30D oficjalnie

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MaciekCi
    Bywalec
    • 2006
    • 149

* ISO can be set without taking one's eye away from the viewfinder

ojjj to jest wielka zmiana .. i w/g mnie największa w tym całym 30D :] no ale raczej nie będę zmieniał ... chociaż może jak trafię na okazyjną cenę :-P ... no i migawka wytrwalsza ...

Zamieszczone przez gwozdzt
    A po co?
    A bardziej futurystycznie to marzy mi się tryb "ISOv" obok dzisiejszych Av i Tv :-)
    a po Co ISOv ? :-o przecież można ustawić tryb P gdzie i tak i tak dobierasz sam ISO ... więc oco chodzi ?
    -| Canon 5D | Canon 7D |
    -| 24-70L | 100-400L | 135L | 50/1.4 | 15-85EF-S | M42 | 580EX |

Komentarz

• C41photocrew
      Zablokowany
      • 2005
      • 528

jak juz mialbym zamienic 20d na 30d to jedynie z powodu BF FF i dat's all...ale to musialbo byc sprawdzone ze noofka nie posiad zadnych wad:/ niedoczytalem tylko kiedy bedzie w sprzedazy to raz a dwa nici z uszczelniena bo to bylby gloowny atut jego no i niestety nikon bedzie nadal guru bo moim zdaniem trafil lepiej z wymaganiami uzytkownikow....
      moim zdaniem canon to niezly marketingowiec i tyle...

Komentarz

• gwozdzt
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 5780

Zamieszczone przez MaciekCi
        a po Co ISOv ? :-o przecież można ustawić tryb P gdzie i tak i tak dobierasz sam ISO ... więc oco chodzi ?
        Chodzi mi o to, że za sprawą cyfry ISO stało się jednym z parametrów naświetlania, takim jak czas migawki i otwór przysłony.
        Wyobrażam to sobie tak: nastawiam czas i przysłonę (jak w M), a aparat w dostępnym zakresie dobiera ISO. Zaś w trybach Av i Tv, gdy zabraknie mu czasu/przysłony, to żeby zamiast mrugać przekroczoną wartościa jechał dalej po ISO.
        Najlepiej jeszcze jakby zakres ISO był dla tego trybu ustawiany w CF. Ale ze mnie marzyciel, no nie? ;-)
        Ostatnio edytowany przez gwozdzt; 3209.
        Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• czornyj
          Zasłużeni
          • 2006
          • 2626

Mnie w korpusie interesowałoby, aby w końcu zaczął sterować lampami slave oraz powrót do normalnego wspomagania AF zamiast spawarki.
          A bardziej futurystycznie to marzy mi się tryb "ISOv" obok dzisiejszych Av i Tv :-)
          Chodzi mi o to, że za sprawą cyfry ISO stało się jednym z parametrów naświetlania, takim jak czas migawki i otwór przysłony.
          Wyobrażam to sobie tak: nastawiam czas i przysłonę (jak w M), a aparat w dostępnym zakresie dobiera ISO. Albo w trybach Av i Tv, gdy zabraknie mu czasu/przysłony to żeby zamiast mrugać przekroczoną wartościa jechał dalej po ISO.
          Najlepiej jeszcze jakby zakres ISO był dla tego trybu ustawiany w CF. Ale ze mnie marzyciel, no nie? ;-)
          Wszystko, o czym piszesz od dawna jest w Nikonie D70, o D200 nie wspominając Może czas pomyśleć o zmianie systemu :wink:
          Co do 30D, to składam szczere wyrazy współczucia. Osobiście liczyłem na coś, co sprawi że cena D200 troszeczkę spadnie, tymczasem Canon serwuje odgrzewany kotlet :-(
          Ostatnio edytowany przez czornyj; 4171.
          Marcin Kałuża | foty

Komentarz

• muflon
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 6763

No ladnie, ladnie... jeszcze tylko MLU na guziku (moze jakis Wasiaware tweakujacy DirectPrinta?) i fani Nikona/Minolty straca chyba ostatni argument Podoba mi sie - kilka drobnych zmian, cos jak 1Dmk2 vs. 1Dmk2N. A ze spotem (jaki by nie byl) to mnie wrecz zaskoczyli.

Edit: aaa nie, zapomnialem o najwazniejszym... przeciez teraz w aparacie krytyczne sa USZCZELNIENIA!!
            zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• muflon
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 6763

Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
              zastanawiam sie dlaczego tej oficjalnej informacji nie ma jeszcze na stronach canona i dpreview
              Tez mnie to troche dziwi, ale:
              Thanks to Chuck Westfall (..) for their assistance in the preparation of this article
              - to w zasadzie oznacza ze to pewne.

Komentarz

• jotka
                Coś już napisał
                • 2005
                • 75

Zamieszczone przez TOPOL
                Toż to zmiany, że tak powiem, kosmetyczne.
                trwalsza migawka, spot, podglad iso, większy lcd, tak zmiany są rzeczywiście kosmetyczne

Komentarz

• adamek
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 2265

A jak wygląda grip do niego? Któryś z obecnych, czy jakiś jak zwykle nowy?
                  Miłego dnia
                  adam jastrzębowski
                  cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
                  tu tu

Komentarz

• kami74
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 1492

Grip od 20stki pasuje
                    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
                    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Komentarz

• muflon
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 6763

Zamieszczone przez adamek
                      A jak wygląda grip do niego? Któryś z obecnych, czy jakiś jak zwykle nowy?
                      Tym razem Canon zdecydowal sie na zaskakujace posuniecie marketingowe I... nie wprowadzil nowego gripa wypuszczajac nowa puszke, prawie identyczna jak poprzednia Pasuje ten od 20D.

Komentarz

• fotorep_ublika

Przecież 30d nie może być uszczelniony - za dużo w niego napakowali - przegrzewałby się ;-)

Komentarz

• KMV10
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 2320

Skoro to jest udokładnienie 20D to zobaczymy czy AF jeszcze lepiej będzie się sprawować.
                          Jak na razie wygląda, że użytkownicy 20D mogą zostać w domu i nie pędzić do sklepu.
                          Przynajmniej do następnych nowości

BTW czyżby koniec z nowymi firmware'ami do 20D?
                          Ostatnio edytowany przez KMV10; 1454.

Komentarz

• Cichy
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 7449

Ja juz wiedziałem wczoraj o tym I wiedziałęm, że zmieniać nie ma sensu, no chyba, że na 5d ..
                            O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• KMV10
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 2320

Tak, 5d rysuje się w tej sytuacji atrakcyjnie - niech jeszcze trochę stanieje

Komentarz

• Michu (Pentax)
                                Początki nałogu
                                • 2006
                                • 306

Spot jak na tę klasę (w tym systemie) to chyba naprawdę mała rewolucja. Trwalsza migawka i iso w wizjerze to również bardzo istotne zmiany. Wyświetlacz to już bajer. Ale mimo to, uważam, że to raczej być powinien 25D. Obecnie dodane funkcje były zawsze tym, czego brak było (IMHO) w 20D (chocaż spot trochę duży...) - który to korpus uważam za bardzo udany. Brak większej matrycy (i słusznie: po cholerę większa - dla zaspokojenia własnego ego?) sugeruje, że być może ten moloch Canon wypuści coś pośredniego między 20D i 5D (plis 3000D miałby totalnie pełne krycie rynku).
                                Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

Komentarz

Pracuję...
                                X