http://www.sxc.hu/photo/1093033

Doszedłem do wniosku, że trzeba robić 2 zdjęcia- ostry pierwszy, a na drugim zdjęciu drugi plan i je złożyć...
                              Z tą ostrością na całej długości to nie reguła... Myślę że dobierając odpowiedni obiektyw nie powineneś mieć problemu z zmieszczeniem przedmiotu w GO (oczywiście z jakimiś ogromnymi może być bardzo ciężko).

Komentarz

• Bartek DJC
                                • 2008
                                • 4

Witam

to mój pierwszy post na forum (ale czytam go już od dawna :-D)

czy wg. was to jest packshot?

jeśli tak to czy jest ok a co byście w nim zmienili

Komentarz

Pracuję...