a jak z tym uszczelnieniem 35 i 135 ?
35 F1.4 L czy 135 F2 L + 50 F1.4
Zwiń
X
-
-
Niestety, żadne z nich.Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Spadl mi z metrowej wysokosci murku i odbijajac sie 4x (na okolo 50cm wys.) od kamiennego stoku wpadl do jeziora, gdzie sie kapal okolo 4-5 minut na gl. 2 metry. Od wtorku rano jeszcze nikt z "inzynierow" Canona nie zdazyl zagladnac do niego... Wiem tylko, ze za godz. biora 60 funtow + czesci (jesli beda potrzebne).
Martwi mnie to, ze w srodku caly ten czas jest woda (wiec elektronike moze szlag trafic), probowalem go osuszyc przez ost. weekend, ale dalej widac bylo krople wody m-dzy soczewkami.
P.s. A zal mi bylo pare funtow/m-c, zeby sobie sprzet ubezpieczyc...
Komentarz
-
Uu to wpolczucia...ile u was kosztuje ubezpieczenie takiego szkielka? U nas chyba jeszcze nie da sie sprzetu ubezpieczyc co nie? nie jestem na czasie wogole...
Hehe wiem Pikczer
ale tak chcialem sie doinformowac
Dzieki za link z listaKomentarz
-
-
-
Zapomnialem dodac, ze to ubezpieczenie jest tylko dla "residents" wiec jak niektorzy tutaj nie maja statusu rezydenta, to nie moga ubezpieczyc... Ale istnieja inne mozliwosci, np. czasem wraz z kontem w banku (np. Barclays) mozna dostac ubezpieczenie (tylko z tego co pamietam to trzeba troszke kombinowac, ze np. sprzet zostal uszkodzony w czasie wycieczki, lub w domu...).Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
no coz, juz wiem jaki koszt naprawy:
No coz, moglem sie spodziewac, ze ktoras z soczewek poszla sie jebac. Zeby bylo smieszniej, to tej uszkodzonej nie odsylaja (ciekawe czemu?).Ent item serialno. price total GBP
001 LENS EF 35MM 1.4L USM XXXXX 306,89
DamageReas.: ESTIMATE - DUE TO LIQUID DAMAGE
UNIT REQUIRES LENS ELEMENTS,
CLEAN OUT TRACES OF WATER, CLEAN & TEST
24/8/07 RGB
Professional/CPS-Service 90,00
LENS, G5
LENS, G4
LENS ASS'Y, 3RD GROUP
LENS, G2
LENS, G1 216,89
accessory.....: BOX, 2X CAPS,
999 dispatch costs 5,00
Net total . : 311,89 VAT: 17,50 %: 54,58 Total : 366,47 GBP
Juz zaplacilem, teraz ide ubezpieczyc sprzet...
Komentarz
-
no to nie jest az tak tragicznie jeszcze
to zycze powodzenia zeby dzialal jak nalezy
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
"...sprzet wysokiego ryzyka...wiec nie ma takiej mozliwosci...ewentualnie w mieszkaniu" tak to sie u nas zalatwia sprawe...takie info zawsze dostaje blehKomentarz
Komentarz