www.snajper.net (snajper allegrowy) - czy korzystacie??

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Zielony
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 2928

www.snajper.net (snajper allegrowy) - czy korzystacie??

Witam szanowne grono koleżanek i kolegów...

Mam pytanie czy korzystacie z serwisów tzw snajperów aukcyjnych.
    Zastanawiam się nad skorzystaniem z www.snajper.net i sam nie wiem.
    Nie ma czasem jakiś przekrętów z takimi serwisami - chodzi mi o to, że trzeba im podać nazwę użytkownika i hasło z konta Allegro.

Ma się rozumieć, że moje pytanie dotyczy aukcji ze sprzętem foto
    sigpic

• DoMiNiQuE
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 3548

Mnie osobiscie wkurzaja tacy snajperzy.

Komentarz

• gwozdzt
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 5780

ja korzystam z www.snip.pl
      i na razie nic złego mnie nie spotkało.

Co do wkurzania - nie zgadzam się.
      Snip to dla mnie świetna rzecz! Nie podgrzewam atmosfery aukcji, nie muszę siedzieć na końcówce, tylko 5sek przed końcem łup i potem chwila prawdy: kupiłem albo postawiłem za mało :-)

Praktycznie uzywam tylko 'KUP TERAZ" albo Snip :-)
      Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• Nemeo
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1757

Jestem ciekawy jak to wygląda, gdy w aukcji uczestniczy kilka osób z takimi snajperami.

Komentarz

• gwozdzt
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 5780

Zamieszczone przez Nemeo
          Jestem ciekawy jak to wygląda, gdy w aukcji uczestniczy kilka osób z takimi snajperami.
          Tak jak normalnie: wygrywa ten co dał najwięcej.
          Tylko nie przelicytowują się wielokrotnie bo akcja się kończy :-)
          Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• Nemeo
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 1757

Zamieszczone przez gwozdzt
            Tak jak normalnie: wygrywa ten co dał najwięcej.
            Tylko nie przelicytowują się wielokrotnie bo akcja się kończy :-)
            A jeśli np.: 3 osoby dadzą taką samą cenę maksymalną ?

Komentarz

• JerzyC
              Bywalec
              • 2006
              • 103

Używałem snipa ale zawiódł mnie. Pewniejsze jest "ręczne" licytowanie.

Komentarz

• gwozdzt
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 5780

Zamieszczone przez Nemeo
                A jeśli np.: 3 osoby dadzą taką samą cenę maksymalną ?
                Zdecyduje czas i wygra ten co ustawił najdłuższy bufor w snajperze.
                Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• Zielony
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 2928

@ Nemeo: tutaj masz odpowiedzi na pytania które Cię dręczą :-)

Jeśli do tej samej aukcji będzie ustawionych kilka strzałów, to mamy następujące możliwości:
                  1. Ustawione są różne kwoty maksymalne
                    Wygra osoba, która ustawiła większe maksimum. Nie ma tu znaczenia jaki został ustawiony czas strzału.
                  2. Ustawione są takie same (lub bardzo podobne) kwoty
                    Wygra osoba, której strzał wykona się wcześniej, np.: osoba, która ma ustawiony strzał 7 sek. przed końcem pokona tych, którzy mają strzały 6, 5, 4, 3, 2 sek. przed końcem. Stanie się tak dlatego, że Allegro (i inne serwisy aukcyjne) wymagają zawsze pewnej minimalnej kwoty przebicia aktualnej oferty (w Allegro nazywa się to "postąpienie"). Innymi słowy jeśli prowadzi kwota 100 zł, to nie mozna zalicytować 100,01, a ani 100,1, ani 101, ale minimum 102,5 zł. Z tego też powodu osoba licytująca później z taką samą kwotą jak już złożona przegra - Allegro odrzuci taką ofertę.
                  3. Zarówno kwota maksymalna jak i czas strzału jest taki sam
                    Wtedy zadecyduje element losowy. Nie można z góry przewidzieć kto wygra. Wygra oferta, którą serwis aukcyjny przyjmie jako pierwszy, ale z góry nie da się określić, która to będzie
                  sigpic

Komentarz

• MrDeadhead
                    Coś już napisał
                    • 2007
                    • 93

Ja uzylem tylko raz Snipa i zadowolony jestem. Zalezalo mi na Sigmie a aukcja konczyla sie w takich godzinach gdzie nie moglem przypilnowac. Gosc ktory licytowal ze mna tez tego uzywal tylko ustawil 1sec wiecej w buforze Ale jego niezawodnosc oczwiscie nie jest 100% wiec nie nalezy wymagac niewiadomo czego
                    Im wiecej zdjec robie, tym bardziej jestem z nich niezadowolony...

Komentarz

• Nemeo
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 1757

Zamieszczone przez Zielony
                      @ Nemeo: tutaj masz odpowiedzi na pytania które Cię dręczą :-)

Jeśli do tej samej aukcji będzie ustawionych kilka strzałów, to mamy następujące możliwości:
                      1. Ustawione są różne kwoty maksymalne
                        Wygra osoba, która ustawiła większe maksimum. Nie ma tu znaczenia jaki został ustawiony czas strzału.
                      2. Ustawione są takie same (lub bardzo podobne) kwoty
                        Wygra osoba, której strzał wykona się wcześniej, np.: osoba, która ma ustawiony strzał 7 sek. przed końcem pokona tych, którzy mają strzały 6, 5, 4, 3, 2 sek. przed końcem. Stanie się tak dlatego, że Allegro (i inne serwisy aukcyjne) wymagają zawsze pewnej minimalnej kwoty przebicia aktualnej oferty (w Allegro nazywa się to "postąpienie"). Innymi słowy jeśli prowadzi kwota 100 zł, to nie mozna zalicytować 100,01, a ani 100,1, ani 101, ale minimum 102,5 zł. Z tego też powodu osoba licytująca później z taką samą kwotą jak już złożona przegra - Allegro odrzuci taką ofertę.
                      3. Zarówno kwota maksymalna jak i czas strzału jest taki sam
                        Wtedy zadecyduje element losowy. Nie można z góry przewidzieć kto wygra. Wygra oferta, którą serwis aukcyjny przyjmie jako pierwszy, ale z góry nie da się określić, która to będzie
                      Dzięki za wyczerpujące informacje.

Komentarz

• Zielony
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 2928

Zamieszczone przez Nemeo
                        Dzięki za wyczerpujące informacje.
                        Spoko, nie myśl, że to ja pisałem
                        To informacje ze strony.

Aha, chciałbym dodać, że ten 'snajper' nie obejmuje aukcji z opcją KUP TERAZ :wink:

Generalnie jak będzie potrzeba to skorzystam.
                        sigpic

Komentarz

• LepP
                          Coś już napisał
                          • 2007
                          • 80

Mnie jako sprzedajacego i tym bardziej jako kupującego, wkurzają snajperzy . Wg mnie po takim przebiciu aukcja powinna się wydłużać o kilka minut aby dać szansę innym, jak na prawdziwej licytacji, wtedy faktycznie wygrywa ten kto chce dać najwięcej, a nie jakiś snajper.
                          LepP
                          5D + 7D + Sigma 50 1.4 + EF 24-105 IS USM+ EF 70-300 IS USM

Komentarz

• cood
                            Coś już napisał
                            • 2006
                            • 94

a jeśli zalicytuje ręcznie 3 sekundy przed końcem to też Twoim zdaniem aukcja powinna być przedłużona? czy tylko w wypadku kiedy robi to za kogoś jakis skrypt.

regulamin allegro jest tak skonstruowany, ze licytacja kończy sie w ściśle określonym czasie więc nikt nie może mieć do nikogo pretensji, że chcąc uniknąć nerwów i "gorączki ostatnich sekund" korzysta z serwisów typu snajperskiego.

o ile jestem w stanie zrozumieć wkurzenie kupującego, komu ktoś ustrzelił z przed nosa fajny fant, to nie kumam dlaczego sprzedający ma się zdenerwować, że ktoś w ostatniej sekundzie aukcji postanowił zapłacić mu za fant większa kwotę.

a.
                            cood [czyt. kud]
                            http://endofchaos.com - zrobiłem kilka galerii foto.
                            przyszła też pora na moją własną www.adamstepien.com
                            moja galeria na CanonBoard http://canon-board.info/showthread.php?t=10641

Komentarz

• adamtg
                              Coś już napisał
                              • 2007
                              • 65

Zamieszczone przez LepP
                              Mnie jako sprzedajacego i tym bardziej jako kupującego, wkurzają snajperzy.
                              O ile będąc kupującym, trudno uniknąć snajper, o tyle jak sprzedający można go zablokować... Przynajmniej tyle piszą na oficjalnej stronie, bo ja osobiście nie handluje i nie wiem na ile to prawada. ;-)

Komentarz

Pracuję...