Akurat kupiłem Q10 - w US oczywiście. W Europie też można, tyle że jest drożej - jest sklep w Niemczech, można się na niego dostać z www.markins.com
Statyw: Manfrotto, Velbon itd - wybór
Zwiń
X
-
-
takze przerabialem swoj pierwszy statyw velbon za 150 pln
trzasl sie na wietrze i trzeszczaly plastiki na mrozie...
pozniej znajomy dal mi popracowac na manfrotto - 9 letnim 055PROB - juz wiedzialem majac go w gorach i w studio ze to statyw dla mnie, na szczescie byl produkowany jeszcze pare miesiecy temu (teraz wersja X ma juz skopaną kolumne) moze i drogi zestaw (z torba jakies ~1400) ale przeciez statyw mamy na lata, jesli niczego mu nie brakuje, nie ma potrzeby zmiany na nic innego, aparaty sa rozne a statyw wystarczy jeden. Pozatym jak juz ktos wspomnial mozna nim niezle pier...ć przestawiając szczęke napastnikaOstatnio edytowany przez Fostel; 12626.Panasonic Lumix DMC-G7 (14-140 mm) --> CanonKomentarz
-
dzięki - znalazłem Twój test głowicy i będę w USA zamawiał + przesyłka rodzinna ;-)Akurat kupiłem Q10 - w US oczywiście. W Europie też można, tyle że jest drożej - jest sklep w Niemczech, można się na niego dostać z www.markins.com40D+BG-E2N+70-200/4+Tamron 28-75/2,8 580EX II"Lepiej milczeć i być podejrzewanym o głupotę niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości ..."
Komentarz
-
Komentarz
-
40D+BG-E2N+70-200/4+Tamron 28-75/2,8 580EX II"Lepiej milczeć i być podejrzewanym o głupotę niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości ..."
Komentarz
-
To ja tez zglosze chec pomacania.
Q3 to idealna glowica do mojego Gitzo
Komentarz
-
Jak już pisałem wcześniej, mam Q10 a nie Q3, ale generalnie żaden problem.
Na Białołęce (gdzie mieszkam) można w zasadzie codziennie, na Bielanach będę dopiero w przyszły weekend... Ewentualnie Okęcie...Komentarz
-
sam się trochę zastanawiam (mam 173cm) i takie wnioski DLA MNIE brak kolbki, brak konkretów znaczy że za mocno się nie zastanawiałem nad tym
nogi do ok300zł
- szerpera 600
- GoldPhoto 324
powyżej 300zł
- MF 055 (brak konkretu)
- szeprera pro
- slik 7000 (chyba jakoś tak, brak konkretów)
i powyżej 700zł to inna klasa
Ale na forum nikona user shepery 600 "zachwala" ją tak zwykły aluminiowy badziew. Jest też mały opis gp324 kopia MF 055.
Ktoś postawił 350D na statywie ok 3kg wiaterek powiał i 350D znalazło się na trawie, a teraz gościu specjalnie obciąża jeszcze statyw dla bezpieczeństwa.
Taka przestroga dla wszystkich. Bo chyba chcecie używać statywu na zewnątrz a nie tylko w domu (warunki sklepowe, brak wiatru równe podłoże).
Pozdrawiam i udanych zakupów.Komentarz
-
Komentarz
-
Retter mam Statyw Goldphoto YH324 z głowicą Goldphoto YH420. Całość z wysyłką 321zł
Wszystkie sherpy chowają sie pod względem stabilności i komfortu pracy. jest jednak małe ale, zwie się ono WAGA
Komentarz
-
Krzychu:
sorki moja gapa, velbon Sherpa 600R
http://www.velbon-statywy.pl/?/content/czytaj/sherpa
dj_zibi:
niestety coś za coś, ciężki ale stabilny docenisz to w mniej spokojne dni, albo jak zostawisz swą puszkę na statywie świadom że jak przyjdziesz to nie zastaniesz jej na glebie z podbitym oczkiem
co zakuje i po sercu i po kieszeni.
Aczkolwiek sam rozważam 055 pro, głowice pewnie kulowa.
Przepraszam za błedy czasem za szybko pisze.
Pozdrawiam.Komentarz
-
Retter z pełna premedytacją wziąłem ten statyw. Juz raz Moja 30stka i 12-24 lądowały w śniegu bo statyw był za 55zł.
Komentarz
-
Mam pytanie do podróżników. Jakich statywów używacie?
W przypadku podróżowania z plecakiem czy wypraw górskich każdy kilogram jest na wagę złota. Noszę się z zamiarem zakupu w miarę dobrego statywu oraz głowicy. Zależy mi na stabilności oraz niskiej wadze. Maksymalnie co będę podpinał do niego to 5D + 70-200 2.8. Zależy mi również na możliwości fotografowania z wysokości kilkunastu/kilkudziesięciu centymetrów.
Fajnie by było gdyby 500 stówek wystarczyło na komplet statyw+głowica5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
:: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
:: Motywy wordpressKomentarz
-
Odpowiem tak za 500 zł statyw + głowica to nie będzie lekkieMam pytanie do podróżników. Jakich statywów używacie?
W przypadku podróżowania z plecakiem czy wypraw górskich każdy kilogram jest na wagę złota. Noszę się z zamiarem zakupu w miarę dobrego statywu oraz głowicy. Zależy mi na stabilności oraz niskiej wadze. Maksymalnie co będę podpinał do niego to 5D + 70-200 2.8. Zależy mi również na możliwości fotografowania z wysokości kilkunastu/kilkudziesięciu centymetrów.
Fajnie by było gdyby 500 stówek wystarczyło na komplet statyw+głowica
, osobiście używam frotkę 055 PROB + głowicę kulową Velbon 61 QHD ( 6 kg udźwigu) i spoko daje radę z zestawem , o którym wspomniałeś.
Moja głowica + statyw przekraczają 500 zł.
Słyszałem ,że podobno dobre są statywy goldphoto ( podróbka manfrotto) w tym przypadku powinieneś się zmieścić w zakładanym budżecie.Komentarz
-
5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
:: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
:: Motywy wordpressKomentarz
Komentarz