Wiem ze wiele razy pisaliscie o szkielkach ale jesli ktos ma ochote mi doradzic to bardzo prosze , sprzet jaki mam jest w podpisie ,mysle o zakupie jakiegos dobrego szkla do portretow i krajobrazow , czym mam sie sugerowac , na jakie symbole zwrocic uwage i jakie najwieksze wartosci (f)dopuszczalne do ostrych fotek . Mysle o zmianie tego canona kitowego na inny bo wszedzie pisze sie ze kitowe nie sa zbyt dobre , co myslicie o tym ?Czy wogole warto go czyms zastapic , czy naprawde roznica jest duza ?
Obiektyw do 400D
Zwiń
X
-
Obiektyw do 400D
CANUSIA EOS 50d , 400 D // EF17-40 F/4 L // Canon 70-200 F/4 L USM //Canon 60 F/2,8 macro STATYW MANFROTTO // FILTRY HOJA //Speedlite 430 EX ///// grip , etc
www.wesolowski-photography.co.ukTagi: Brak -
-
Komentarz
-
Czyli im mniejsze f tym lepiej ? Canon EF 50mm f1.8 MK2-cos takiego bylo w pobliskim jessopsie
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Ten tamron nie jest zly mogl by miec stabilizacje obrazu ale coz , ale chce troche popodrozowac po tym pieknym kraju i warto by bylo to uwiecznic na czyms dobrym a nie bede robil zdjec w gorach , zamkach tele zoomem
CANUSIA EOS 50d , 400 D // EF17-40 F/4 L // Canon 70-200 F/4 L USM //Canon 60 F/2,8 macro STATYW MANFROTTO // FILTRY HOJA //Speedlite 430 EX ///// grip , etc
www.wesolowski-photography.co.ukKomentarz
-
Przy takim zakresie stabilizacja jest średnio potrzebna. Tamron to dobry wybór. No i ta cena!Na razie nic, ale...Komentarz
-
Mi by sie do niego przydala bo rece sie trzesa , no i ten wiatr ktory naprawde potrafi dac w kosc nawet mieszkancom
Ale tamron zostaje tylko sie zastanawiam nad tym pierwszym dolanczanym do body
-
Komentarz
-
Jeśli chodzi o krajobrazy to polecam 17-40/4.0 L (nie napisałeś niestety budżetu), a jeśli o portret to rewelacyjne 85/1.8 USM lub 50/1.4 USM.Komentarz
-
Budzet jest
jest moze jakis uniwersalny ? dobry?
Vitez tutejsze koscioly to w wiekszosci pub-y , dyskoteki , hotele
no i nie wieje w nich
Musze duzo cwiczyc by zbytnio nie poruszyc przy czasie ponad 1 sec , no ale wiadomo od razu nikt nie jest doskonaly .
-
KIEV 60 NIKON N80 CANON 40D i szkieł kilka dobrych do zdjęć wilka...
No Art Just FUN ! http://www.delaa.plKomentarz
-
Ja mam dwa bo pierwszy to pomylka
Coz na wszystko sa jakies metody , pomysle pocwicze i pozniej sie pochwale . Ale poki co to nie sprzedawaj statywu -dobra rzecz , pozniej moze sluzyc jako wieszak na plaszcz
-to byl by oryginalny mebel .
-
hyhy. wychodzi na to ze chcesz zmienić obiektyw bo inni tak mówią
trochę to dziwne, ja też mam jeszcze tego kita (niestety) i tylko chwilowy brak budżetu mnie przy nim trzyma, ale tego że trzeba go wymienić jestem pewny od dnia zakupu. póki co robię nim zdjęcia tylko przy f/8 bo to jedyna przysłona do której się nadaje
a co do tych ćwiczeń to też chcę poznać tajniki robienia nieporuszonych zdjęć z czasem dłuższym niż 1s
póki co ćwiczę tai-chi ale dalej robię poruszone zdjęcia więc to chyba nie pomoże
Komentarz
-
Mam jeden sposob - ustawic aparat na statywie
a tak powaznie to na co glownie zwrocic uwage
Canon EF 50mm f1.8 MK2 , Sigma 24-60mm f2.8 EX DG (Canon AF , Sigma 28mm f1.8 Aspherical Macro EX (For Canon AF , takie cos jest dostepne szalu nie ma bo sklepow tez zbytnio nie ma tutajCANUSIA EOS 50d , 400 D // EF17-40 F/4 L // Canon 70-200 F/4 L USM //Canon 60 F/2,8 macro STATYW MANFROTTO // FILTRY HOJA //Speedlite 430 EX ///// grip , etc
-
powiem ci co ja zamierzam kupić po świętach,
będzie to tamron 28-75 f2.8, wiem już, że bardziej mi się przyda ogniskowa 75 niż 17 w tamronie 17-50 f2.8, a to chyba jedyna znacząca różnica między nimi.
ogniskowej 17 i tak używałbym pewnie do krajobrazów,a te mogę od biedy robić kitem na przysłonie f/8 jak już wspomniałem, bo jest wtedy wystarczająco ostry.
a jak już kupię tego tamrona i odłożę do skarbonki to kupuję 50/1.8 i będę zadowolony na jakiś czas.
podsumowując - standardowy zoom tamrona ze światłem 2.8 do 80% fotek i stałka 50/1.8 do 20% fotek (np. pozowany portret, czy zdjęcia w tak ciemnych miejscach, że nawet tamron tam nei da rady
)
taki jest mój plan
Komentarz
-
Zwykły sznurek:-)
Przyczepiasz do spodu body, drugi koniec pod but, dość mocno napinasz...i masz statyw:-)
Taki patent pokazywali w programie "FOTOMANIA" na TVN Turbo - zamiast statywu do robienia panoram. Może i na trzęsące ręce się przyda:-)
Nawet mnich buddyjski nie dałby rady przy czasie powyżej 1 sekundy:-)Biegam, bo lubięKomentarz
Komentarz