Zamieszczone przez Raff
Tamron 17-50
Zwiń
X
-
-
Eeee, chyba przesadzaszZamieszczone przez gwozdztAle własnie w tej odległości sa chodniki!!!
Gdzie taka bida bez ogródków?! Tak ziemia droga, że 1m od balkonów są chodniki? Jeśli tak jest, współczuję mieszkancom. A może po prostu głupota architektoniczna!? Na balkonie dzieci bawią się zabawkami i mogą wyrzucić czasem jakąś ciężarówkę
Komentarz
-
Też zauwazyłem jakby FF, ale moze to tylko nieprawidłowe ostrzenieZamieszczone przez ErnestPierwszyEeeee źle ostrzyłeś, nie na butelkę.
Popraw sesję z poprawnym ostrzeniem, bo zaraz będzie mnóstwo postów o FF.
Pozdro!
Przy f3,2 i ogniskowej 50mm idealnie trafione i OSTRE nad podziw!
Jakbys miał okazję porównac z 17-40mm to podziel się koniecznie spostrzezeniami. Pozdr.Komentarz
-
jezeli bylaby mozliwosc, chcialbym prosic jeszcze o fotke na nieskonczonosci dla 17 mm przy f2,8 i gdzies wyzej np f5,6 - f11.Komentarz
-
Ha, ha, ha!!! Zapraszam do Warszawy na Kabaty!Zamieszczone przez RaffEeee, chyba przesadzasz
Gdzie taka bida bez ogródków?! Tak ziemia droga, że 1m od balkonów są chodniki? Jeśli tak jest, współczuję mieszkancom. A może po prostu głupota architektoniczna!? Na balkonie dzieci bawią się zabawkami i mogą wyrzucić czasem jakąś ciężarówkę 
Tam buduje się osiedla jedno na drugim (średnio 5300 zł za metr)
Przed oknami masz okna, zero parków, zieleni, parkingów. Wszystkie luki zabudowywane są blokami...
Poważnie! Gdyby nie gigantyczny popyt to nikt nie chciałby tam mieszkać.
Ja przed oknami miałem mieć park i placyk zabaw dla dzieci. Teraz stoi 6 piętrowy budynek, tak że mam wrażnie kamienicy-studni
Dodatkowo, 90% osiedli jest zamkniętych i ogrodzonych. Nie da rady przejść na skróty...
Taka warszawska rzeczywistość...Komentarz
-
No cóż... Niektórzy są pewnie życiowo zmuszeni tak mieszkać. Inni w dupie mają, byle kase tłuc w stolycy. Jak pisałem współczuję mieszkania w takich warunkach. Ogólnie blokowiska są niezbyt przyjemne do mieszkania, ale takie o jakich piszesz to juz smutek jenoZamieszczone przez ErnestPierwszyTaka warszawska rzeczywistość...
Komentarz
-
Zrobił się wtorek o blokowisku pod balkonem nie ma chodnika
Co do obiektywu na 17mm i f2.8 oraz f3.2 robi FF i to spory jakieś 6 cm nowa fotka jest ostrzona na kwiatka i w tedy jest ok inne wartośći są w porządku sprawdziłem na tablicy do testów AF .
Rozmawiałem z miły pan z Foto Technika z Gdańska sprawdzi inną sztukę z 350D czy ma ten sam efekt .Niestety obiektywy już się kończą.
Ponoć można to skalibrować .
W sumie mam dobry kontakt z Żytnią i stwierdzili że są to w stanie ustawić na miejscu od ręki 2 godzinki.
Czekać i wymienić czy ustawićKomentarz
-
-
No jak za bardzo sample nie teges to o czym mamy...Zamieszczone przez KuchcikZrobił się wtorek o blokowisku pod balkonem nie ma chodnika
Komentarz
-
Wczoraj równiez ja stałem sie posiadaczem tego obiektywu. Cena 1439 zł (w tym koszt przesyłki i zestawik do czyszczenia szkiełek) z fakt. VAT.
Do jakości optycznej nie mam zastrzeżeń. Pracuję na 28-75 juz od pewnego czasu więc mogę śmiało porównywać.
Jedyne co mnie drażni to b. głośny AF "wiertarka" - zdecydowanie głośniejszy od 28-75. Cóz trzeba sie będzie przyzwyczaić.Komentarz
-
Niestety może (nie musi) to z czasem popsuć całą przyjemność fotografowania. Ja z tych względow pozbyłem się niedawno Sigmy 105/2.8 macro i zastąpiłem ją canonem 100/2.8 macro - róznica w cennie zauważalna natomiast w głośności AF kosmicznaZamieszczone przez Marcin DrylJedyne co mnie drażni to b. głośny AF "wiertarka" - zdecydowanie głośniejszy od 28-75. Cóz trzeba sie będzie przyzwyczaić....kto w sercu nosi zieloną gałązkę, może być pewny,
że wcześniej czy później siądzie na niej ptak śpiewający...Komentarz
-
Jeszcze jakby motorki USM wkładali do napędzania palników lamp błyskowych, no to by było cicho jak w kościeleZamieszczone przez CostusNiestety może (nie musi) to z czasem popsuć całą przyjemność fotografowania (...)
Komentarz
-
Co do glosnosci: mialem dwa egzemplarze tego Tamronika, pierwszy z niskim S/N byl glosny jak wiertarka udarowa, drugi, ktory teraz mam jest bardzo przyjaznie cichy.Komentarz
-
Powiedz mi koniecznie, gdzie taka cena? Prosze :>Zamieszczone przez Marcin DrylWczoraj równiez ja stałem sie posiadaczem tego obiektywu. Cena 1439 zł (w tym koszt przesyłki i zestawik do czyszczenia szkiełek) z fakt. VAT.Komentarz
-
Zamieszczone przez arraCo do glosnosci: mialem dwa egzemplarze tego Tamronika, pierwszy z niskim S/N byl glosny jak wiertarka udarowa, drugi, ktory teraz mam jest bardzo przyjaznie cichy.
ktoś mi wyjaśni :"z niskim S/N" i jak trafić na cichy egzemplarz.Komentarz
Komentarz