Strona 2 z 10 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 100

Wątek: Firmware 1.0.8 do 40D

Uzależniony

Domyślnie

Mogliby dodac ostrzenie z matrycy w LV
    I lepszy LCD

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    Nie podpuszczaj ludzi ;-)

Na wszelki wypadek - poprzedni firmware 1.0.5
    http://web.canon.jp/imaging/dc/eos40d105.exe
    Dzieki za linka, sciagne na wszelki wypadek bo mam jeden sloik Sigmy. Tyle, ze powedrowal do znajomego i dopiero za ok 2 tyg. bede go podpinal. Do tego czasu, mam nadzieje, wyjasni sie kwestia kompatybilnosci nowego softu z Sigmami...

Cytat Zamieszczone przez JiNN Zobacz posta
    No ludziska nowy soft - trzeba wypróbować.Zgłaszać się kto już wgrał i testuje Ja bym tak zrobił ale niestety nie mam sprzętu ze sobą w pracy . Może dali stabilizację w matrycy :razz:
    No ja mam ze soba puszke ale battery 50% Bez doladowania update nie ruszy.
    .

Uzależniony Awatar Chris_11
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

oj, zaczyna się kącik życzeń i marzeń...
    Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Domyślnie

Jest nowy firmware do 40D, podobno wyeliminowano zjawisko, w którym część zdjęcia wygląda nienaturalnie podczas podglądu w LCD.

http://optyczne.pl/898-nowo%C5%9B%C4...a_EOS_40D.html

Bywalec Awatar Marek69
    Miasto
    Będzin

Domyślnie

Poczytałem to nie poszeleli za bardzo w tych poprawkach.
    * Wyeliminowano zjawisko, w którym działanie stabilizacji obrazu emituje dźwięki podczas naciskania niektórych przycisków przy współpracy body z obiektywem EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS.
    * Wyeliminowano zjawisko, w którym działanie stabilizacji obrazu powoduje emisję dźwięków z obiektywu, przy współpracy body z obiektywem wyposażonym w IS.
    * Wyeliminowano zjawisko, w którym część zdjęcia wygląda nienaturalnie podczas podglądu w LCD.
    * Dokonano korekty błędów w menu hiszpańskim i norweskim.
    To nie wiele nawet nie będę próbował go zgrywać na mój aparat, dla mnie to zbyt ryzykowna sprawa.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marek69 Zobacz posta
    Poczytałem to nie poszeleli za bardzo w tych poprawkach.
    * Wyeliminowano zjawisko, w którym działanie stabilizacji obrazu emituje dźwięki podczas naciskania niektórych przycisków przy współpracy body z obiektywem EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS.
    * Wyeliminowano zjawisko, w którym działanie stabilizacji obrazu powoduje emisję dźwięków z obiektywu, przy współpracy body z obiektywem wyposażonym w IS.
    * Wyeliminowano zjawisko, w którym część zdjęcia wygląda nienaturalnie podczas podglądu w LCD.
    * Dokonano korekty błędów w menu hiszpańskim i norweskim.
    To nie wiele nawet nie będę próbował go zgrywać na mój aparat, dla mnie to zbyt ryzykowna sprawa.
    Moze podglad na LCD bedzie warty tej zmiany - zobaczymy? A moze ktos juz zrobil porownanie :-)
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Uzależniony Awatar Chris_11
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Obawiam się, że te zmiany odnośnie LCD wiele nie wniosą... Ilości pixeli, których po prostu jest za mało, żadnym softem nie przeskoczą. Niemniej jednak, sam czekam na testy i wrażenia pierwszych "oblatywaczy" nowego firmware.
    Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Wgrałem. Ponieważ się przejaśnia, to jest szansa, że nawet jeszcze dzisiaj użyję. Ale z mojego doświadczenia wynika, że raczej żadnych wniosków nie należy się spodziewać. Poza tym co sami napisali.

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Nic nowego nie widzę. A żyroskop bzyka tak samo jak bzykał.:-)
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Wiesz, w przypadku nowego firmware do 30D tez nie napisali, ze niektore obiektywy przestana sie dogadywac z body. Ja czuje, ze Canon oprocz tego co wypisuje w info o uaktualnieniu, czesto modyfikuje tez inne, mniej rzucajace sie w oczy elementy funkcjonalnosci puszek.
    .

Strona 2 z 10 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów