Serwis Canona E-csi Warszawa na ul. Żytniej - ceny?

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Vitez
    zło konieczne
    • 2004
    • 19804

Zamieszczone przez mjagiellicz
    a nie wiesz ile taka przyjemność kosztuje
    Sprawdzenie ilości zrobionych zdjęć za darmo robią. Ale jak tylko po to przyjedziesz to mogą się dziwnie spojrzeć .

Komentarz

• JaBlam
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 1304

Instrukcje do aparatow Canona

Zaczerpniete z serwisu Canona na Zytniej (ni niestety powsstrzymac sie nie moglem) :

1. Posiadam sprzęt foto lub sprzęt video firmy Canon . Zgubiłem instrukcję obsługi. Czy instrukcja obsługi jest dostępna u Państwa w postaci elektronicznej?
      Niestety, polskich wersji instrukcji obsługi nie ma w postaci elektronicznej. Są natomiast dostępne w formie książeczek bezpośrednio w naszym serwisie.

Ceny instrukcji:
      Kamery video - 80zł.
      Lustrzanki cyfrowe - 150zł
      Kompakty cyfrowe od 60 do 80zł.

Przepraszam ILE??

----------------------------------------
      Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Komentarz

• jkazan

czarny ekran w canon s2 is [widac menu, niby robi zdjecie ale wychodza czarne]; wg serwisu na zytniej uszkodzona migawka + silnik wysuwu obiektywu usm !! cena naprawy 490 zl !! MASAKRAAAAAAAA rezygnuje z naprawy!!!

Komentarz

• JaBlam
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 1304

Zamieszczone przez pattom
          Witam,

Ile może kosztować czyszczenie z paprochów miejsca między matówką a pryzmatem w 5D, mam paprocha ale nie na matówce tylko właśnie gdzieś dalej
          no i jak szybko serwis działa?
          aha i czy może jest szansa na taki zabieg w ramach gwarancji?
          Ostatnie pytanie, mam Gwarancję europejską (aparat kupiony u towersa) ktoś wypełniał kartę?

Powiem Ci tylko tyle ze czyszczenie matrycy robia na godz 13 dnia nastepnego. Kosztuje to 50 zl + vat i nie jest zawarte przy gwarancji.

U nich na kartce wczoraj przeczytalem ze wyczysciec sobie mozesz samemu (jesli masz Sensor cleaning) ale moze oddac autoryzowanego serwisowi.. i tam podane sa 2 kategorie cen. 1D, 5D to 50zl + vat a innej nie podam bo po co innego sie tam udalem.

----------------------------------------
          Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Komentarz

• markiz1234
            • 2007
            • 9

Aparat: 350D
            Zakres prac: Wymiana płyty głównej, zwiększony pobór prądu, aparat nie dziala
            Naprawa: ~ 1200PLN
            Wartość aparatu: ~ 1200PLN
            Widok miny na mojej twarzy po usłyszniu ceny naprawy: BEZCENNE
            Ja jestem Pit, a tobie nie pomoże żaden KIT

Komentarz

• Arjast
              Bywalec
              • 2006
              • 121

Canon 20 D przytopiony w rzece. Pomimo szybkiego osuszenia przestał reagować na jakiekolwiek nastawy nie działały żadne funkcje w aparacie, poza zielonym prostokącikiem. W tym trybie pracował nadal
              „Czyszczenie elektroniki, naprawa przycisków i pokrętła po zamoczeniu, wymiana spustu”
              495 pln

Komentarz

• medyx1

Canon - obojętnie jaki. Problem: zepsute kółko zębate przy mechanizmie migawki. Cena: 1300 za calusieńki moduł + robocizna 500zł. :^O

Serwis u Bykowskiego na Czerniakowskiej - wymiana kółka i robocizna 500zł. U Bykowskiego fotoreporterzy z Warszawy się naprawiają. Polcam!!!

Komentarz

• Olszewski
                  Uzależniony
                  • 2006
                  • 782

Zamieszczone przez medyx1

Serwis u Bykowskiego na Czerniakowskiej - wymiana kółka i robocizna 500zł. U Bykowskiego fotoreporterzy z Warszawy się naprawiają. Polcam!!!
                  Ano prawda Canon za wyczyszczenie matrycy krzyczy sobie 60zł, tymczasem Bykowski 30zł. Wymiana migawki w 350D,400D,30D,40D u Canona 650zł u Bykowskiego 550zł

Naprawa sprzętu fotograficznego Witold Bykowski
                  Czerniakowska 71 pok.110
                  02-718 Warszawa
                  tel. (022) 851-19-65

Może się komuś przyda
                  40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
                  Ktoś naruszył Twoje prawa?

Komentarz

• quitry

Wymiana LCD w ixus960 - 300zł
                    Wszystko sprawnie (tydzien dokładnie) i fachowo. O dziwo nawet DHL nie rozwalił paczki w drodze powrotnej (do nich wysyłałem pocztą polską).

Ale co jest najlepsze. Wydruk - wyświetlacz-94zł - robocizna-196zł

lol... monopoliści pier****

Komentarz

• medyx1

Różnica pomiędzy Bykowskim a serwisem Canona, polega na tym że na Żytniej po prostu wymieniają te części na nowe. Bykowski przerabia części tak żeby działały. Zamienia plastikowe na metalowe itd.

Komentarz

• ahaed
                        Bywalec
                        • 2007
                        • 146

Ja właśnie odebrałem 400D z naprawy na Żytniej.
                        Ceny z pokwitowania odbioru:
                        -wymiana czytnika kart cf,(zakres prac-robocizna) - 341.60 pln
                        -koszt części - 7.37 pln!!!
                        -oraz wysyłka kurierem w obydwie strony ok.50 pln
                        fotografia
                        akwarystyka

Komentarz

• szwayko
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 2085

Po probie podmienienia silnika AF w 50/1.4 musialem dac szklo na Zytnia. Silniki w innych szklach jak np 35-80 USM (itp. kitach) sa te same, ale dlugosci tasiemek rozne i to byl powod tego ze nie za bardzo da sie je przelozyc. Silnik z napedem to koszt okolo 220zł - nie do kupienia samemu. Koszt laczny to 380zł. Czekam az zrobia.
                          Acha w tym regulacja. Na moje pytanie na czym polega ta regulacja - bo te szklo rozbieralem juz kilkakrotnie i nie ma tam regulacji - po chwili konsternacji odpowiedz ze moze cos tam zle wyjsc i bedzie potrzebna. Trudno wiadomo ze te regulacje to troche naciaganie, ale nic sie nie poradzi. Szklo ma swoje lata i dawno zarobilo na siebie.

Acha to normalne ze kazde eksploatowane 50/1.4 wczesniej czy pozniej wymaga wymiany silnika AF. Jest to jedyne szklo Canona z silnikiem micro-USM tak bardzo obciazanym. Takze jak ktos ma zamiar kupic uzywane nie wiadomo jak intensywnie to niech sie zastanowi czy warto oszczedzac te 200zl-300zl.
                          frickr FB
                          www.szwajkowski.pl

Komentarz

• MacGyver
                            Cenzor
                            • 2006
                            • 7043

Canon EF 28-105/3.5-4.5 USM MkI

Canon EF 28-105/3.5-4.5 USM MkI: smarowanie, czyszczenie, regulacja czyli leczenie standardowych bolączek starego, acz sprawnego obiektywu - cena 110 zł.
                            Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• 4ever
                              • 2007
                              • 11

No to taniutko, bo u mnie:
                              Canon EF 28-135 IS USM - likwidacja luzów na pierścieniach, czyszczenie, kalibracja - 380 PLN
                              Nie znam się, nie pamiętam, nie mam czasu...

Komentarz

• pkalamajski
                                Coś już napisał
                                • 2007
                                • 64

* wymiana migawki w 40d - 530 PLN,

* wymiana matówki z punktami AF w 40d (czyli tej nad matówką, którą można wymienić samodzielnie) - 85 PLN
                                PK

Komentarz

Pracuję...