Namiot/stół bezcieniowy i oświetlenie

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • KuchateK
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 4895

Za pomoca stolu wyeliminujesz cienie swiecac od spodu. Namiot sluzy do rozpraszania oswietlenia i eliminacji niepotrzebnych odbic w przedmiotach. Grabi nie zastapisz mlotkiem. Jedno i drugie sluzy do czegos innego.
    ...

Komentarz

• mario_white
      Dopiero zaczyna
      • 2006
      • 48

namiot bezcieniowy - czy wystarczy te oswietlenie?

Czy takie lampki http://www.allegro.pl/item102350039_102350039.html x 2 lub 3 + świetlówki 26W dające 1650 lumenów wystarcza do oswietlenia namiotu bezcieniowego 75x75x75 ?
      Canon EOS 20D, 30D + 100-400 USM, 24-105, 50 f.1.8 II + Speedlite 580EX + Tamron 17-50 F/2.8 + Tamron 28-75 f/2.8 + MARUMI DHG CPL, WPC UV + MC UV + SANDISK CF 4GB, 1GB EXTREME III + LOWEPRO Micro Trekker 200 + Naneu Pro Adventure K3 + SONY HDR-HC5E

foto galeria - galeria zdjęć – aparaty cyfrowe – obiektywy – fotografia cyfrowa - filtry polaryzacyjne - zdjęcia

Komentarz

• kami74
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1492

Wydaje się, że tak mam identyczną lampke z wkreconą swietlówka 21W ( eqiv. 100W) I daje to naprawde ostro. Tyle, że te swiatlówki daja dziure w widmie i tak sobie sie nadaja do fotografowania. Co do mocy to jak chcesz 2-3 lampki po 26 W to wystarczy spokojnie. Ale niech sie wypowiedza praktycy.
        5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
        MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Komentarz

• mario_white
          Dopiero zaczyna
          • 2006
          • 48

A moze takie 2 lub 3 zarowki http://www.allegro.pl/item103195966_...najtaniej.html ?

prosze o opinie
          Canon EOS 20D, 30D + 100-400 USM, 24-105, 50 f.1.8 II + Speedlite 580EX + Tamron 17-50 F/2.8 + Tamron 28-75 f/2.8 + MARUMI DHG CPL, WPC UV + MC UV + SANDISK CF 4GB, 1GB EXTREME III + LOWEPRO Micro Trekker 200 + Naneu Pro Adventure K3 + SONY HDR-HC5E

foto galeria - galeria zdjęć – aparaty cyfrowe – obiektywy – fotografia cyfrowa - filtry polaryzacyjne - zdjęcia

Komentarz

• kami74
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 1492

To jest takak sama swietlówka tylko mocniejsza
            5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
            MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Komentarz

• Routlaw
              Uzależniony
              • 2005
              • 983

używam namiotu bezcieniowego. Jako oświetlenie służy mi z jednej strony okno, któego moc reguluje żaluzjami, a z drugiej strony lampka z biurka jażeniowa i druga lampka ze zwykłą żarówką 40W. Może efekty nie są rewelacyjne ale na shutterstock wystarcza...
              14, 24, 50, 85, 135, 70-200

BLOG

Komentarz

• Nemeo
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 1757

Noszę się z zamiarem kupna namiotu bezcieniowego, czy ktoś mógłby polecić jakiś sensowny model.

Z góry WIELKIE dzięki.
                Ostatnio edytowany przez Nemeo; 1784.

Komentarz

• Nemeo
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1757

Czyżby nikt nie miał namiotu bezcieniowego ?

Komentarz

• matka_Wariatka
                    Bywalec
                    • 2006
                    • 120

posiadam ten model 75x75x65cm:
                    http://www.allegro.pl/item135198326_...cian_75cm.html
                    pojemny, latwo ustawic przedmioty, polecam.
                    matka
                    ((((()))))

Komentarz

• JerzyC
                      Bywalec
                      • 2006
                      • 103

Polecam namiot firmy 'Lastolite" są to profesjonalne namioty robione z odpowiedniego materiału i dające zupełnie inne zmiękczanie światła jak te tanie z allegro. Ja taki namiot kupiłem w sklepie Fotokuriera.

Komentarz

• matka_Wariatka
                        Bywalec
                        • 2006
                        • 120

Jerzy, ja swoj kupilam w sklepie FotoDura w Poznaniu, niestety nie maja go na stronie, wiec dalam linka do Allegro.
                        matka
                        ((((()))))

Komentarz

• miszaqq
                          Uzależniony
                          • 2006
                          • 678

a moze ktos z uzywajacch namiotow spojrzalby na to ?
                          http://cgi.ebay.co.uk/Photo-Studio-3...QQcmdZViewItem

na co warto zwrocic uwage w takim zestawie czy lepiej kupic oddzielnie ? niestety tutaj na ebay nie ma takiego wyboru jak na allegro :/ i ceny ciutke wyzsze, dlatego pytam. Ktos ma jakies spostrzezenia co do tego zestawu z ebay do ktorego link jest powyzej ?
                          EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Komentarz

• dazz

Chcę zrobić zdjęcie...powiedzmy talerza z owocami. Do dyspozycji mam namiot bezcieniowy, dwie żarówki błyskowe (45Ws i 58Ws), dwa statywy, dwie parasolki rozpraszające. Jak wykonać takie zdjęcie? Jak ustawić światło ? Próbowałem wielu kombinacji z ustawieniem światła, ale zawsze coś jest nie halo. Macie jakieś rady?

Komentarz

• matka_Wariatka
                              Bywalec
                              • 2006
                              • 120

zarowki na statywach stawiasz jedna po prawej, druga po lewej stronie namiotu, mniej wiecej na srodku, kierujesz je rownolegle - ta sama wysokosc obu statywow, najlepiej jak by zarowki byly o tej samej mocy.
                              ustawiasz czas mniej wiecej 1/200, dobierasz przeslone, ISO-100 i dzialasz

tak to wyglada.
                              w razie W pisz na priva, w domu mam fote swojego "mini_studia" moge przeslac po powrocie.

zycze powodzenia, cierpliwosci, po 100 probie cos z pewnoscia wyjdzie.
                              pochwal sie rezultatami
                              matka
                              ((((()))))

Komentarz

• miszaqq
                                Uzależniony
                                • 2006
                                • 678

Zamieszczone przez matka_Wariatka
                                w domu mam fote swojego "mini_studia" moge przeslac po powrocie.
                                ja bym np. chetnie zobaczyl z jakiego to studia wychodza ci tak fantastyczne co poniektore fotki, moze wstawisz na forum ? jesli oczywiscie nie masz nic przeciwko upublicznianiu tego ?!
                                m.
                                EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Komentarz

Pracuję...