Zmiana 400d na 30d czy warto??

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Bernard Ł

Zamieszczone przez ewg
    Zasadnicze pytanie wątku:

Zdaje się, że niebawem coś namaluję. Sądzicie, że powinienem teraz wymienić pędzle z aluminiowych na te z pozłacaną obwódką, skoro teraz mam więcej pieniędzy na droższe? No i ta sztaluga - mam lekką plenerówkę, ale może zamienić na dębową studyjną? Sam nie wiem... Aha, zamówiłem podobrazie o wymiarach 17x70, myślicie że nada się do obrazów poziomych czy również pionowych - bo jeszcze nie doszło?
    rozwaliło mnie to
    czad komentarz

Komentarz

• ljwisnia

ewg bardzo smieszne ... haha ale ja prosze o rade a nie wysmiewanie sie z moich pytan to troche nie fair:neutral: . a poza tym dziekuje za doradzenie i zastanowie sie jeszcze co zrobic jeszcze raz wszystkim dziekuje i pozdrawiam

Komentarz

• piast9
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 3267

Jeśli pytanie faktycznie brzmi czy 30D czy 40D a nie czy wymieniać to moim zdaniem 40D. Tam jednak parę ciekawych rzeczy się pojawia.
        650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Komentarz

• PoulN
          Uzależniony
          • 2006
          • 771

To ja może przy okazji dodam że wybierając 30D dostajemy bonus w postaci zielonkawo/ żółtawego zafarbu zdjęć wyświetlanych na LCD tejże puszki ;D
          No chyba że 400D był wolny od tej "promocji", podobnie jak 350`tka
          ...

Komentarz

• banan82
            Pełne uzależnienie
            • 2007
            • 1165

nie pamietam dokladnie ale chyba 400d byl wolny, nie kojaze zebym cos takiego kiedykolwiek na 400d widzial
            5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
            Crazy Apple Fanboy
            Ex Linux User

Komentarz

• dj_zibi
              Uzależniony
              • 2007
              • 541

Canon 400D + Kit + baterypack + C 550EX + C 55-200 USM to twoja stopka.

Masz gripa zamiast wywalac kase na wymiane 400d->30d kup dobre szkła. Bedzie więcej dobrego niż 30D i dalej KIT
              Moja strona

Komentarz

• Qbexus
                Uzależniony
                • 2005
                • 562

Dokładnie puszką i kitem wiele nie zdziałasz nawet jak to będzie mark III. Dokup jakieś porządne szkło ale to już trochę więcej niż dokładka do 30D . Są ludzie którzy robią zdjęcia trabantem i na tym zarabiają czyli można.

Komentarz

• ArturBonoVox
                  Uzależniony
                  • 2007
                  • 684

Uwazam, ze nie jest to dobry czas na wymiane czegokolwiek, no z wyjatkiem optyki. Bo 40d jeszcze nie wprowadzony do obrotu i nie testowany. Wymiana 400d na 30d to krok w tyl, z powodu techniki idacej na przod. Wedlug mnie z wymiana korpusu warto poczekac do nowego roku. A najlepiej bedzie jak zajmiesz sie optyka, zreszta jak juz slusznie wspomnialo kilku przed-pisarzy To tak jakbys wymienial silnik w samochodzie, a opona wciaz dziurawa Nie zajedziesz daleko:P
                  Ostatnio edytowany przez ArturBonoVox; 11163.

Komentarz

• jutomi
                    Dopiero zaczyna
                    • 2006
                    • 45

Czy zwróciliście uwagę jak zmniejszyła się różnica w cenach nowych body między 400D a 30D (po premierze 40D)?
                    400D - nadal trzyma cenę 2400-2600zł
                    30D - cena spadła poniżej 3000zł (zdarzają się nowe egzemplarze nawet po 2700zł).

Jeśli ktoś stoi przed wyborem 400D vs 30D, to nie powinien mieć problemu z decyzją... 8)

Komentarz

• Driver
                      Zablokowany
                      • 2005
                      • 786

Zamieszczone przez ljwisnia
                      a co powiecie jeszcze o sigmie 17-70 2.8-4.5 bo taki zamowiłem ale jeszcze nie doszedł:/ pozdrowionka

uwielbiam takie pytania

moze powiedzieć mi jaki jest ich sens ?

bo przed zakupem to jeszcze zrozumie ale obecnie ?

to cos w stylu pytaia

"kupiłem nowe kolumny. grają swietnie i jestem z nich zadowolony. co o nich sądzicie ?"

odp - mają ładną okleine

tak więc odpowiedz do Twojego pytania co sądze o sigmie:

jest czarna

Komentarz

• ljwisnia

dziekuje wszystkim za wypowiedzi ale jednak sprzedałem 400d i jak mysle w dobrej cenie, dlatego zdecydowałem sie na zakup 30d z obiektywem 24-70 sigmy 2.8 swiatełko mam nadzieje ze to był dobry pomysł pozdrowionka i jeszcze raz dzieki za pomoc)

Komentarz

• c42
                          Początki nałogu
                          • 2005
                          • 266

Zamieszczone przez ArturBonoVox
                          Wymiana 400d na 30d to krok w tyl, z powodu techniki idacej na przod. Wedlug mnie z wymiana korpusu warto poczekac do nowego roku.
                          krok w tyl?? brzmi to tak jakby 400d przewyzszalo 30ke... to nie ta liga! jezeli kogos nie stac na nowego 40d to kapitalna okazja kupic teraz trzydiestke, ceny na alllegro sa naprawde zachecajace :-) nie patrz na megapiksele i odkurzacz, patrz na ergonomie i to co ten aparat z soba niesie... ja przechodzilem z 350d na 30d i nie zaluje tej decyzji a kupowalem 30ke po duzo wyzszej cenie...

edit. zamiast tej sigmy chyba lepiej bys sie wstrzelil w tamrona... ale niech Ci wszystko dobrze sluzy!

Komentarz

• ljwisnia

wielkie dzieki 30d dostałem za 2750 nowka a 400d sprzedałem za 2400 z gripem wiec mysle ze dobrze a odnosnie tamrona to nie mam za bardzo przekonania moze to tylko moje odczucia:/ takze zycze miłego fotografowania pozdrowienia

Komentarz

• banan82
                              Pełne uzależnienie
                              • 2007
                              • 1165

piekna okazja i piekna zamiana, zycze rowniez udanych fotek i radosci z trzymania ''normalnego'' gripa
                              5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
                              Crazy Apple Fanboy
                              Ex Linux User

Komentarz

• RICO
                                Coś już napisał
                                • 2008
                                • 62

400D zamienić na 30D?

Witam Wszystkich!
                                Pytanie jak w temacie.Mam ok.pól rocznego 400D+grip.Jestem z niego zadowolony poza jednym-wielkością.
                                Po kupnie gripa myślałem,że to mi wystarczy,ale się przeliczyłem.30D jest trochę starszy,ale mnie i tak odpowiada.Interesuje mnie Wasz opinia na ten temat:czy zrobilibyście to,co zamierzam???Oczywiście mam na myśli niezbyt duży przebieg w 30D.
                                30D+Sigma17-70mm+Canon50mm+Jupiter200mm+pierdoły

Komentarz

Pracuję...