Update Firmware W Aparacie
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
-
EOS Utility jest na twojej płycie z aparatu dodana przez producentaKomentarz
-
-
Wybaczcie moje kolejne natrętne pytanie, nie chcę się tu czepiać ani doszukiwać, ale w pkt. 9 jest napisane aby dać na tryb-AV, czy to ma jakieś znaczenie na jakim trybie wgrywamy abdejta ??1. Naładuj baterie
2. Odkręć obiektyw
3. Ściągnij soft - Windows
4. Karte sformatuj w aparacie
5. Karte w czytnik
6. Rozpakowany plik 20d00203.fir (firmware) skopiuj na karte (w czytniku)
7. Bezpiecznie wyłącz czytnik USB z Windows
8. Włóż karte do aparatu (do aparatu nie ma podpiętego obiektywu a bateria w aparacie jest naładowana)
9. Wybierz kólkiem np. tryb Av
10. Włącz aparat
11. Naciśnij przycisk Menu
12. Przewiń kółkiem na żółte menu i wybierz to co na poniższym obrazku (zamiast XXX będzie twoja wersja firmware)
13. Naciśnij przycisk set umieszczony w środkowej części tylnego kółka
14.Pojawi się okienko aktualizacji firmware
15. Tylnym kółkiem wybierz OK i wciśnij SET
16. Pojawi się następne okienko
17. Tylnym kólkiem wybierz Yes i wciśnij SET
Nie rób nic z aparatem przez około 2 minuty
18. Będziesz widział takie okienko
19. Wciśnij SET akceptując nową wersję firmware.
20. Na koniec zobaczysz
Dopiero wtedy wyłącz aparat i wyjmij na pół minuty baterie
Potem włóż baterie, włącz aparat i przyślij mi pierwsze zdjęcie zrobione na firmware 2.0.3. ;-)Komentarz
-
-
-
Zainstalowałem program EOS Utility, system widzi aparat podłączony przez USB, ale nie mogę skopiować pliku na kartę. Co się dzieje...może ktoś pomoże.Komentarz
-
a mniue zawsze ciekawiło dlaczego trzeba odpiąć obiektyw ?? czy to konieczne ??EOS 5DmkII|C 70-200mm f/2.8|C 50mm f/1.4 |C 17-40mm f/4 Lowepro Stealth Reporter D400AW | 2x Speedlite 430 & 580 EX www.fotograf-i-a.plKomentarz
-
Komentarz
-
kurde nie mogę znaleźć softu który pozwoliłby mi wgrać nowe firmware przez usb na CF, macie jakiegoś linka?Komentarz
-
Do wszystkich co zgrywaja przez EOS utility i nie maja czytnika kart.
Zeby nowy soft wgrac nalezy:
1. Odpalic EOS Utility i podpiac aparat do USB.
2. Kliknac Camera settings/Remote shooting
3. W nowym okienku kliknac w menu File i przejsc na zakladke: Remote shooting.
4. tam mamy dwie opcje. Pierwsza to: save also on the camera's memory card (zaznaczamy kwadracik) a druga to: Rotate image...ale ona nie jest nam potrzebna do wgrania softu.
5. Nastepnie w Camera settings/Remote shooting klikamy na ikonke klucza i mlotka :-) i po rozwinieciu sie menu najezdzamy na napis Firmware ver.1.xxx
Teraz wystarczy to kliknac i postepowac zgodnie z tym co sie pojawia...
Dokladny opis jest tu: http://web.canon.jp/imaging/eosdigit...irmware-e.html5DmkII | 5D | 40D | 15 2.8 karpik | 35 1.4 | 50 1.4 | 85 1.2 | 70-200 2.8 IS | 580 EX II | blogKomentarz
-
Witam,
Postepuje zgodnie z podana instrukcja ale po wlozeniu CF z firmware 2.0.3 aparat wyswietla komunikat, ze wymagana jest karta z firmware zeby wykonac update,
czy ktos z Was wie jak sobie z tym poradzic?
Pozdrawiam
DuczyKomentarz
-
A rozpakowałeś firmware czy na karcie masz zipa? No i upewnij się że nie jest w żadnym podkatalogu DCIM czy coś...Komentarz
-
-
Komentarz