Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: co lepsze - 24-70L czy 24-105L?

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dager
    canon 24-70 f2,8L czy canon 24-105 f4L is. oba są w podobnych cenach. oba są L.
    Czy nie jesteś przypadkiem bezczelny?
    Zakładasz drugi raz ten sam wątek, a w poprzednim nawet wyszukiwarki juz za Ciebie użyłem:
    http://canon-board.info/showthread.p...558#post102558
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Bywalec Awatar Smaczny

Domyślnie

Absolutnie nie popieram zakładania tych samych wątków po dwa razy, jak również zadawania pytań, które zostały już wielokrotnie zadane a odpowiedzi udzielone, ale zastanawia mnie jedna rzecz... Otóż na dpreview jest mnóstwo dublujących się wątków, zadawanych po raz setny pytań, a mimo to pytający jest bardzo rzadko odsyłany do wyszukiwarki. Dominują raczej życzliwe, krótkie odpowiedzi i topic po prostu umiera śmiercią naturalną, bo nikomu się nie chce zagłębiać po raz enty w temat. U nas wszyscy się wyżywają na tej wyszukiwarce... Ot, taka filozoficzna dygresja.

SuMa NaŁoGów MuSi bYć sTaŁa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Smaczny
    ...Dominują raczej życzliwe, krótkie odpowiedzi ...
    Ok, proszę bardzo:
    Pomijając trochę dłuższy zakres 105 oraz zakładając dwa sprawne egzemplarze, to IMHO wybór między tymi szkłami sprowadza się do porównania f/2,8 vs. IS
    Jak wiadomo IS ruchomych obiektów nie zatrzyma, więc stawiam zdecydowanie na jaśniejsze szkło pozwalające skrócić czas otwarcia migawki.
    Moze być? ;-)
    Pozdrowienia, Tomek

Bywalec Awatar Smaczny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt
    Ok, proszę bardzo:
    Pomijając trochę dłuższy zakres 105 oraz zakładając dwa sprawne egzemplarze, to IMHO wybór między tymi szkłami sprowadza się do porównania f/2,8 vs. IS
    Jak wiadomo IS ruchomych obiektów nie zatrzyma, więc stawiam zdecydowanie na jaśniejsze szkło pozwalające skrócić czas otwarcia migawki.
    Moze być? ;-)
    Super. Jakbym czytał dpreview, serio!

Domyślnie

Super. Jakbym czytał dpreview, serio!
    Ja wiem, ze tak jest miło i przyjemnie, ale ostatnio nawet "góra" ma na to inne poglądy:
    http://canon-board.info/showpost.php...2&postcount=10
    Zreszta w powyższym przykładzie nawet poskutkowało:
    http://canon-board.info/showpost.php...3&postcount=12
    Dlatego czasem sam już nie wiem, jaką drogę wybrać w takich przypadkach...
    Pozdrowienia, Tomek

Bywalec Awatar Smaczny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt
    Ja wiem, ze tak jest miło i przyjemnie,
    No właśnie, to jest jakiś wybór: miło i przyjemnie albo sucho, lecz precyzyjnie i technicznie. Na pewno warto jest starać się pogodzić te dwie sprawy. Zacytuję tu 74 letniego dr Buchholza, byłego generalnego dyrektora BASF Austria, a obecnie szkoleniowca zarządzania, który sparafrazował sławny fragment listu do Koryntian w ten sposób:

"Gdybym mówił wszystkimi językami świata i był doskonały w komunikacji, lecz nie umiałbym kochać ludzi, czyniłbym tylko hałas, nie zdobywając nikogo. Jeśli kochasz ludzi to będziesz miał dla nich cierpliwość i będziesz traktował ich sprawiedliwie."

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Absolutnie nie popieram zakładania tych samych wątków po dwa razy, jak również zadawania pytań, które zostały już wielokrotnie zadane a odpowiedzi udzielone, ale zastanawia mnie jedna rzecz... Otóż na dpreview jest mnóstwo dublujących się wątków, zadawanych po raz setny pytań, a mimo to pytający jest bardzo rzadko odsyłany do wyszukiwarki. Dominują raczej życzliwe, krótkie odpowiedzi i topic po prostu umiera śmiercią naturalną, bo nikomu się nie chce zagłębiać po raz enty w temat. U nas wszyscy się wyżywają na tej wyszukiwarce... Ot, taka filozoficzna dygresja.
    Takie tu czasy nastały, że jak pytasz to musisz zaznaczyć, że przeszukałeś forum, a googlowanie nie dało żadnego rezulatu.
    Co do powtarzanych wątków to nie mam nic przeciwko temu, ponieważ z czasem nabieramy większego doświadczenia i mamy więcej do powiedzenia w danym temacie, a o to przecież chodzi. Inną sprawą jest to, że już przy #10 odpowiedzi wątek dryfuje w innym kierunku.
    ELAN 7 | 350D + kit | Tamron 28-75/2.8 | Canon 50/1.8 | Sigma 70-300 APO MS II |

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Polaczylem zduplikowane watki. Czyscic mi sie nie chce.

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Polaczylem zduplikowane watki. Czyscic mi sie nie chce.
    Leń ;-)

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów