Forum Canon-Board.info jest własnością prywatną. Decyzje Właściciela Forum są ostateczne.
Celem serwisu i forum Canon-Board.info jest wymiana doświadczeń i gromadzenie wiedzy z zakresu fotografii,zarówno techniki fotografowania jak i dot. sprzętu, w szczególności sprzętu fotograficznego marki Canon.
Zasady Forum
Wypowiedzi na Forum należy konstruować z zachowaniem ogólnie przyjętych zasad dobrego wychowania. Naruszenia nie będą tolerowane. Nie zezwala się na publikowanie materiałów (linki, zdjęcia, treści) o treści wulgarnej, sprzecznej z prawem lub mogące wywoływać spory, polemiki , działania, na tle religijnym, politycznym czy światopoglądowym.
Pisząc nową wiadomość - sprawdź czy wnosi ona coś do dyskusji oraz czy nie odbiega ona od tematu wątku. Niemile widziane jest pisanie postów w stylu "zgadzam się" i koniec lub powtarzanie argumentów.
Zanim założysz nowy temat, sprawdź w wyszukiwarce, czy nie był on już wcześniej poruszany na forum. W 90% przypadków był. Jeśli masz pytania związane z takim tematem, dopisz nowego posta do istniejącego wątku (o ile już nie ma w nim na nie odpowiedzi).(Z uwagi na ograniczenia techniczne wbudowanej wyszukiwarki Forum, alternatywnie proponujemy używać wyszukiwarki Google z komendą
"szukana_fraza site:Canon-Board.info")
Zakładając wątek nadaj mu tytuł, który dobrze podsumuje jego treść. Jeśli masz pytanie dotyczące obiektywu/aparatu, to podaj jego nazwę i zaznacz na czym problem polega. Nie jest mile widziane pisanie postów pod tytułem: "Pomocy", "Nie działa", "Co kupić?".
Należy przestrzegać tematyki na poszczególnych forach. Mam nadzieję że tematyka poszczególnych
forów jest dość jasna i proszę o jej przestrzeganie. Pisanie w nieodpowiednich miejscach powoduje dodatkową pracą dla moderatorów.
Ortografia - każdy piszący na forum powinien dokładnie sprawdzić pisownie przed wysłaniem posta. Zwracanie uwagi innym użytkownikom na ich błędy ortograficzne może odbywać się jedynie przez przesyłanie prywatnej wiadomości do użytkownika lub zaraportowanie posta do moderatorów. Należy unikać niechlujnego pisania wiadomości. Jeżeli szanujesz czas i wiedzę innych użytkowników Forum i chcesz od nich otrzymać odpowiedź, zadbaj o schludny i poprawny ortograficznie wygląd swojej wiadomości. Moderatorzy mają prawo poprawiać błędy w treści posta i przyznawać ostrzeżenia za rażące naruszenia niniejszego punktu. Dopuszczamy pisanie bez polskich liter.
Nie mile widziane jest odsyłanie do archiwum bez podania linka do odpowiedniego wątku.
Reklama na forum.
Dopuszczalne jest reklamowanie działalności fotograficznej tj. usług fotograficznych, wykonywania fotografii.
Wszystko co jest przeznaczone DLA fotografów uznawane jest za działalność komercyjna (np. warsztaty, albumy, odbitki, cały sprzęt fotograficzny).
Zasady reklamowe uregulowane są szczegółowo w odpowiedniej sekcji FAQ 'Zasady reklamy i działalności komercyjnej' które stanowią załącznik do niniejszego regulaminu.
Oferty sprzedaży/kupna sprzętu należy umieszczać jedynie w odpowiednim podforum zgodnie z zasadami Działu Giełda. Użytkownicy naruszający zasady działalności komercyjnych będą odpowiednio ostrzeżeni/ukarani, a ich wpisy usunięte.
Prezentowane zdjęcia muszą mieć rozmiar do 1280 pikseli w poziomie i do 900 pikseli w pionie.
Dostęp do forum z bramek internetowych może być niemożliwy z przyczyn technicznych - dla ograniczenia dostępu "anonimom" lubujących się w nagminnym łamaniu Regulaminu Forum. Zakładanie kolejnych użytkowników w celu ominięcia nałożonych ograniczeń na użytkownika (blokada tzw. Ban czasowy lub stały) skutkować będzie blokadą na numer IP.
Zasady porządkowe
Moderatorzy mają prawo ostrzegać w przypadku naruszenia ww. zasad lub netykiety oraz zablokować możliwość wypowiadania się na forum (czasowo lub stale) w przypadku poważnych/powtarzających się przypadków łamania regulaminu przez użytkownika. Administrator ma prawo zablokować konto użytkownika w przypadku rażącego naruszenia regulaminu. Administrator forum nie usuwa kont "na życzenie".
Posty i wątki naruszające regulamin, prawo lub dobre obyczaje będą edytowane, przenoszone lub kasowane przez moderatorów. Moderatorzy nie usuwają postów, ani nie zamykają wątków "na życzenie", tak więc proszę się dwa razy zastanowić zanim się coś napisze.
Zastrzeżenia co do decyzji i działań Moderatorów należy zgłaszać w pierwszej kolejności poprzez prywatną wiadomość do danego Moderatora. Kolejnym krokiem jest link 'Kontakt' na dole strony Serwisu do Właściciela forum ? użytkownik fomag . Moderatorzy nie mają prawa zmieniać decyzji innych moderatorów.
2014.10.12 - zmiana dot. działań komercyjnych; patrz też tutaj: http://www.canon-board.info/faq.php
2017.12.01 - zmiana pkt 9. dotycząca dopuszczalnych rozmiarów zdjęć, od teraz można 1280 x 900 pikseli.
Niestety dostałem w barbarzyńskim języku. A może to jakiś fake?
Były zapowiedzi . To już chyba jakiś konkret.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss." Kapitan Wagner
Witam,
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem informacje w podanym pdf-ie ale czy oznacza to, że cash back nie będzie dotyczył samych korpusów?
Trochę mnie to martwi gdyż planuję zakup 30D, a w opisie nie widzę nic sensownego (interesowałby mnie korpus 30D + ewentualnie battery pack). Są tylko korpusy z obiektywami, których nie potrzebuję bo cały zakres ogniskowych mam w szkłach pokryty.
Czy moje wnioski są błędne czy też niestety mam rację ?
Dziękuję za spostrzeżenia.
PS: decyzja o kupnie pojawiła się zbyt późno - mowa o cash back z przełomy 2006/2007.
Już coś znalazłem - jest body z 18-55, który pójdzie od razu do szafki (cash back 100Euro)
link do stronki mojej żonki - cena jaką zapłaciłem za zgodę na zakup 17-40 L Potem już poszło bez "szantażu": 30d i 17-40 dla niej a dla mnie 5d i 24-105. Transakcja wiązana.
Na moje skromne oko chyba jakis fake bo nie chce mi sie wierzyc zeby dawali az 100 EUR cashback na obiektyw ktory ledwo wszedl na rynek (16-35L II). Poza tym 150 EUR za 35/1.4L to tez bardzo duzo. O ile pamietam z reguly rebate na obiektywy byly duzo mniejsze ($20-$50).
Na moje skromne oko chyba jakis fake bo nie chce mi sie wierzyc zeby dawali az 100 EUR cashback na obiektyw ktory ledwo wszedl na rynek (16-35L II). Poza tym 150 EUR za 35/1.4L to tez bardzo duzo. O ile pamietam z reguly rebate na obiektywy byly duzo mniejsze ($20-$50).
No z moich informacji wynika, że Canon się ma postarać na swoje urodziny . A jak będzie? Na początku kwietnia ma być już oficjalne info .
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss." Kapitan Wagner
hmmm 14,5 tys za 5d z 24-105 ??? i to ma byc promocja (14 tys po upuscie) u nas juz mozna za 13 tys heh
szkoda ze nie ma 5d +nowy 16-35 bo bym sie skusil
No właśnie, już zamówiłem 30D+BG, ale czekam już tydzień a sprzedawca wciąż twierdzi że czeka na dostawę z hurtowni, niewiem już sam czy szukać gdzieś indziej (tam gdzie zamówiłem mam dobrą cenę z FV), czy może poczekać do 1 kwietnia?
Niby należałoby się cieszyć, że kolejny cash back ale nie koniecznie.
O czym myśleli panowie z Canona skoro nie zaoferowali samego 30D lub przynajmniej z battery packiem. Najuboższy zestaw to 30D+KIT 18-55. Czyli zamiast kupić sam korpus np za 4000 zł to wywalam około 240 zł drożej za korpus z kitem (4240zł) po to by dostać ~380 zł zwrotu. Czyli zysk - 140 zł. Nie każdy potrzebuje kita. Mogli dać chociazby z gripem lub 430EX. Widać promują tylko 400D który ma szerszy wachlarz możliwości (przynajmniej dla niektórych). Wiem, że na alledrogo można sprzedać kita za około 100-120 zł. Ale to znowu 240-260 zł zwrotu zamiast 380 zł.
Nie biorą pod uwagę, że ktoś ma już szkła, które oferują w zestawach. Zwłaszcza zakres oferowany przez "super" KIT obiektyw 18-55.
Mozna kupić 10-22 ale tutaj 30D+10-22 nieuchronnie zbliża się do ceny 5D, itd.
No cóż nie da się każdemu dogodzić.
Zobaczymy co zaoferują naprawdę.
link do stronki mojej żonki - cena jaką zapłaciłem za zgodę na zakup 17-40 L Potem już poszło bez "szantażu": 30d i 17-40 dla niej a dla mnie 5d i 24-105. Transakcja wiązana.
to ze beda KIT'y canona to juz pewne, kiedys byl tutaj kiepskiej jakosci scan/foto wlasnie tych kitow do ktorych linki ponizej, warehouseexpress.co.uk nie jest najtanszym sklepem w UK ale dosyc porzadnym, sam tam czasami robie zakupy wiec mowie z wlasnego doswiadczenia, dzis znalazlem takie oto KIT'y z czego wiekszosc z nich jest DUE APRIL, wiec calkiem mozliwe ze zaczna obowiazywac wlasnie 1.04.2007
szukalem info na temat potencjalnych cashbackow w UK, ale narazie nic mi nie wiadomo, chociaz gdyby takie 195E jak z pdf'a na poczatku bylo prawdziwe to 5D i 24-105L kosztowalby wowczas 1850Ł i bylaby to oferta godna zastanowienia sie nad nia
pierwszy link w temacie obecnie nie działa, pozostałe prezentują promocje ze sklepu internetowego, skąd domysły o cash backu z Canona skoro na oficialnej stronie nie ma info?
Komentarz