Statywy Slik - opinie

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • 5y12u3k
    Bywalec
    • 2006
    • 103

nie polecam tej glowicy (YH420) jest cholernie ciezka i nie grzeszy jakoscia wykonania
    hdr & urbex

Komentarz

• Kubak82
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 2348

zgadza sie - glowice GP sa kiepskie.. twoj statyw bedzie tak stabilny jak jego najslabszy element.. ujme to tak - z ta glowica bym swojego sprzetu na twoim statywie nie postawil

Komentarz

• mamut9
        Bywalec
        • 2008
        • 119

Zamieszczone przez Kubak82
        zgadza sie - glowice GP sa kiepskie.. twoj statyw bedzie tak stabilny jak jego najslabszy element.. ujme to tak - z ta glowica bym swojego sprzetu na twoim statywie nie postawil
        nogi dotarły - jeszcze w paczce wieczorkiem odpakuje i ....
        głowice :
        -kulowa -w przyszłości
        - teraz 3d - jeśli ta GP odpadą - to co skrobać $$$ na 3D Manfrotto 808RC4 czy coś innego polecicie
        Canon EOS KissX2(450D) i kilka drobiazgów :razz:

Komentarz

• Kubak82
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 2348

Zamieszczone przez mamut9
          nogi dotarły - jeszcze w paczce wieczorkiem odpakuje i ....
          napisz jakie wrazenia

$$$ na 3D Manfrotto 808RC4 czy coś innego polecicie
          GP dosc tandetne; gitzo cholernie drogie..mysle ze ta 808rc4 to rozsadny kompromis miedzy jakoscia i udzwiegiem a cena.. to naprawde porzadny kawal zelastwa

Komentarz

• mamut9
            Bywalec
            • 2008
            • 119

napisz jakie wrazenia
            Kubak82 - to jest SUPER statyw-wreszcie sprzęt będzie miał oparcie, a jak jeszcze jakaś firma robi statywy - to niech się uczy od Benro!!! -to może przestanie robić wieszaki na płaszcze8)
            Solidny, stabilny. Waga - w granicach rozsądku dla tej klasy stabilności.
            On po prosu stoi sztywno i niewiele zjawisk jest go wstanie poruszyć. Problem pojawi się dopiero przy solidnym huraganie, z halnym czy fenem powinien dać rady.
            Genialnie prosty i wygodny w obsłudze już sobie poćwiczyłem jego ustawianie, rozkładanie - i nawet fotę sobie z niego sam zrobiłem :-D -jest historyczna pierwsza z tego statywu.
            Mam pożyczone Gold Photo - inna klasa jakości (niekoniecznie ceny), dużo niższa.
            Slik 700- wypada przy nim bladziuteńko - poza wrażeniem wizualnym jest zupełnie słabiutki.
            Wysokość - no przy moich 2 metrach wzrostu - to jest to co ma być.
            Zaskoczony jestem również bardzo pozytywnie jego torbą do transportu - to nie jakaś szmatka, tylko solidnie wypiankowana torba z solidnym zamkiem i paskiem transportowym.
            Kolejny raz Chińczycy pokazali tym statywem, że potrafią produkować naprawdę fajne rzeczy.

Kubak82 DUZE JASNE...Ci się odemnie należy:-D:-D:-D
            mam nadzieję, ze się spotkamy na jakiejś foto eskapadzie.

GP dosc tandetne; gitzo cholernie drogie..mysle ze ta 808rc4 to rozsadny kompromis miedzy jakoscia i udzwiegiem a cena.. to naprawde porzadny kawal zelastwa
            nie ma co trzeba zbierać $$$ - i kupić to cudo
            co prawda jak Benro ma głowice kulowe tej klasy co statyw to...mam problem - no może niekoniecznie - jednak 3d jest bardziej precyzyjna -szkoda że nie maja solidnej 3d w ofercie

Komentarz

• Kubak82
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 2348

Kubak82 - to jest SUPER statyw-wreszcie sprzęt będzie miał oparcie, a jak jeszcze jakaś firma robi statywy - to niech się uczy od Benro!!!
              Benro sie tego nauczylo od Gitzo, moze nawet nie do konca legalnie ;-)
              w kazdym razie ciesze sie ze dobrze Ci podpowiedzialem :-) .. na mnie ten statyw tez z robil BARDZO pozytywne wrazenie :-)

mam nadzieję, ze się spotkamy na jakiejś foto eskapadzie.
              nie wiem skad jestes ale jesli z okolic slaska to u nas regularnie jakies plenerki sie odbywaja

nie ma co trzeba zbierać $$$ - i kupić to cudo
              co prawda jak Benro ma głowice kulowe tej klasy co statyw to...mam problem - no może niekoniecznie - jednak 3d jest bardziej precyzyjna -szkoda że nie maja solidnej 3d w ofercie
              wlasnie wprowadzili Gimbale wiec pewnie i na 3d przyjdzie czas :-) !! pozostaje czekac :-) !! ale gdyby nie starczylo ci cierpliwosci to ta frotka jest naprawde dobra glowica - na pewno bedziesz zadowolony jak ze statywu :-)

ps. mnie najbardziej w 457n6 zaskoczylo to ze sekcje zasysaja powietrze jak teleskopowe pompki - w innych statywach nogi po prostu "wypadaly" w dol a tu.. ehh, az milo taki sprzet uzywac :-D

Komentarz

• Krzychu
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 3611

wlasnie wprowadzili Gimbale wiec pewnie i na 3d przyjdzie czas :-) !! pozostaje czekac :-) !!
                Nie sądzę - przy prawdziwej porządnej kuli, głowice 3D nie mają praktycznie żadnych zalet (poza architekturą ale wtedy potrzeba 3D z przekładniami). Nie wiem jakie kule robi Benro, ale jak dobrze skopiowali to co chcieli skopiować, to nic innego nie potrzeba...
                Pozdrowienia,
                KZ
                KZ Aviation Photography

Komentarz

• Jago
                  Pełne uzależnienie
                  • 2008
                  • 1503

Posiadam m.in. statyw Slik SDV-30. Jest on przyzwoicie wykonany. Nadaje się jednak tylko do większych kompaktów lub mniejszych lustrzanek. Jak na swój przedział cenowy jest bardzo stabilny (porównywałem z podobnymi w MM) - inne zbliżone cenowo produkty były gorsze pod względem stabilności i jakości wykonania. Używam go tylko w warunkach domowych i nic poza stałką nie zakładam na niego - w teren i z czymś cięższym bym już nie ryzykował. Poprostu jakie pieniądze taki sprzęt. W sumie jednak do domku i do czegoś ultra lekkiego polecam.
                  C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Komentarz

• mamut9
                    Bywalec
                    • 2008
                    • 119

nie wiem skad jestes ale jesli z okolic slaska to u nas regularnie jakies plenerki sie odbywaja
                    Wrocek - to i śląsk blisko:-D - a jak fajny plenerek to mozna się wybrać
                    wlasnie wprowadzili Gimbale wiec pewnie i na 3d przyjdzie czas :-) !! pozostaje czekac :-) !! ale gdyby nie starczylo ci cierpliwosci to ta frotka jest naprawde dobra glowica - na pewno bedziesz zadowolony jak ze statywu :-)
                    skrobie $$$ i frotka -może Mikołaj pomoże
                    ps. mnie najbardziej w 457n6 zaskoczylo to ze sekcje zasysaja powietrze jak teleskopowe pompki - w innych statywach nogi po prostu "wypadaly" w dol a tu.. ehh, az milo taki sprzet uzywac :-D
                    ja w pierwszej chwili się przestraszyłem -co za dziwne zjawisko... i po chwili do mnie dotarło, że nie będę obrywał nogami statywu po swoich stopach

Wracam do tematu głowicy GP 420 - miałem pożyczoną - NIGDY WIECEJ -ODRADZAM
                    Nawet w lichych statywach w sklepie dla idiotów - głowice są precyzyjniejsze - o dziwo.
                    a apropo statyw GP - zdmuchneło mi wczorj pod świątynia Wang - przy porywie wiatru i wcale nie najsilniejszym-i zrobił bum -omal nie rozwaliłem koledze głowicy - nie zdążyłem złapać , bo byłem zajety pomiarem światła przy detalu - to apropo dyskusji o lekkich statywach - są dobre w ...studio ..no ale jak tir obok to też nie da rady....

Komentarz

• Jago
                      Pełne uzależnienie
                      • 2008
                      • 1503

mamut9 .......to apropo dyskusji o lekkich statywach - są dobre w ...studio ..no ale jak tir obok to też nie da rady......

Racja. Przechodzący obok kot - to też nie da rady.
                      C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Komentarz

• Kubak82
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 2348

Zamieszczone przez Krzychu
                        jak dobrze skopiowali to co chcieli skopiować, to nic innego nie potrzeba...
                        pewnie masz w tym duzo racji.. ja juz bylem pewien ze kuie ktoras z tych kulowych ale ciagle sie waham.. gimbal benro ma byc dostepny od nowego roku.. mam czas by sie namyslic ;-)

Wrocek - to i śląsk blisko:-D - a jak fajny plenerek to mozna się wybrać
                        no to jak bedzie okazja - zagladaj na http://canon-board.info/showthread.php?t=39001:)

Komentarz

• mamut9
                          Bywalec
                          • 2008
                          • 119

Mikołaj się postarał głowice MF 3d na 8kg dostałem - to mam plenerowy ( i nie tylko)komplet.
                          Dzieki wszystkim za podpowiedzi w tym watku

Komentarz

• Bingant
                            Uzależniony
                            • 2006
                            • 507

Czyli jaką w końcu wybrałeś?
                            6D + 35L + 85f/1.8 + 24-105L

Komentarz

• mamut9
                              Bywalec
                              • 2008
                              • 119

Zamieszczone przez Bingant
                              Czyli jaką w końcu wybrałeś?
                              Wybrałem (Mikołaj wybrał ): głowice 3D Manfrotto 808RC4 :-D na kulową Benro przyjdzie czas :-D o ile okaże się potrzebna.
                              Mialem dzisiaj okazję nią pracować - bardzo wygodna i szalenie precyzyjna jest ta głowica.
                              Fotografowałem architekturę - widok kościoła

i zniszczonego palacu w Roztoce k. Strzegomia

Komentarz

• Kubak82
                                Pełne uzależnienie
                                • 2006
                                • 2348

no i masz super komplet :-) .. kupiles raz i dobrze - teraz masz sprzet na lata :-)

ps. i pomyslec ze mogles skonczyc z ta hamą ;-)

Komentarz

Pracuję...