nie polecam tej glowicy (YH420) jest cholernie ciezka i nie grzeszy jakoscia wykonania
Statywy Slik - opinie
Zwiń
X
-
-
zgadza sie - glowice GP sa kiepskie.. twoj statyw bedzie tak stabilny jak jego najslabszy element.. ujme to tak - z ta glowica bym swojego sprzetu na twoim statywie nie postawil
Komentarz
-
nogi dotarły - jeszcze w paczce wieczorkiem odpakuje i ....
głowice :
-kulowa -w przyszłości
- teraz 3d - jeśli ta GP odpadą - to co skrobać $$$ na 3D Manfrotto 808RC4 czy coś innego polecicie
Canon EOS KissX2(450D) i kilka drobiazgów :razz:Komentarz
-
napisz jakie wrazenia
GP dosc tandetne; gitzo cholernie drogie..mysle ze ta 808rc4 to rozsadny kompromis miedzy jakoscia i udzwiegiem a cena.. to naprawde porzadny kawal zelastwa
Komentarz
-
Kubak82 - to jest SUPER statyw-wreszcie sprzęt będzie miał oparcie, a jak jeszcze jakaś firma robi statywy - to niech się uczy od Benro!!! -to może przestanie robić wieszaki na płaszcze8)
Solidny, stabilny. Waga - w granicach rozsądku dla tej klasy stabilności.
On po prosu stoi sztywno i niewiele zjawisk jest go wstanie poruszyć. Problem pojawi się dopiero przy solidnym huraganie, z halnym czy fenem powinien dać rady.
Genialnie prosty i wygodny w obsłudze już sobie poćwiczyłem jego ustawianie, rozkładanie - i nawet fotę sobie z niego sam zrobiłem :-D -jest historyczna pierwsza z tego statywu.
Mam pożyczone Gold Photo - inna klasa jakości (niekoniecznie ceny), dużo niższa.
Slik 700- wypada przy nim bladziuteńko - poza wrażeniem wizualnym jest zupełnie słabiutki.
Wysokość - no przy moich 2 metrach wzrostu - to jest to co ma być.
Zaskoczony jestem również bardzo pozytywnie jego torbą do transportu - to nie jakaś szmatka, tylko solidnie wypiankowana torba z solidnym zamkiem i paskiem transportowym.
Kolejny raz Chińczycy pokazali tym statywem, że potrafią produkować naprawdę fajne rzeczy.
Kubak82 DUZE JASNE

...Ci się odemnie należy:-D:-D:-D
mam nadzieję, ze się spotkamy na jakiejś foto eskapadzie.
nie ma co trzeba zbierać $$$ - i kupić to cudo
co prawda jak Benro ma głowice kulowe tej klasy co statyw to...mam problem - no może niekoniecznie - jednak 3d jest bardziej precyzyjna -szkoda że nie maja solidnej 3d w ofercie
-
Benro sie tego nauczylo od Gitzo, moze nawet nie do konca legalnie ;-)
w kazdym razie ciesze sie ze dobrze Ci podpowiedzialem :-) .. na mnie ten statyw tez z robil BARDZO pozytywne wrazenie :-)
nie wiem skad jestes ale jesli z okolic slaska to u nas regularnie jakies plenerki sie odbywaja
wlasnie wprowadzili Gimbale wiec pewnie i na 3d przyjdzie czas :-) !! pozostaje czekac :-) !! ale gdyby nie starczylo ci cierpliwosci to ta frotka jest naprawde dobra glowica - na pewno bedziesz zadowolony jak ze statywu :-)
ps. mnie najbardziej w 457n6 zaskoczylo to ze sekcje zasysaja powietrze jak teleskopowe pompki - w innych statywach nogi po prostu "wypadaly" w dol a tu.. ehh, az milo taki sprzet uzywac :-DKomentarz
-
Nie sądzę - przy prawdziwej porządnej kuli, głowice 3D nie mają praktycznie żadnych zalet (poza architekturą ale wtedy potrzeba 3D z przekładniami). Nie wiem jakie kule robi Benro, ale jak dobrze skopiowali to co chcieli skopiować, to nic innego nie potrzeba...Komentarz
-
Posiadam m.in. statyw Slik SDV-30. Jest on przyzwoicie wykonany. Nadaje się jednak tylko do większych kompaktów lub mniejszych lustrzanek. Jak na swój przedział cenowy jest bardzo stabilny (porównywałem z podobnymi w MM) - inne zbliżone cenowo produkty były gorsze pod względem stabilności i jakości wykonania. Używam go tylko w warunkach domowych i nic poza stałką nie zakładam na niego - w teren i z czymś cięższym bym już nie ryzykował. Poprostu jakie pieniądze taki sprzęt. W sumie jednak do domku i do czegoś ultra lekkiego polecam.C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 LKomentarz
-
Wrocek - to i śląsk blisko:-D - a jak fajny plenerek to mozna się wybrać
skrobie $$$ i frotka -może Mikołaj pomoże
ja w pierwszej chwili się przestraszyłem -co za dziwne zjawisko... i po chwili do mnie dotarło, że nie będę obrywał nogami statywu po swoich stopach
Wracam do tematu głowicy GP 420 - miałem pożyczoną - NIGDY WIECEJ -ODRADZAM

Nawet w lichych statywach w sklepie dla idiotów - głowice są precyzyjniejsze - o dziwo.
a apropo statyw GP - zdmuchneło mi wczorj pod świątynia Wang - przy porywie wiatru i wcale nie najsilniejszym-i zrobił bum -omal nie rozwaliłem koledze głowicy - nie zdążyłem złapać , bo byłem zajety pomiarem światła przy detalu - to apropo dyskusji o lekkich statywach - są dobre w ...
studio ..no ale jak tir obok to też nie da rady....
-
mamut9 .......to apropo dyskusji o lekkich statywach - są dobre w ...studio ..no ale jak tir obok to też nie da rady......
Racja. Przechodzący obok kot - to też nie da rady.C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 LKomentarz
-
pewnie masz w tym duzo racji.. ja juz bylem pewien ze kuie ktoras z tych kulowych ale ciagle sie waham.. gimbal benro ma byc dostepny od nowego roku.. mam czas by sie namyslic ;-)
no to jak bedzie okazja - zagladaj na http://canon-board.info/showthread.php?t=39001:)Komentarz
-
Mikołaj się postarał
głowice MF 3d na 8kg dostałem - to mam plenerowy ( i nie tylko)komplet.
Dzieki wszystkim za podpowiedzi w tym watku
-
-
Wybrałem (Mikołaj wybrał
): głowice 3D Manfrotto 808RC4 :-D na kulową Benro przyjdzie czas :-D o ile okaże się potrzebna.
Mialem dzisiaj okazję nią pracować - bardzo wygodna i szalenie precyzyjna jest ta głowica.
Fotografowałem architekturę - widok kościoła
i zniszczonego palacu w Roztoce k. Strzegomia
-
no i masz super komplet :-) .. kupiles raz i dobrze - teraz masz sprzet na lata :-)
ps. i pomyslec ze mogles skonczyc z ta hamą ;-)Komentarz

Komentarz